Dashboards maken en bewerken

Dashboards geven u één centrale locatie om geconsolideerde prestatiestatistieken voor uw account te bekijken.

Met dashboards verzamelt u de meest relevante gegevens zodat u snel problemen en mogelijkheden voor uw bedrijf kunt herkennen.

Dashboards kunnen gemakkelijk worden aangepast en geven u controle over de gegevens die worden opgenomen en de indeling waarin ze worden weergegeven. U kunt dashboards ook eenvoudig delen, downloaden en annoteren zodat u gemakkelijk met anderen kunt samenwerken.

Opmerking: Er geldt een limiet van tien kaarten per dashboard. Wanneer u deze limiet bereikt, wordt de optie waarmee u aanvullende opmerkingen, tabellen, diagrammen of scorekaarten kunt toevoegen, uitgeschakeld.

Instructies

Een dashboard maken

Een nieuw dashboard maken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram bovenaan uw account.
  3. Selecteer Dashboards.
  4. Klik op de plusknop .

Een scorekaart toevoegen

Dashboards bestaan uit scorekaarten die elk de door u gekozen prestatiestatistieken weergeven. Zodra u een scorekaart invoegt, kunt u de randen daarvan slepen om het formaat aan te passen. U kunt ook de hele kaart naar een andere plaats op uw dashboard slepen.

Een scorekaart invoegen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram en selecteer Dashboards.
  3. Klik op de plusknop om een nieuw dashboard te maken. Als u een bestaand dashboard wilt selecteren, klikt u op een dashboard in de lijst. Klik vervolgens op de volgende pagina op Bewerken.
  4. Klik op het scorekaartpictogram boven uw dashboard.
  5. Kies de statistieken die u wilt opnemen en selecteer een periode. Klik op Volgende.
  6. Geef het filter op dat u wilt toevoegen.
  7. U kunt de gegevens aanpassen die op uw scorekaart worden weergegeven. Vink het betreffende selectievakje aan om Klein lijndiagram, % wijziging en Absolute wijziging op te nemen in uw scorekaart.
  8. Klik op Volgende wanneer u klaar bent.
  9. Geef een titel en beschrijving (optioneel) voor uw tabel of diagram op.
  10. Klik op Toevoegen.

Een tabel of diagram toevoegen

Maak een nieuwe tabel of nieuw diagram met de Rapporteditor of voeg een opgeslagen tabel of diagram toe.

Een nieuwe tabel of een nieuw diagram maken

1. Klik op het tabelpictogram Table button of diagrampictogram Chart button boven uw dashboard.
  2. Kies Een nieuwe tabel maken of Een nieuw diagram maken.
  3. Klik op Volgende.
  4. U wordt naar de Rapporteditor gebracht waar u uw tabel of diagram kunt samenstellen. Meer informatie
  5. Klik op Toevoegen aan dashboard wanneer u klaar bent.
  6. Geef uw rapport een naam en klik op Opslaan.
  7. Geef een beschrijving (optioneel) op en klik op Toevoegen.

Een opgeslagen tabel of diagram toevoegen

1. Klik op het tabelpictogram Table button of diagrampictogram Chart button boven uw dashboard.
  2. Kies Selecteer een opgeslagen tabel uit Rapporteditor of Selecteer een opgeslagen diagram uit Rapporteditor.
  3. Selecteer een opgeslagen tabel of diagram in het dropdownmenu.
  4. Klik op Volgende.
  5. Geef een titel en beschrijving (optioneel) voor uw tabel of diagram op.
  6. Klik op Toevoegen.

Een opmerking toevoegen

Nadat u scorekaarten heeft toegevoegd, wilt u mogelijk een opmerking toevoegen om wat context te geven voor het dashboard dat u zojuist heeft gemaakt. Dit is vooral handig als u uw dashboard wilt delen of downloaden zodat anderen dit kunnen bekijken.

Als u een opmerking wilt invoegen, klikt u op het opmerkingspictogram boven uw dashboard. Geef uw opmerking op en klik op Toevoegen.

Uw dashboards delen

Dashboards zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot uw Google Ads-account, behalve voor mensen die alleen toegang via e-mail hebben. Als u uw dashboard wilt delen met gebruikers (waaronder gebruikers die alleen toegang via e-mail hebben), kunt u ze rapporten via e-mail sturen.

Uw dashboard delen:

1. Voltooi het bewerken van uw dashboard en klik op Opslaan.
  2. Klik op het pictogram 'E-mail plannen' boven uw dashboard.
  3. Geef de e-mailadressen op van de mensen waarmee u uw dashboard wilt delen.
  4. Voeg een opmerking toe (optioneel).
  5. Selecteer hoe vaak u uw dashboard wilt delen.
  6. Klik op Delen.

Meer informatie over hoe u toegang tot uw Google Ads-account verleent of intrekt.

Downloaden

Klik op het downloadpictogram download icon om uw dashboard te downloaden. Uw hele dashboard wordt gedownload als pdf-bestand.

Historische gegevens bekijken

Op uw dashboard worden gegevens weergegeven op basis van de perioden die u kiest voor elke afzonderlijke scorekaart. U kunt ook de algemene datum van uw dashboard wijzigen om te zien hoe het er op een bepaalde dag uit zou hebben gezien.

Stel bijvoorbeeld dat uw dashboard twee scorekaarten bevat: een die CTR-gegevens voor alle campagnes in het zoeknetwerk in de afgelopen twee weken weergeeft, en een andere die vertoningsgegevens voor alle campagnes in het Display Netwerk in de afgelopen vier weken weergeeft. Als u de algemene datum van uw dashboard wijzigt in drie maanden geleden, ziet u CTR-gegevens voor de twee weken voorafgaand aan de ingestelde datum en vertoningsstatistieken voor vier weken voorafgaand aan de ingestelde datum.

Als u de datum van uw dashboard wilt wijzigen, klikt u op het datuminvoerveld en selecteert u een nieuwe datum.