Mainosten esitysaikataulun luominen

Mainosten esitysaikataulun avulla voit näyttää mainoksia tai muuttaa hintatarjouksia tiettyinä ajankohtina.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten mainokselle luodaan esitysaikataulu.

Ohjeet

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainosten esitysaikataulu.
  3. Klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa ja valitse sitten kampanja, jolle haluat luoda mainosten esitysaikataulun.
  4. Valitse haluamasi päivät ja kellonajat. Muista, että luomasi mainosten esitysaikataulu perustuu tilisi aikavyöhykkeeseen. Tämän vuoksi sinun kannattaa muokata mainosten esitysaikataulua siten, että se huomioi kohdeasiakkaiden mahdolliset aikavyöhyke-erot. Lue lisää
  5. Klikkaa Tallenna. Muutokset näkyvät Mainosten esitysaikataulu -sivulla.
Huom. Voit luoda kussakin kampanjassa enintään kuusi mainosten esitysaikataulua päivää kohden.

Näin voit tarkistaa mainosten esitysaikataulun

Kun luot mainosten esitysaikataulun, mainoksesi voivat näkyä vain määrittäminäsi aikoina. Mainoksiasi ei näytetä niinä päivinä ja kellonaikoina, joita ei ole eritelty mainosten esitysaikataulussa. Sisällytä esitysaikatauluun kaikki ne päivät ja kellonajat, joina haluat mainostesi näkyvän. Voit tarkastella mainostesi esitysaikataulua seuraavasti:

1. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainosten esitysaikataulu.
  2. Valitse taulukosta se kampanja, jonka mainosten esitysaikataulun, tehokkuustiedot ja kulut ajoitetuilla aikaväleillä haluat nähdä.
  3. Näet kaavion, jossa on ajat, jolloin kampanjasi mainokset on näytetty. Kaaviossa näkyy oletuksena mainostesi saamien klikkausten määrä.
    • Voit nähdä kampanjasi impressiot, klikkausprosentin, keskimääräisen klikkauskohtaisen hinnan ja kulut valitsemalla oikeassa yläkulmassa olevasta avattavasta Klikkaukset-valikosta haluamasi mittarin.
  4. Valitse jokin alavälilehdistä ("Päivä ja tunti", Päivä tai Tunti) sen mukaan, miten haluat näyttää mainosten esitysaikataulun ja kehityksen.

Näin voit muokata mainosten esitysaikataulua

1. Valitse vasemmasta sivuvalikosta Mainosten esitysaikataulu
  2. Valitse taulukosta haluamasi kampanja.
  3. Voit muokata mainostesi esitysaikataulua klikkaamalla kynäkuvaketta Muokkaa.
    • Jos haluat poistaa jonkin ajanjakson, vie hiiri kyseisen ajanjakson päälle ja klikkaa x-kuvaketta.
    • Jos haluat muuttaa päiviä ja kellonaikoja, klikkaa niitä ja valitse uudet.
    • Jos haluat lisätä mainosten esitysaikatauluun uuden päivän ja kellonajan, valitse Lisää
  4. Klikkaa Tallenna.

Huom.

Mainosten esitysaikataulu perustuu joko 12 tai 24 tunnin kelloon. Jos siis haluat ajoittaa mainoksen näkymään jonkin päivän lopusta seuraavan päivän puolelle, sinun on luotava oma mainosten esitysaikataulu kummallekin päivälle. Jos esimerkiksi käytät 24 tunnin kelloa ja haluat mainoksesi näkyvän maanantai-illasta klo 23.00 tiistaiaamuun klo 7.00, sinun on luotava oma mainosten esitysaikataulu sekä maanantaille klo 23.00–24.00 että tiistaille klo 00.00–07.00.