Skapa ett annonsschema

Med ett annonsschema kan du visa annonser eller ändra bud under vissa tider.

I den här artikeln beskrivs hur du skapar ett schema för en annons.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Från sidmenyn till vänster klickar du på Annonsschema.
  3. Klicka på pennikonen Redigeraoch välj sedan en kampanj som du vill skapa ett annonsschema för.
  4. Välj särskilda dagar och tider. Tänk på att det annonsschema du skapar är baseras på kontots tidszon. Därför bör du anpassa annonsschemat om dina målkunder finns i olika tidszoner. Läs mer
  5. Klicka på Spara. Ändringarna syns på sidan Annonsschema.
Obs! Du kan skapa högst sex annonsscheman per dag för varje kampanj.

Så här granskar du annonsschemat

När du skapar ett annonsschema kan dina annonser bara visas de tider som du anger. Den visas inte på datum och tider som inte ingår i annonsschemat. Se till att annonsschemat innehåller alla de dagar och tider som du vill att annonsen ska kunna visas. Så här granskar du ditt annonsschema:

1. Från sidmenyn till vänster klickar du på Annonsschema.
  2. Från tabellen väljer du på en kampanj för att visa dess annonsschema, resultat och kostnader under de schemalagda tiderna.
  3. Du ser ett diagram som visar de tider som kampanjens annonser visats. Som standard visar diagrammet det antal klick som annonserna har fått.
    • Om du vill visa information om kampanjens exponeringar, klickfrekvens, genomsnittlig CPC eller kostnad väljer du det mätvärde som du vill visa från rullgardinsmenyn Klick i det övre högra hörnet.
  4. Välj en underflik om du vill granska ditt annonsschema och resultat efter Dag och timme, Dag eller Timme.

Så här redigerar du annonsschemat

1. Från sidmenyn till vänster klickar du på Annonsschema
  2. I tabellen väljer du en kampanj.
  3. Om du vill redigera annonsschemat klickar du på pennikonen Redigera.
    • Om du vill ta bort en tidsperiod håller du muspekaren över denna period och klickar på krysset.
    • Om du vill justera datum och tider klickar du på de datum eller tider du vill ändra och väljer nya.
    • Om du vill lägga till ett nytt datum och en ny tid i annonsschemat klickar du på Lägg till
  4. Klicka på Spara.

Obs!

Annonsschemat använder antingen ett 12-timmarsformat eller ett 24-timmarsformat. Om du vill schemalägga en annons så att den visas från slutet av en dag till en del av nästa dag ska du därför skapa ett annonsschema för respektive dag. Om du till exempel använder 24-timmarsformat och vill visa en annons från måndag klockan 23.00 till tisdag klockan 07.00 ska ditt annonsschema för måndag sträcka sig från 23.00 till 00.00 och annonsschemat för tisdag börja klockan 00.00 och sluta klockan 07.00.