Hallintapaneelien luominen ja muokkaaminen

Hallintapaneelien avulla voit katsoa tilisi kaikkia yhdistettyjä tulostilastoja samasta paikasta.

Voit luoda omia hallintapaneeleita ja integroida niihin tuloskortteja, kaavioilla visualisoituja raportteja, taulukkomuotoisia raportteja tai merkintöjä. Hallintapaneelit kokoavat yhteen tärkeimmän datan, joten niiden avulla voit tunnistaa ongelmat ja liiketoimintamahdollisuudet nopeasti.

Hallintapaneelien luominen, muokkaaminen ja järjestäminen on helppoa. Voit itse valita, mitä dataa niissä näkyy ja missä muodossa. Hallintapaneelien avulla voit järjestellä ja ryhmitellä tilisi dataa mielekkäällä tavalla helpommin kuin käyttämällä yhtä raporttia. Voit myös jakaa ja ladata hallintapaneeleita sekä lisätä niihin merkintöjä yhteiskäytön helpottamiseksi.

Hallintapaneelien ominaisuudet

Seuraavat hallintapaneelien ominaisuudet ovat käytettävissä kaikilla Google Ads ‑tileillä:

• Löydät hallintapaneelit nopeasti ja kätevästi Google Ads ‑tilisi yläosassa olevasta Raportit-valikosta.
  • Voit rajata hallintapaneelin kattavuutta tilivalitsimen avulla. Valitse päivämäärävalitsimen vieressä olevasta yläpalkin valikosta "Kaikki tilit" tai haluamasi tilit. "Kaikki tilit" vastaa hallintapaneelissa valitsemiesi tilien määrää (esim. "3 tiliä").
Google Adsin hallintapaneeleita voi nyt käyttää Google Adsin hallinnoijan tileillä. Niiden avulla voi luoda tuloskortteja eri tilien datan tutkimista varten.
Huom. Kun raporttien ja tuloskorttien enimmäismäärä on täynnä, uusia kortteja ei voi enää lisätä.

Ohjeet

Hallintapaneelin luominen

Voit luoda uuden hallintapaneelin seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi yläosassa näkyvää raportointikuvaketta .
  3. Valitse Hallintapaneelit.
  4. Aloita uuden hallintapaneelin luominen klikkaamalla pluspainiketta . Jos haluat valita aiemmin luodun hallintapaneelin, klikkaa sitä listasta ja valitse seuraavalta sivulta Muokkaa.
Huom. Hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) käyttäjänä voit ylläpitää kampanjoita entistä tehokkaammin luomalla, muokkaamalla ja käyttämällä hallintapaneeleja tietyillä alatason tileillä tai kaikissa kampanjoissa. Voit myös luoda ja katsoa hallintapaneeleja hallinnoijan tilin ja alatason tilin tasolla.

Hallintapaneelikorttien lisääminen ja muokkaaminen

Hallintapaneelit koostuvat kolmentyyppisistä korteista eli tuloskorteista, raporteista ja huomautuksista, joista jokaisessa näkyy valitsemiasi tulosmittareita. Lisättyäsi kortin voit muuttaa sen kokoa vetämällä kortin reunoista tai vetää kortin eri paikkaan hallintapaneelissa. Hallintapaneelin koko muuttuu automaattisesti ikkunan koon mukaan.

Tuloskortin lisääminen

Tuloskorttien avulla voit tutkia mittareita yleisellä tasolla, vertailla mittareita ja seurata prosentuaalisia muutoksia.

Näin lisäät tuloskortin:

1. Klikkaa hallintapaneelissa tilin oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  2. Klikkaa pluspainiketta .
  3. Klikkaa hallintapaneelin yläpuolelta tuloskorttikuvaketta .
  4. Lisää kaaviollesi tai taulukollesi otsikko ja kuvaus (valinnainen).
  5. Valitse sisällytettävät mittarit ja ajanjakso. Klikkaa sitten Seuraava.
  6. Lisää haluamasi suodatin.
  7. Voit valita, mitä dataa tuloskortissasi näkyy. Valintaruutuja valitsemalla voit sisällyttää tuloskorttiisi sparkline-kaavion, prosentuaalisen muutoksen ja absoluuttisen muutoksen.
  8. Valitse Lisää.

