Opprett en annonseplan

Med en annonseplan kan du vise annonser eller endre bud på bestemte tidspunkter.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter en tidsplan for en annonse.

Veiledning

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonseplan i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på blyantikonet Endre, og velg deretter kampanjen du vil opprette en annonseplan for.
  4. Velg bestemte dager og klokkeslett. Husk at annonseplanen du oppretter, er basert på tidssonen angitt i kontoen din. Du bør derfor justere annonseplanen i henhold til tidssonen til de aktuelle kundene. Finn ut mer
  5. Klikk på Lagre. Endringene gjenspeiles nå på Annonseplan-siden.
Merk: Du kan opprette maksimalt seks annonseplaner per dag for hver kampanje.

Sånn gjennomgår du annonseplanen

Når du oppretter en annonseplan, kan de aktuelle annonsene bare vises på klokkeslettene du angir. Annonsene vises ikke på datoer eller tidspunkter du ikke har oppført i annonseplanen. Sørg for at annonseplanen omfatter alle dagene og klokkeslettene der du vil at annonsene skal vises. Gjennomgå annonseplanen på følgende måte:

1. Klikk på Annonseplan i sidemenyen til venstre.
  2. Velg en kampanje i tabellen for å se annonseplanen, resultatene og kostnadene for den aktuelle kampanjen i de planlagte tidsrommene.
  3. Et diagram åpnes der du kan se hvor mange ganger annonsene i kampanjen din er vist. I diagrammet vises som standard antallet klikk annonsene har mottatt.
    • For å se visninger, CTR, gjennomsnittlig CPC eller kostnader for kampanjen, velg den aktuelle beregningen i Klikk-rullegardinmenyen øverst til høyre.
  4. Velg en underfane for å gjennomgå annonseplanen og resultatene etter «Dag og time», «Dag» eller «Time».

Sånn endrer du annonseplanen

1. Klikk på Annonseplan i sidemenyen til venstre.
  2. Velg en kampanje i tabellen.
  3. Klikk på blyantikonet Endre for å endre annonseplanen.
    • For å fjerne en tidsperiode, hold markøren over den aktuelle tidsperioden, og klikk på X-en.
    • For å justere datoer og klokkeslett, klikk på datoene og klokkeslettene du vil endre, og angi nye.
    • For å legge til en ny dato og et nytt klokkeslett i annonseplanen, klikk på Legg til
  4. Klikk på Lagre.

Merknad

Annonseplanen er basert på en 12- eller 24-timersklokke. Hvis en annonse skal kjøres fra slutten av en dag og gjennom deler av den neste dagen, oppretter du separate annonseplaner for hver dag. Sett at du kjører en annonse fra mandag kl. 23 til tirsdag kl. 7 (24-timersklokke). I så fall bør annonseplanen for mandag kjøre fra kl. 23 til midnatt, mens annonseplanen for tirsdag kjører fra midnatt til kl. 7.