Strukturera ditt konto med annonsgrupper

När du strukturerar ditt konto blir det enklare att visa rätt annonser för rätt kunder och följa hur effektiv din annonsering är. När personer söker på nätet och skriver ett ord eller en fras letar de efter information som har nära anknytning till de orden. Om Erik till exempel skriver in ”digitalkameror” och ser en annons för filmrullar klickar han antagligen inte på annonsen.

Genom att samla annonser och relaterade sökord i en annonsgrupp kan du visa annonser som är relevanta för det din målgrupp söker efter. Då kan alla dina relaterade annonser visas för kunder som söker efter liknande saker.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan strukturera ditt konto på olika sätt. Inget av sätten är det enda rätta, utan välj ett som passar dig.

Bästa metoderna

• Ordna kampanjerna och annonsgrupperna när du skapar dem. Om du ändrar kontostrukturen efter att du har skapat flera kampanjer och annonsgrupper går du miste om all värdefull information du har samlat på dig, vilket kan påverka annonsernas resultat.
  • Skapa en separat kampanj när du behöver använda andra kampanjinställningar (till exempel budget eller platsinriktning). Om du till exempel säljer kläder kan du ange en budget för skjortor och en annan för byxor. Skapa i så fall en kampanj för skjortor och en för byxor.
  • Använd en enda kampanj om du vill att alla dina annonser ska dela på samma budget och du vill inrikta dig på samma platser.
  • Skapa dina annonsgrupper kring begränsade teman. Varje annonsgrupp ska innehålla sökord som har koppling till temat. Överväg att nämna minst ett av sökorden i annonsernas rubriker. När personer söker med en term som matchar ditt sökord och de ser en annons med sökordet och en annons utan, är det troligt de tänker att den första annonsen är mer relevant.
  • Du kan aldrig veta exakt vad som tilltalar potentiella kunder. Därför rekommenderar vi att du har minst tre annonser i varje annonsgrupp och att du använder optimerad annonsväxling. Med den här inställningen optimeras dina annonser för varje enskild auktion med hjälp av signaler som sökord, sökterm, enhet, plats och annat. Läs mer om annonsväxlingsinställningar.

Exempel

Anta att du har en elektronikbutik online och skapar ett Google Ads-konto så att du kan börja annonsera om dina produkter. På kontonivå kan du välja vilka andra personer som ska ha åtkomst till ditt Google Ads-konto och vilken betalningsmetod du vill använda. Det översta lagret i ditt konto kan se ut så här:

Konto

Elektronikbutik online

Strukturera dina kampanjer

En kampanj består av en samling annonsgrupper. Tänk på följande när det gäller kampanjer:

• hur mycket du är villig att betala för klick på eller konverteringar från dina annonser
  • i vilka nätverk och på vilka geografiska platser du vill att dina annonser ska visas
  • andra allmänna inställningar som påverkar samlingar med annonsgrupper

Anta att du vill skapa annonser för dina tv-apparater och kameror. Du skapar separata kampanjer för varje produktgrupp.

Kampanj

Kampanj

Tv-apparater

Kameror

Strukturera dina annonsgrupper

Det är vanligt att ordna ett Google Ads-konto utifrån kategori eller verksamhetsmål. Ofta kan det vara praktiskt att ordna annonsgrupperna på samma sätt som din webbplats, med en annonsgrupp för varje sida eller kategori på din webbplats.

Annonsgrupper kan bidra till att göra dina annonser relevanta för sökorden. I exempelkampanjen med kameror kan du skapa separata annonser för digitala kameror respektive kompaktkameror. Du kan skapa annonsgrupper för varje typ av kamera där varje grupp har egna relevanta sökord. I tv-kampanjen kan du skapa en annonsgrupp för varje produkttyp, till exempel LCD respektive plasma.

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Platt-tv

Plasma-tv

Digitalkameror

Kompaktkameror

I själva annonsgruppen ska du lägga in sökord som har nära koppling till annonstexten. I annonsgruppen med digitalkameror kan du till exempel pröva sökord för olika varumärken, modeller och priser på de digitalkameror du säljer.

Om vi knyter ihop allt detta kan den övergripande kontostrukturen se ut så här:

Konto

• unik e-postadress och unikt lösenord
  • faktureringsuppgifter

Kampanj

Kampanj

• Tv-apparater
  • Kameror

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Annonsgrupp

Platt-tv

Plasma-tv

Digitalkameror

Kompaktkameror