Dataan perustuva attribuutio

Käyttäjät saattavat klikata useita mainoksiasi tai tehdä niihin liittyviä toimia, ennen kuin he tekevät ostoksen tai jotakin muuta arvokasta verkkosivustollasi. Tyypillisesti konversio luetaan kokonaan viimeiseksi klikatun mainoksen ansioksi. Mutta oliko se juuri kyseinen mainos, joka sai käyttäjän valitsemaan sinun yrityksesi?

Dataan perustuva attribuutio lukee konversiot eri asioiden ansioksi sen perusteella, kuinka eri mainoksesi aktivoivat käyttäjiä ja miten käyttäjät päättävät tulla asiakkaiksesi.Se määrittää tilisi datan perusteella, millä mainoksilla, avainsanoilla ja kampanjoilla on suurin vaikutus yrityksesi tavoitteiden saavuttamiseen. Voit käyttää dataan perustuvaa attribuutiota Hakuverkostokampanjoiden tuottamille verkkosivuston konversioille, käynti kaupassa ‑konversioille ja Google Analytics ‑konversioille.

Tässä artikkelissa kerrotaan dataan perustuvasta attribuutiosta sekä sen käytön edellytyksistä. Lisää yleisiä tietoja attribuutiomalleista tai konversiotoiminnoillesi sopivan mallin valinnasta saat artikkelista Tietoja attribuutiomalleista.

Edut

• Selvitä, mitkä avainsanat, mainokset, mainosryhmät ja kampanjat ovat tärkeimpiä liiketoimintatavoitteidesi saavuttamisen kannalta.
  • Optimoi hintatarjouksesi tilin tulosdatan perusteella.
  • Voit valita omalle yrityksellesi sopivan attribuutiomallin ilman arvailuja.

Näin se toimii

Dataan perustuva attribuutio eroaa muista attribuutiomalleista siinä, että sitä käytettäessä kunkin mainokseen kohdistuvan aktivoitumisen todellinen vaikutus konversioreitillä lasketaan tilisi konversiodatan perusteella. Dataan perustuvat mallit ovat mainostajakohtaisia.

Dataan perustuva attribuutio ottaa huomioon kaikki Googlen Hakumainostesi klikkaukset. Malli tunnistaa toistuvia kaavoja konversioihin johtaneissa mainokseen kohdistuvissa aktivoitumisissa. Tämä tapahtuu vertailemalla konvertoituneiden asiakkaiden reittejä niiden asiakkaiden reitteihin, jotka eivät konvertoituneet. Reitillä saattaa olla vaiheita, joissa todennäköisyys konvertoitumiseen on korkeampi kuin muissa vaiheissa. Malli lukee näiden arvokkaiden mainokseen kohdistuvien aktivoitumisten ansioksi suuremman osan konversiosta kuin muille asiakkaan reitin vaiheille.

Tämä tarkoittaa, että arvioidessasi konversiodataa näet, mitkä mainokset vaikuttavat yrityksesi tavoitteiden saavuttamiseen eniten. Lisäksi jos käytät automaattista hintatarjousstrategiaa konversiomäärän kasvattamiseen, tätä tärkeää tietoa käytetään hintatarjousten asettamiseen, jotta voit saada enemmän konversiota.

Esimerkki

Omistat kiertoajeluita järjestävän yrityksen New York Cityssä. Käytät konversioseurantaa seuraamaan sitä, kun asiakkaat ostavat matkalippuja verkkosivustoltasi. Yksi konversiotoiminnoistasi on seurata polkupyöräkiertoajelulippujen ostoja Brooklynissä. Asiakkaat usein klikkaavat muutamia mainoksiasi ennen kuin päättävät ostaa lipun.

Dataan perustuva attribuutiomallisi havaitsee, että asiakkaat, jotka klikkaavat ensin "Polkupyöräkiertoajelu New Yorkissa" ‑mainostasi ja myöhemmin "Polkupyöräkiertoajelu Brooklynin rannoilla" ‑mainostasi, ostavat lipun todennäköisemmin kuin käyttäjät, jotka klikkaavat pelkästään jälkimmäistä mainosta. Tästä syystä malli lukee suuremman osan konversiosta "Polkupyöräkiertoajelu New Yorkissa" ‑mainoksen ja siihen liittyvien avainsanojen, mainosryhmien ja kampanjoiden ansioksi kuin toisen mainoksen ansioksi.

