Hallintapaneelien luominen ja muokkaaminen

Hallintapaneelien avulla voit tarkastella kaikkia tilisi yhdistettyjä kehitystietoja samasta paikasta.

Hallintapaneelit kokoavat yhteen tärkeimmän datan, joten niiden avulla voit tunnistaa ongelmat ja liiketoimintamahdollisuudet nopeasti.

Hallintapaneelien vaivattoman muokkauksen ansiosta pystyt hallitsemaan sitä, mitä dataa sisällytetään ja missä muodossa sitä tarkastellaan. Voit myös jakaa ja ladata hallintapaneeleita sekä lisätä niihin merkintöjä helposti, mikä takaa yhteistyön sujuvuuden.

Huom. Hallintapaneelissa voi olla enintään 10 korttia. Kun tämä raja on saavutettu, lisähuomautusten, taulukoiden, kaavioiden ja tuloskorttien lisäämisvaihtoehto poistetaan käytöstä.

Ohjeet

Näin luot hallintapaneelin

Voit luoda uuden hallintapaneelin seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi yläosassa näkyvää raportointikuvaketta .
  3. Valitse Hallintapaneelit.
  4. Klikkaa pluspainiketta .

Tuloskortin lisääminen

Hallintapaneelit koostuvat tuloskorteista, joista kukin esittelee valitsemiasi kehitystietoja. Lisättyäsi tuloskortin voit muuttaa sen kokoa vetämällä kortin reunoista tai voit vetää kortin eri paikkaan hallintapaneelissasi.

Voit lisätä tuloskortin seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa raportointikuvaketta ja valitse Hallintapaneelit.
  3. Jos haluat luoda uuden hallintapaneelin, klikkaa pluspainiketta . Jos haluat valita aiemmin luodun hallintapaneelin, klikkaa haluamaasi vaihtoehtoa luettelosta ja valitse seuraavalta sivulta Muokkaa.
  4. Klikkaa hallintapaneelisi yläpuolella olevaa tuloskorttikuvaketta .
  5. Valitse sisällytettävät tiedot ja valitse ajanjakso valitsemalla Seuraava.
  6. Anna suodatin, jonka haluat lisätä.
  7. Voit muokata tuloskortissasi näytettäviä tietoja. Valintaruutuja valitsemalla voit sisällyttää tuloskorttiisi Sparkline-kaavion, prosentuaalisen muutoksen ja absoluuttisen muutoksen.
  8. Kun olet valmis, valitse Seuraava.
  9. Lisää kaaviollesi tai taulukollesi otsikko ja kuvaus (valinnainen).
  10. Valitse Lisää.

Taulukon tai kaavion lisääminen

Voit luoda kokonaan uuden taulukon tai kaavion raportin muokkaustyökalun avulla tai lisätä aiemmin tallentamasi taulukon tai kaavion.

Uuden taulukon tai kaavion luominen

1. Klikkaa taulukon Table button tai kaavion Chart button kuvaketta hallintapaneelisi yläpuolelta.
  2. Valitse Luo uusi taulukko tai Luo uusi kaavio.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Näyttöön tulee raportin muokkaustyökalu, jossa voit laatia taulukkosi tai kaaviosi. Lisätietoja
  5. Kun olet valmis, valitse Lisää hallintapaneeliin​.
  6. Nimeä raporttisi ja valitse Tallenna.
  7. Lisää kuvaus (valinnainen) ja valitse Lisää.

Tallennetun taulukon tai kaavion lisääminen

1. Klikkaa taulukon Table button tai kaavion Chart button kuvaketta hallintapaneelisi yläpuolelta.
  2. Klikkaa Valitse tallennettu taulukko raportin muokkaustyökalusta tai Valitse tallennettu kaavio raportin muokkaustyökalusta.
  3. Valitse tallennettu taulukko tai kaavio avattavasta valikosta.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Lisää kaaviollesi tai taulukollesi otsikko ja kuvaus (valinnainen).
  6. Valitse Lisää.

Huomautuksen lisääminen

Kun olet lisännyt haluamasi tuloskortit, haluat ehkä antaa lisätietoa juuri luomastasi hallintapaneelista lisäämällä siihen huomautuksen. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, jos aiot jakaa tai ladata hallintapaneelisi muiden tarkasteltavaksi.

Voit lisätä huomautuksen klikkaamalla hallintapaneelisi yläpuolella olevaa huomautuskuvaketta . Kirjoita huomautuksesi ja valitse Lisää.

Hallintapaneelien jakaminen

Hallintapaneeleja voivat katsoa kaikki, joilla on Google Ads ‑tilisi käyttöoikeus, lukuun ottamatta käyttäjiä, joilla on Vain sähköposti ‑käyttöoikeus. Voit lähettää käyttäjille (myös käyttäjille, joilla on Vain sähköposti ‑käyttöoikeus) raportteja sähköpostitse.

Voit jakaa hallintapaneelisi seuraavasti:

1. Kun hallintapaneelin muokkaus on valmis, klikkaa Tallenna.
  2. Klikkaa hallintapaneelisi yläpuolella olevaa sähköpostin ajoittamisen kuvaketta .
  3. Anna niiden käyttäjien sähköpostiosoitteet, joiden kanssa haluat jakaa hallintapaneelisi.
  4. Lisää huomautus (valinnainen).
  5. Valitse, miten usein haluat jakaa hallintapaneelisi.
  6. Valitse Jaa.

Lue lisää Google Ads ‑tilin käyttöoikeuksien myöntämisestä ja poistamisesta.

Lataaminen

Jos haluat ladata hallintapaneelisi, klikkaa latauspainiketta download icon. Koko hallintapaneelisi latautuu PDF (.pdf) ‑tiedostona.

Aiempien tietojen tarkastelu

Hallintapaneelissasi näytetään tietoja sen mukaan, mitä ajanjaksoja olet valinnut kullekin yksittäiselle tuloskortille. Voit myös muuttaa koko hallintapaneelin päivämäärää ja nähdä, miltä paneeli olisi näyttänyt tiettynä päivänä.

Oletetaan esimerkiksi, että hallintapaneelisi sisältää kaksi tuloskorttia, joista toinen sisältää tiedot kaikkien hakuverkostokampanjoiden klikkausprosenteista viimeisen kahden viikon ajalta ja toinen sisältää tiedot kaikkien Display-verkostojen kampanjoiden impressioista viimeisen neljän viikon ajalta. Jos muutat koko hallintapaneelin päivämäärää kolmen kuukauden takaiseksi päiväksi, näet klikkausprosenttitiedot kyseistä kolmen kuukauden takaista päivää edeltävän kahden viikon ajalta ja impressiotiedot kyseistä päivää edeltävän neljän viikon ajalta.

Voit muuttaa hallintapaneelisi päivämäärää klikkaamalla päivämääräkenttää ja valitsemalla uuden päivämäärän.