Opprett kampanjegrupper

En kampanjegruppe er et sett med kampanjer som har en felles nøkkelindikator. Med kampanjegrupper kan du spore de samlede resultatene for flere kampanjer med lignende mål. Ved hjelp av valgfrie resultatmål kan du angi spesifikke, tallfestede mål for en kampanjegruppe og følge med på resultatene over tid.

Før du begynner

Du må opprette én eller flere kampanjer før du kan opprette en kampanjegruppe.

Veiledning

1. Opprett en kampanjegruppe

Du kan opprette en kampanjegruppe fra listen over kampanjer på Kampanjer-siden.

Opprett grupper fra grunnen av

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjegrupper.
  4. Hvis dette er den første kampanjegruppen du oppretter, kan du klikke på Opprett en kampanjegruppe.
  5. Hvis du har opprettet kampanjegrupper tidligere, kan du klikke på plussknappen .
  6. Gi kampanjegruppen et navn.
  7. Legg til kampanjer i kampanjegruppen.

Opprett en gruppe fra listen over kampanjer

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Merk av ved siden av kampanjene du vil legge til i kampanjegruppen.
  5. Klikk på Endre-rullegardinmenyen, og velg Legg til i kampanjegruppe.
  6. Gi kampanjegruppen et navn.
  7. Klikk på Lagre gruppen.

Resultatmål er foreløpig ikke tilgjengelige på kampanjesiden.

2. (Valgfritt) Angi resultatmål

Du kan måle resultatene for kampanjene dine for én beregning, for eksempel konverteringer eller klikk. Du kan også legge til et bestemt mål du ønsker å nå for den aktuelle beregningen. Hvis du for eksempel velger konverteringer, kan du angi et mål for antallet konverteringer, samlede kostnader eller kostnad per handling.

Dette resultatmålet skal bare benyttes til sammenligning. Kampanjeinnstillingene dine endres ikke.

Angi et resultatmål

1. Klikk på Velg en beregning-rullegardinmenyen for å velge en beregning som skal måles for disse kampanjene.
    • Tenk over hvilke mål og hvilken budgivning du har angitt for disse kampanjene. Det kan være nyttig å velge den samme beregningen for gruppen din som den kampanjene dine er optimalisert for.
  2. Velg en datoperiode for målet ditt.
    • Denne datoperioden kommer du til å bruke til å sammenligne målet ditt med de faktiske resultatene dine. Hvis du for eksempel velger Månedlig, ser du de månedlige resultatene side om side med målet for den aktuelle måneden.
  3. (Valgfritt) Angi målet du ønsker å nå for beregningen og datoperioden du har valgt. Finn ut mer
  4. Klikk på Lagre.

Alle kampanjegrupper

Hvis du vil se alle kampanjegrupper samtidig, klikker du på Kampanjegrupper i navigasjonspanelet til venstre. Hvis du ser på én kampanjegruppe, klikker du på Kampanjegrupper øverst på siden. I denne visningen vises kampanjegruppene i en liste. For hver kampanjegruppe ser du et kort resultatsammendrag samt eventuelle resultatmål du har angitt.

Hvis du vil gjøre det enklere å finne en bestemt kampanjegruppe, kan du bruke Sortér-rullegardinmenyen øverst til høyre og sortere kampanjegruppene dine etter navn, sluttdato for resultatmål eller andre faktorer.

Oversikt-fanen

«Oversikt»-fanen inneholder et detaljert sammendrag av de samlede resultatene for en kampanjegruppe samt resultatene for hver enkelt kampanje i gruppen. Klikk på navnet på en enkeltkampanje i «Oversikt»-fanen for å gå til Kampanjer-fanen, der du kan endre kampanjeinnstillingene.

På «Se»-rullegardinmenyen øverst til venstre kan du velge hvilke beregninger som skal vises på sammendragskortet og kortene for enkeltkampanjer. Bruk datovelgeren øverst til høyre for å se resultater for ulike datoperioder.

Resultatmål-fanen

På «Resultatmål»-fanen kan du lage, se og endre resultatmål for kampanjegrupper.

Linker til beslektet innhold