Näin saat raporteistasi entistä kattavammin tietoja siitä, mitkä mainokset ovat arvokkaimpia yrityksellesi.

Jos haluat tarkempia tietoja siitä, kuinka dataan perustuva attribuutio toimii, lataa Data-driven attribution methodology ‑PDF-tiedosto (saatavana vain englanniksi).

Datan määrää koskevat vaatimukset

Dataan perustuvan attribuution käyttäminen edellyttää tiettyä määrää dataa. Kun dataa on riittävästi, sen perusteella voidaan luoda tarkka malli siitä, minkä ansioksi konversiot luetaan. Tämän takia dataan perustuva mallivaihtoehto ei näy kaikille mainostajille. Yleisesti ottaen tämä malli on käytettävissäsi, jos olet saanut vähintään 3 000 mainokseen kohdistuvaa toimintaa tuetuissa verkostoissa ja konversiotapahtumaan liittyy vähintään 300 konversiota 30 viime päivän aikana. Dataan perustuvan mallin valmistelu voidaan aloittaa, kun olet saanut tarvittavan vähimmäismäärän attribuutiodataa. Kun olemme keränneet riittävästi dataa mallia varten 30 peräkkäisenä päivänä, näet datan Google Adsissa. Jos dataa ei ole riittävästi, dataan perustuva attribuutio ei ole käytettävissä.

Koska dataan perustuvan attribuution käyttöoikeus perustuu kunkin konversiotapahtuman dataan, dataan perustuva attribuutio voi olla käytettävissä tietyille konversiotapahtumille mutta ei joillekin toisille.

Kun dataan perustuva attribuutio on käytössäsi, et voi enää käyttää kyseistä mallia, jos datasi määrä vähenee niin, että saat alle 2 000 mainokseen kohdistuvaa toimintaa tuetuissa verkostoissa tai konversiotapahtuma saa alle 200 konversiota 30 päivän aikana. Saat ilmoituksen, kun datan määrä putoaa tämän tason alapuolelle. Jos datan määrä pysyy näin alhaisena vielä 30 päivää, konversiotapahtuman attribuutiomalliksi vaihdetaan lineaarinen attribuutiomalli. Jos datan määrän väheneminen ei ollut odotettavissa, kannattaa tarkistaa konversioseurannan tagi, Konversiotapahtumat-sivun tila, konversiotapahtuman asetukset ja muut tilin asetukset sen varmistamiseksi, että kaikki toimii oikein.

Jos dataan perustuva attribuutio ei ole käytettävissä, voit käyttää Google Adsin muita attribuutiomalleja, joihin ei liity dataa koskevia vaatimuksia. Lue lisää attribuutiomalleista.

Kun kokeilet dataan perustuvaa attribuutiota tai mitä tahansa uutta muuhun kuin viimeiseen klikkaukseen perustuvaa attribuutiomallia, suosittelemme testaamaan mallia ensin, jotta voit selvittää, miten se vaikuttaa sijoitetun pääoman tuottoprosenttiin.

Näin otat dataan perustuvan attribuution käyttöön konversioillesi

Dataan perustuvan attribuution käyttäminen edellyttää tiettyä määrää dataa. Kun dataa on riittävästi, sen perusteella voidaan luoda tarkka malli siitä, minkä ansioksi konversiot luetaan. Lisätietoja on edellä Dataan liittyvät vaatimukset ‑kohdassa.

Alla oleva ohjeita seuraamalla voit vaihtaa nykyisen konversiotapahtuman attribuutiomallin dataan perustuvaksi malliksi:

1.  Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2.  Klikkaa Työkalut-välilehteä ja valitse Konversiot.
  3.  Valitse muokattava konversiotapahtuma taulukosta ja klikkaa sitten Muokkaa asetuksia.
  4.  Klikkaa Attribuutiomalli ja valitse avattavasta valikosta Dataan perustuva attribuutio.
  5.  Valitse ensin Valmis ja sitten Tallenna.
Vinkki
Jos dataan perustuva attribuutio on käytettävissä tililläsi, voit myös päivittää attribuutiomallisi Yleiskatsaus-attribuutioraportista, joka löytyy kohdasta Työkalut > Attribuutio.

Klikkaa sivun yläosassa olevaa Päivitä dataan perustuvaan attribuutioon ‑banneria ja seuraa ohjeita.

Katso lisää dataan perustuvaan attribuutioon vaihtamisen parhaita käytäntöjä