Viisi strategiaa mobiilimainostamiseen

Mobiililaitteilla tehtävien Google-hakujen osuus on nykyään jo yli puolet, ja monien mainostajien sivustoilla suurin osa liikenteestä onkin nykyään peräisin mobiililaitteiden käyttäjiltä.

Asiakkaasi käyttävät puhelintaan muuhunkin kuin verkkosivustosi hakemiseen. Mobiilimainosten avulla voit saada myös esimerkiksi lisää puheluita, sovelluksen latauksia ja käyntejä mobiilisivustollesi. Tässä artikkelissa on ohjeita siihen, miten voit tavoittaa liikkeellä olevia asiakkaita. Ohjeissa käsitellään muun muassa mobiilisivuston luomista ja puheluihin johtavien klikkausten laskemista.

1. Varmista, että verkkosivustosi soveltuu mobiililaitteille

Ensimmäiseksi kannattaa luoda mobiililaitteille sopiva verkkosivusto. Testaa sivustosi nopeus ja selvitä, kuinka hyvin se soveltuu mobiililaitteilla käytettäväksi. Tutustu tämän jälkeen tehokkaan mobiilisivuston suunnittelemiseen liittyviin vinkkeihin.
Tehokkaan mobiilisivuston luominenTestaa sivustosi

2. Luo mobiilimainoksia

Mobiilimainosten luominen kannattaa aloittaa valitsemalla käytettävän mainoksen tyyppi. Valittavanasi on useita eri tyyppisiä mobiilimainoksia. Yleisin näistä on mobiililaitteissa näkymään optimoitu tekstimainos, mutta käytettävissä on myös muita tehokkaita mainostyyppejä.
Lisätietoja mobiilimainoksista | Mainosten räätälöiminen mobiilihakuja varten

3. Määritä mobiililaitteiden kohdistusasetukset

Määritä mobiilikampanjoidesi ja ‑mainostesi kohdistusasetukset mobiililaitteille sopiviksi, jotta varmistat niiden näkymisen mobiililaitteissa. Valitse hakuverkostoa varten sellaisia avainsanoja, jotka edistävät mobiililaitteita käyttävien ihmisten sitouttamista.
Ensisijaisesti mobiilikäyttöön sopivat avainsanatMainosten näyttäminen mobiilisovelluksilla

4. Aseta korkeampi hintatarjous mobiililaitteille

Voit asettaa mobiililaitteiden impressioita varten korkeamman hintatarjouksen määrittämällä mobiilihintatarjouksen säädön. Näin mainoksesi näkyvät suuremmalla todennäköisyydellä mobiililaitteissa.
Hintatarjousten tehokas hallinta: Mobiilihintatarjouksen säätö | Mobiilihintatarjouksen säädön määrittäminen

5. Hyödynnä hetkelliset mahdollisuudet tehokkaasti

Kun kampanjasi on ollut jonkin aikaa käynnissä, kannattaa miettiä keinoja sen tehokkuuden parantamiseen. Alla olevista linkeistä saat apua liiketoimintasi tavoitteisiin keskittymiseen ja kampanjoidesi optimointiin.
Lisätietoja tiettyihin hetkiin liittyvistä mahdollisuuksista | Tehokkaiden mobiilimainosten luominen: Googlen parhaat käytännöt

Lue lisää

Mobiililaitteille sopivat verkkosivustot

Mobiilimainokset

Mobiilikohdistuksen määrittäminen

Korkeamman hintatarjouksen asettaminen mobiililaitteille

Hetkellisten mahdollisuuksien hyödyntäminen tehokkaasti