Tietoja lightbox-mainoksista

Vuorovaikutteisilla lightbox-mainoksilla voit tavoittaa, valloittaa ja ilahduttaa potentiaalisia asiakkaita. Kun käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa lightbox-mainosten kanssa klikkaamalla tai napauttamalla niitä tai viemällä hiiren niiden päälle, mainokset reagoivat käyttäjien toimiin. Lightbox-mainokset voivat laajentua koko näytön kokoisiksi, niissä voidaan toistaa videoita, tai käyttäjät voivat selata niihin sisältyviä kuvia napauttamalla, jolloin he päätyvät lopulta verkkosivustollesi.

Lightbox-mainokset mukautuvat automaattisesti Display-verkoston mainospaikkoihin. Tämä artikkeli sisältää lightbox-mainosten yleiskatsauksen. Ohjeita lightbox-mainoksen luomiseen on artikkelissa Lightbox-mainoksen luominen.

Edut

Lightbox-mainosten käyttöön liittyviä etuja:

• Tavoita oikeat asiakkaat: Voit kohdistaa mainoksesi hyödyntämällä kaikkia erilaisia käytettävissä olevia Display-verkoston kohdistustapoja, kuten suhdeyleisöjä. Lisäksi maksat vain silloin, kun käyttäjät reagoivat mainokseesi esimerkiksi laajentamalla mainoksen ja viemällä hiiren mainoksen päälle ja pitämällä sitä avattuna vähintään kolme sekuntia.
  • Valloita yleisösi: Hyödyntämällä mahdollisesti jo aiemmin luomaasi online-sisältöä, kuten videoita tai kuvastoja, voit luoda mukaansatempaavia mainoksia. Voit esimerkiksi luoda mainoksen, joka laajentuu koko näytön kokoiseksi, tai mainoksen, joka toistaa sivulla videon.

Kuinka lightbox-mainokset toimivat

Lightbox-mainoksissa voidaan hyödyntää kaikkia tavallisia IAB:n (Interactive Advertising Bureau) hyväksymiä tiedostokokoja. Lightbox-mainokset koostuvat korteista, joka sisältävät kuvia tai videoita ja joiden kanssa käyttäjät voivat olla vuorovaikutuksessa joko kutsutilassa tai koko näytöllä. Esimerkiksi tietokoneella mainos voi saada käyttäjän aktivoitumaan siten, että hän laajentaa mainoksen klikkaamalla. Mobiililaitteella aktivoituminen tapahtuu, kun käyttäjä napauttaa mainosta. Lightbox-mainokset on suunniteltu vähentämään tahattomia aktivoitumisia. Tästä syystä nämä mainokset tarjoavat paremman kokemuksen asiakkaille ja lisäarvoa mainostajille.

Lightbox-mainosten kokoa muutetaan automaattisesti siten, että ne mahtuvat tavallisiin IAB-kokoisiin mainospaikkoihin. Tämän ansiosta voit ehkä tavoittaa entistä suuremman osan potentiaalisesta yleisöstäsi Google Display ‑verkostossa. Voit myös räätälöidä kampanjasi yleisöille, jotka käyttävät mobiililaitteita, tietokoneita tai molempia.

Hintatarjoukset ja laskutus

Aiemmassa Google Adsissa lightbox-mainoksilla on kaksi eri hintatarjousvaihtoehtoa: katseltavissa olevan tuhannen impression hintatarjoukset (vCPM) ja aktivointikohtaiset hintatarjoukset (CPE). Uudistuneessa Google Adsissa käytettävissä on aktivointikohtaisten hintatarjousten (CPE) strategia, jossa aktivoitumisista laskutetaan silloin, kun mainos saa käyttäjän aktivoitumaan. Esimerkiksi laajentuvissa mainoksissa käyttäjän aktivoituminen tarkoittaa sitä, että käyttäjä vie hiiren mainoksen päälle, klikkaa mainosta tai laajentaa sen napauttamalla siten, että mainoksella on aikaa latautua ja tulla nähdyksi. Valmiiksi laajennetuissa mainoksissa (kuten välimainoksissa) käyttäjän aktivoituminen tarkoittaa sitä, että käyttäjä on vuorovaikutuksessa mainoksen kanssa sen näkymisen jälkeen.