Raportin lisääminen

Raportit-painikkeella voit lisätä tallennettuja raportteja tai luoda uusia raportteja taulukoina tai kaavioina hallintapaneelissa Raporttityökalulla. Raportin muokkaustyökalun avulla voit luoda hallintapaneeliin lisättäviä raportteja, jotka sisältävät viiva-, sarake-, pylväs-, piste- ja ympyräkaavioita. Voit muokata yksittäisiä kortteja muuttamatta taustalla olevaa raporttia. Lue lisää omien raporttien luomisesta.

Näin lisäät uuden raportin:

1. Klikkaa hallintapaneelissa tilin oikeasta yläkulmasta Muokkaa.
  2. Klikkaa pluspainiketta ja sitten raporttikuvaketta Table button.
  3. Klikkaa ponnahdusvalikosta Luo raportti.
  4. Siirryt raporttityökaluun, jossa voit luoda haluamasi taulukon tai kaavion. Lue lisää
  5. Kun olet valmis, valitse Lisää hallintapaneeliin.
  6. Nimeä raportti ja klikkaa Tallenna.
    • Huom. Kun käytät hallintapaneelia ensimmäistä kertaa, sinun on valittava "Tallenna nimellä".
  7. Lisää halutessasi kuvaus ja klikkaa Lisää.

Näin lisäät tallennetun raportin:

1. Klikkaa raporttikuvaketta Table button.
  2. Valitse avattavasta valikosta tallennettu taulukko tai kaavio.
  3. Valitse Lisää.

Huomautuksen lisääminen

Kun olet lisännyt haluamasi kortit, haluat ehkä kertoa lisätietoja juuri luomastasi hallintapaneelista lisäämällä siihen huomautuksen. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos aiot jakaa tai ladata hallintapaneelin muiden katsottavaksi.

Voit lisätä huomautuksen klikkaamalla hallintapaneelin yläpuolella olevaa huomautuskuvaketta . Kirjoita huomautus ja klikkaa Lisää.

Hallintapaneelitason aikavälien valitseminen ja päivittäminen

Päivämääräsuodatin ja muut suodattimet löytyvät hallintapaneelin yläosasta. Voit ottaa näitä suodattimia käyttöön koko hallintapaneelissa tai muokatessasi yksittäisiä kortteja. Päivämääräsuodatin on hallintapaneelin oikeassa yläkulmassa, ja päivämäärien klikkaaminen tuo esiin valikon, josta voit valita omia aikavälejä.

Kun klikkaat suodatinkuvaketta, näet avattavassa valikossa sekä käytetyt suodattimet että oletussuodattimet. Kun olet valinnut suodattimen, klikkaa Käytä. Suodatin tulee näkyviin hallintapaneelin yläpalkkiin Suodatin-kohdan viereen.

Raportin lataaminen ja jakaminen

Hallintapaneelien jakaminen

Hallintapaneeleja voivat katsoa kaikki, joilla on Google Ads ‑tilisi pääsyoikeus, lukuun ottamatta käyttäjiä, joilla on vain sähköpostioikeus. Raportteja voi jakaa sähköpostitse.

Näin jaat hallintapaneelin:

1. Kun olet saanut hallintapaneelin muokkaukset tehtyä, klikkaa Tallenna.
  2. Klikkaa hallintapaneelisi yläpuolella olevaa sähköpostin ajoittamisen kuvaketta .
  3. Lisää niiden käyttäjien sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa hallintapaneelisi.
  4. Lisää huomautus (valinnainen).
  5. Valitse, miten usein haluat jakaa hallintapaneelisi.
  6. Klikkaa Jaa.

Lue lisää Google Ads ‑tilin pääsyoikeuksien myöntämisestä ja poistamisesta.

Hallintapaneelien lataaminen

Jos haluat ladata hallintapaneelisi, klikkaa latauskuvaketta download icon. Koko hallintapaneelisi latautuu PDF (.pdf) ‑tiedostona.