Om lysboksannonser

Nå ut til og fang oppmerksomheten til potensielle kunder med interaktive lysboksannonser. Når brukere har interaksjoner (samhandler) med lysboksannonser, for eksempel ved å klikke på dem, trykke på dem eller holde markøren over dem, reagerer annonsene. Lysboksannonser kan utvides til fullskjermsannonser, og du kan vise videoer eller la folk bla gjennom sett av bilder i dem, men til slutt tas brukeren til nettstedet ditt.

Lysboksannonser blir automatisk tilpasset de til enhver tid aktuelle annonseplassene i Displaynettverket. I denne artikkelen får du oversikt over funksjonene i lysboksannonser. Hvis du vil se hvordan du kan opprette lysboksannonser, kan du lese artikkelen Opprett lysboksannonser.

Fordeler

Her er noen av fordelene ved bruk av lysboksannonser:

• Nå ut til de rette kundene: Du kan målrette annonsene dine mot kundesegmenter med alle de tilgjengelige målrettingsmetodene for Displaynettverket, for eksempel interessemålgrupper. Det påløper deg dessuten bare kostnader når brukerne har interaksjoner med annonsen din, for eksempel om de utvider annonsen og så ser på den i tre sekunder eller mer.
  • Fang oppmerksomheten til målgruppene dine: Du kan benytte deg av ressurser du allerede har, for eksempel videoer eller kataloger, og slik skape effektfulle annonser folk faktisk kan utforske. Du kan for eksempel opprette en annonse som utvides til full skjermstørrelse, eller du kan opprette en annonse der det spilles av en video på siden.

Sånn fungerer lysboksannonser

Lysboksannonser er tilgjengelige i standardstørrelsene til Interactive Advertising Bureau (IAB). De består av kort som inneholder bilder eller videoer folk kan ha interaksjoner med, og kortene kan vises i både invitasjonstilstand (minimert) og i utvidet tilstand. På datamaskiner kan for eksempel folk klikke på annonsen for å utvide den, slik at de så kan ha interaksjoner med den. På mobilenheter kan folk trykke på annonsen for å «aktivere» den. Med lysboksannonser blir det mindre utilsiktet interaksjon med annonsene, noe som gir bedre kundeopplevelser og merverdi for annonsørene.

Lysboksannonser skifter automatisk størrelse for å passe inn på annonseplasser i standard IAB-størrelser. Med denne automatiske tilpasningen kan du enklere nå ut til større deler av den potensielle målgruppen din i hele Google Displaynettverk. Det blir også enklere for deg å skreddersy kampanjene dine med tanke på målgrupper på mobilenheter, datamaskiner eller begge deler.

Budgivning og fakturering

I den forrige utgaven av Google Ads kunne du velge mellom to budgivningsalternativer for lysboksannonser: kostnad per tusende synlige visning (vCPM) og kostnad per handling (CPE). I den nye utgaven av Google Ads er kostnad per handling (CPE) det eneste tilgjengelige budgivningsalternativet, og her blir du belastet hver gang brukere har interaksjoner med annonsen. For utvidbare annonseplasser kan vi registrere et «brukerengasjement» hvis brukeren holder markøren over annonsen, klikker på den eller trykker på den for å utvide den, men vi krever også at det skal gå tilstrekkelig med tid til at annonsen både blir lastet inn helt og holdent og sett av brukeren. For annonser som er utvidet på forhånd (f.eks. interstitial-annonser), betyr «brukerengasjement» at brukeren gjør noe med annonsen etter at den vises.