Om lightbox-annonser

Visa interaktiva lightbox-annonser för dina potentiella kunder. Lightbox-annonserna aktiveras när människor klickar eller trycker på dem eller håller muspekaren över dem. Annonserna kan utökas så att de fyller hela skärmen och användas för att visa videor eller för att användarna ska kunna trycka sig igenom en uppsättning bilder som till slut leder till din webbplats.

Lightbox-annonser anpassas automatiskt till annonsutrymmen i hela Display-nätverket. I den här artikeln ger vi en översikt över den här typen av annonser. Läs om hur du skapar en lightbox-annons i Skapa en lightbox-annons.

Fördelar

Detta är några av fördelarna med att använda lightbox-annonser:

• Nå rätt kunder: Du kan inrikta dina annonser med hjälp av de olika inriktningsmetoderna för Display-nätverket, till exempel målgrupper inom intressegrupp. Du betalar bara när människor interagerar med din annons, till exempel utökar den och behåller den öppen i minst tre sekunder.
  • Fånga målgruppens uppmärksamhet: Genom att använda dina befintliga onlineresurser, som videor eller kataloger, kan du skapa övertygande annonser som människor kan utforska. Du kan till exempel skapa en annons som fyller hela skärmen eller som spelar upp en video på sidan.

Så fungerar lightbox-annonser

Lightbox-annonser finns i standardformat som har definierats av IAB (Interactive Advertising Bureau). Annonserna består av kort som innehåller bilder eller videor som användarna kan interagera med i startläge eller på en utökad arbetsyta. På datorer kan de till exempel klicka för att utöka en annons som de vill interagera med. På mobila enheter kan de trycka på annonsen. Lightbox-annonserna är utformade för att minska antalet oavsiktliga interaktioner. Det ger en bättre upplevelse för kunderna och större lönsamhet för annonsörerna.

Lightbox-annonsernas storlek anpassas automatiskt till annonsutrymmen i IAB-standardformat. Den automatiska storleksändringen kan hjälpa dig att nå fler potentiella kunder i Googles Display-nätverk. Du kan dessutom skräddarsy din kampanj för målgrupper som använder mobila enheter, datorer eller både och.

Budgivning och fakturering

Den tidigare AdWords-upplevelsen har två budgivningsalternativ för lightbox-annonser: vCPM (kostnad per tusen synliga visningar) och CPE (kostnad per engagemang). I den nya Google Ads-upplevelsen används CPE som budgivningsstrategi. Engagemangen debiteras när användaren interagerar med annonsen. För expanderbara annonsutrymmen innebär ”användarengagemang” att användaren håller muspekaren över, klickar eller trycker på annonser och att annonsen hinner läsas in och visas. För förexpanderade annonser (som mellansidesannonser) innebär ”användarengagemang” att användaren interagerar med annonsen efter att den har visats.