Over lightbox-advertenties

Gebruik interactieve lightbox-advertenties om potentiële klanten te bereiken, hun aandacht te trekken en hen enthousiast te maken. Wanneer gebruikers interactie hebben met een lightbox-advertentie door erop te klikken of te tikken of door de muisaanwijzer erop te plaatsen, reageert de advertentie. Lightbox-advertenties kunnen worden uitgevouwen om het scherm te vullen, video's weer te geven of mensen een reeks afbeeldingen te laten doorlopen, waarna ze uiteindelijk op uw website aankomen.

Lightbox-advertenties worden automatisch aangepast aan de advertentieruimten in het Display Netwerk. Dit artikel biedt een overzicht van lightbox-advertenties. Voor instructies over hoe u een lightbox-advertentie maakt, raadpleegt u Een lightbox-advertentie maken.

Voordelen

Hier volgen enkele voordelen van lightbox-advertenties:

• U komt in contact met de juiste doelgroepen: U kunt uw advertenties targeten met behulp van alle beschikbare targetingmethoden in het Display Netwerk, zoals affiniteitsdoelgroepen. Bovendien betaalt u alleen wanneer mensen interactie hebben met uw advertentie, bijvoorbeeld door de advertentie uit te vouwen en deze drie seconden of langer open te houden.
  • U maakt uw doelgroepen enthousiast: Gebruik online bronnen die u mogelijk al heeft, zoals video's of catalogi, om aantrekkelijke advertenties te maken die gebruikers tot interactie aansporen. Maak bijvoorbeeld een advertentie die tot volledig scherm kan worden uitgevouwen of een advertentie die op de pagina een video afspeelt.

Hoe lightbox-advertenties werken

Lightbox-advertenties zijn beschikbaar in standaardformaten van Interactive Advertising Bureau (IAB) en bestaan ​​uit kaarten die afbeeldingen of video's bevatten waarmee mensen interactie kunnen hebben, hetzij in een uitnodigingsstatus of in een uitgevouwen canvas. Op computers kunnen mensen bijvoorbeeld klikken om een ​​advertentie uit te vouwen en er interactie mee te hebben. Op mobiele apparaten begint de interactie wanneer er op de advertentie wordt getikt. Lightbox-advertenties zijn zo ontworpen dat onbedoelde engagementen zo veel mogelijk wordt voorkomen. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en voor een hoger rendement voor adverteerders.

Het formaat van uw lightbox-advertenties wordt automatisch aangepast aan de standaardmaten van het IAB. Op deze manier bereikt u in het Google Display Netwerk een groter deel van uw beoogde doelgroep. Bovendien bent u in staat uw campagne te targeten op mensen die een computer gebruiken, mensen die een mobiel apparaat gebruiken en mensen die beide gebruiken.

Bieden en facturering

In de vorige Google Ads-versie waren er twee biedopties voor lightbox-advertenties: kosten per duizend zichtbare vertoningen (vCPM) en kosten per engagement (CPE). In het nieuwe, verbeterde Google Ads is de biedstrategie kosten per engagement (CPE), waarbij engagementen in rekening worden gebracht wanneer de gebruiker engagement met de advertentie heeft. Bij uitvouwbare advertentieruimten wordt onder 'gebruikersengagement' verstaan dat de gebruiker de muisaanwijzer op de advertentie plaatst of op de advertentie klikt of tikt om deze uit te vouwen en dat er vervolgens voldoende tijd is om de advertentie te laden en weer te geven. Bij vooraf uitgevouwen advertenties (zoals interstitials) is sprake van engagement als de gebruiker interactie heeft met de weergegeven advertentie.