Skapa ett annonsschema

Med ett annonsschema kan du visa annonser eller ändra bud under vissa tider. Du kan skapa högst sex annonsscheman per dag för varje kampanj i ditt konto.

I denna artikel beskrivs hur du skapar ett schema för en annons.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på +Visa mer på sidmenyn till vänster och sedan på Annonsschema.
  3. Klicka på pennikonen Redigeraoch välj sedan en kampanj som du vill skapa ett annonsschema för.
  4. Välj särskilda dagar och tider.
  5. Klicka på Spara. Ändringarna visas på sidan Annonsschema.

Viktigt att tänka på

• Annonsscheman ställs in baserat på kontots tidszon. Anpassa därför annonsschemat om dina målkunder finns i olika tidszoner. Läs mer om din tidszon
  • Om du vill schemalägga en annons så att den visas från slutet av en dag till en del av nästa dag måste du skapa ett annonsschema för båda dagarna. Låt oss säga att du vill visa en annons från måndag kl. 23.00 till tisdag kl. 07.00.
    • Om du använder 12-timmarsformat ställer du in annonsschemat för måndagen från kl. 11.00 em till kl. 12.00 fm och annonsschemat för tisdagen från kl. 12.00 fm till kl. 07.00 fm.
    • Om du använder 24-timmarsformat ställer du in annonsschemat för måndagen från kl. 23.00 till 0.00 och annonsschemat för tisdagen från kl. 00.00 till kl. 07.00.

Gör så här för att granska annonsschemat

När du skapar ett annonsschema kan dina annonser bara visas de tider du anger. De visas inte på dagar och tider som inte ingår i annonsschemat. Se till att annonsschemat innehåller alla dagar och tider då du vill att annonsen ska kunna visas. Så här granskar du ditt annonsschema:

1. Klicka på +Visa mer på sidmenyn till vänster och sedan på Annonsschema.
  2. Välj en kampanj i tabellen för att se dess annonsschema, resultat och kostnader under de schemalagda tiderna.
  3. Då ser du ett diagram över tiderna då annonserna i kampanjen visades. Som standard visar diagrammet antalet klick som annonserna fick.
    • Du kan se information om kampanjens exponeringar, CTR, genomsnittliga CPC eller kostnad genom att välja önskat mätvärde på rullgardinsmenyn Klick högst upp till höger.
  4. Välj en underflik om du vill granska ditt annonsschema och resultat efter Dag och timme, Dag eller Timme.

Gör så här för att redigera ditt annonsschema

1. Klicka på +Visa mer på sidmenyn till vänster och sedan på Annonsschema.
  2. Välj en kampanj i tabellen.
  3. Redigera annonsschemat genom att klicka på pennikonen Redigera.
    • Ta bort en tidsperiod genom att hålla muspekaren över den och klicka på krysset.
    • Ändra datum och tider genom att klicka på dem och välja nya.
    • Lägg till ett nytt datum och en ny tid i annonsschemat genom att klicka på Lägg till.
  4. Klicka på Spara.