Om databasert attribusjon

Før folk kjøper noe eller utfører en annen verdifull handling på nettstedet ditt, kan de klikke på eller ha interaksjoner med flere av annonsene dine. Vanligvis blir konverteringen i sin helhet tilskrevet den siste annonsen den aktuelle kunden hadde en interaksjon med. Men var det virkelig denne annonsen som gjorde at kunden valgte bedriften din?

Databasert attribusjon fordeler kreditt for konverteringer til ulike kontaktpunkter basert på hvordan folk samhandler med de ulike annonsene dine og til slutt velger å bli kundene dine. Denne metoden bruker data fra kontoen din for å fastslå hvilke søkeord, annonser og kampanjer som har størst innvirkning på forretningsmålene dine. Den databaserte attribusjonen legger til grunn konverteringer på nettstedet, konverteringer fra butikkbesøk og Google Analytics-konverteringer fra YouTube, Displaynettverket og Søkenettverket (innbefattet Shopping).

I denne artikkelen ser vi nærmere på databasert attribusjon. Hvis du vil finne ut mer om attribusjonsmodeller generelt eller hvordan du kan velge attribusjonsmodell for konverteringshandlinger, kan du lese artikkelen Om attribusjonsmodeller.

Fordeler

• Finn ut hvilke søkeord, annonser, kampanjer og annonsegrupper og kampanjer som er viktigst for at du skal nå forretningsmålene dine.
  • Optimaliser budgivningen basert på resultatdataene i den aktuelle kontoen.
  • Velg den attribusjonsmodellen som helt uten tvil passer best for bedriften din.

Slik fungerer det

Databasert attribusjon skiller seg fra de andre attribusjonsmodellene ved at konverteringsdataene brukes for å beregne det faktiske bidraget fra hver annonseinteraksjon langs konverteringstrakten. Alle databaserte modeller er spesifikke for hver enkelt annonsør.

Den databaserte attribusjonen tar høyde for alle interaksjonene – deriblant klikk og videoengasjementer – med søkeannonsene (innbefattet Shopping-annonser), YouTube-annonsene, bannerannonsene og Demand Gen-annonsene dine i Google Ads. Ved å sammenligne banene til kunder som konverterer, med banene til kunder som ikke gjør det, kan modellen påvise mønstre blant de annonseinteraksjonene som fører til konverteringer. Det kan være visse trinn i sekvensen som har høyere sannsynlighet for at kunden går videre og gjennomfører en konvertering. Modellen gir da mer verdi til disse verdifulle annonseinteraksjonene på kundens vei frem mot en konvertering.

Dette betyr at når du evaluerer konverteringsdata, ser du hvilke annonser som har størst effekt på bedriftens mål. Hvis du bruker en automatisk budstrategi for å generere flere konverteringer, benyttes denne viktige informasjonen i budgivningen slik at du får flere konverteringer.

Eksempel

Du eier et reisebyrå i Bergen, og du bruker konverteringssporing for å registrere tilfeller der kundene kjøper billetter på nettstedet ditt. Du har en spesifikk konverteringshandling som sporer kjøp av turer med Fløibanen. Kundene klikker ofte på flere av annonsene dine før de bestemmer seg for å kjøpe en billett.

Du har en databasert attribusjonsmodell hvor det registreres at kunder som først klikker på annonsen «Sightseeing Bergen» og senere klikker på «Sightseeing Fløibanen», kjøper billetter oftere enn brukere som bare klikker på «Sightseeing Fløibanen». Modellen favoriserer derfor «Sightseeing Bergen» og tilhørende søkeord, kampanjer og annonsegrupper.

Rapportene dine inneholder nå mer utfyllende informasjon om hvilke annonser som er mest lønnsomme for bedriften.

I visse situasjoner kan du få tilsvarende resultater med databaserte attribusjonsmodeller og attribusjonsmodeller som er basert på siste klikk, avhengig av hvilke data som foreligger.

Du kan finne mer detaljert informasjon om hvordan databasert attribusjon fungerer, ved å laste ned denne Data-driven attribution methodologyPDF-filen (bare tilgjengelig på engelsk).

Datakrav

De fleste konverteringshandlinger er kvalifisert for databasert attribusjon, uavhengig av konverterings- eller interaksjonsvolum. Bare kvalifiserte konverteringshandlinger kan oppgraderes til databasert attribusjon.

Enkelte typer konverteringshandlinger må ha hatt minst 300 konverteringer og 3000 annonseinteraksjoner i støttede nettverk i løpet av 30 dager for at de skal være kvalifisert. Når du har begynt å bruke databasert attribusjon for disse typene konverteringshandlinger, kan du ikke fortsette å bruke denne modellen dersom dataene ikke lenger omfatter minst 2000 annonseinteraksjoner i støttede nettverk eller 200 konverteringer knyttet til den aktuelle konverteringshandlingen i løpet av de siste 30 dagene. Du mottar et varsel hvis dataene faller under dette nivået. Etter 30 dager med fortsatt lave data endres attribusjonsmodellen for konverteringshandlingen til «Siste klikk». Hvis datareduksjonen er uventet, bør du sjekke taggen for konverteringssporing, statusen på «Konverteringshandlinger»-siden, innstillingene for konverteringshandlinger og andre kontoinnstillinger for å være sikker på at alt fungerer som det skal.

Hvis databasert attribusjon ikke er tilgjengelig for en bestemt konverteringshandling, må du velge en av de andre attribusjonsmodellene.

Slik kan du konfigurere databasert attribusjon for konverteringer

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Databasert attribusjon er standard attribusjonsmodell for de fleste konverteringshandlinger. Følg veiledningen nedenfor hvis du vil oppdatere attribusjonsmodellen for eksisterende konverteringshandlinger til «databasert attribusjon»:

1. Klikk på målikonet Goals Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Konverteringer-rullegardinmenyen i delmenyen og deretter på Sammendrag.
  3. Klikk på konverteringshandlingen du vil endre, i tabellen, og klikk deretter på Endre innstillingene.
  4. Velg Databasert fra Attribusjonsmodell-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på Lagre og deretter på Ferdig.
Merk: Du kan også oppdatere attribusjonsmodellen i Oversikt-attribusjonsrapporten, som du finner under Verktøy > Attribusjon. Klikk på «Oppgrader til databasert attribusjon»-banneret øverst på siden, og følg veiledningen. Finn ut mer i artikkelen Anbefalte fremgangsmåter for å bytte til databasert attribusjon.

Linker til relatert innhold