Handleiding voor aanmelding bij Google Ads

Een Google Ads-account maken: aanmelden

Account maken

Meld u aan bij Google Ads als u nieuwe klanten wilt bereiken met online advertenties die zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelen en budget. In deze handleiding leert u hoe u een Google Ads-account maakt en uw eerste advertentiecampagne opzet.

Voordat u begint

Voor een Google Ads-account heeft u een e-mailadres en een bedrijfswebsite nodig. Maar ook als u geen website heeft, kunt u op Google adverteren met slimme campagnes, de standaardoptie van Google Ads voor nieuwe adverteerders. U kunt al binnen 15 minuten uw eerste advertentie maken.

Opmerking: Nieuwe accounts ondersteunen geen URL's meer in de accountnaam.

AANMELDEN VOOR GOOGLE ADS

Instructies

Google Ads biedt 2 modi wanneer u een account maakt. Dit zijn de slimme modus en de expertmodus. Standaard maakt u uw account in de slimme modus. Maar als u een professionele marketeer bent, kunt u overschakelen naar de expertmodus. Meer informatie over de slimme modus en de expertmodus

Opmerking: Als u een account heeft gemaakt in de slimme modus, kunt u altijd overschakelen naar de expertmodus. Na overschakeling naar de expertmodus kunt u echter niet meer terugkeren naar de slimme modus.

Slimme modus

Wanneer u een account maakt in de slimme modus, moet u ook meteen uw eerste campagne maken.
  1. Log in Google Ads in op uw bestaande Google-account of maak een nieuw account.
    • Als u al een Google-account heeft (wat het geval is als u een ander product van Google gebruikt, zoals Gmail), voert u uw e-mailadres en wachtwoord voor Google in en klikt u op Inloggen.
    • Als u nog geen Google-account heeft of als u met een ander e-mailadres wilt inloggen, klikt u onderaan het scherm op Een account maken en volgt u de instructies om een nieuw Google-account te maken en te bevestigen.
  2. Stel het volgende in om uw eerste campagne te maken:
    • Campagnedoel
    • Bedrijfsnaam en website
    • Advertentie (inclusief items als koppen, beschrijvingen en een telefoonnummer)
    • Zoekwoordthema's
    • Locatie-instellingen
    • Budget
  3. Stel op de laatste pagina uw factureringsgegevens in. Volg hiervoor deze stappen:
    1. Klik op het dropdownmenu Factureringsland en selecteer het land of gebied waar uw factuuradres zich bevindt. Uw factureringsland bepaalt de factureringsopties die voor uw locatie en valuta beschikbaar zijn.
    2. Controleer of de juiste tijdzone is geselecteerd. Zo niet, dan klikt u op het dropdownmenu om de zone te wijzigen. De tijdzone heeft gevolgen voor zowel uw rapporten en statistieken als de facturering, dus selecteer deze zorgvuldig.
    3. Als u een promotiecode heeft (ook wel kortingsbon of voucher genoemd), geeft u de code op in het veld Introductie-aanbieding en klikt u op Toepassen.
    4. U wordt gevraagd een bestaand betalingsprofiel te selecteren of een nieuw profiel te maken. Het accounttype wordt standaard ingesteld op Organisatie, maar u kunt dit wijzigen in Individueel als dit voor belastingdoeleinden in uw land nodig is.
    5. Geef de gegevens op van de betaalmethode die u voor het account wilt gebruiken, zoals een creditcard, een pinpas, PayPal of een bankrekening.
  4. Klik op Verzenden om uw campagne te maken en de instelling van uw account te voltooien.

Nadat u uw account heeft ingesteld en uw campagne heeft gemaakt, duurt het ongeveer een dag om uw advertentie goed te keuren. Vervolgens kan de advertentie worden weergegeven aan potentiële klanten.

Expertmodus

Als u een account maakt in de expertmodus, kunt u meteen uw eerste campagne opzetten, maar dit is niet verplicht.
  1. Log in Google Ads in op uw bestaande Google-account of maak een nieuw account.
    • Als u al een Google-account heeft (wat het geval is als u een ander product van Google gebruikt, zoals Gmail), voert u uw e-mailadres en wachtwoord voor Google in en klikt u op Inloggen.
    • Als u nog geen Google-account heeft of als u met een ander e-mailadres wilt inloggen, klikt u onderaan het scherm op Een account maken en volgt u de instructies om een nieuw Google-account te maken en te bevestigen.
  2. Klik op de pagina 'Nieuwe campagne' onderaan het scherm op Overschakelen naar expertmodus.

U kunt nu kiezen of u een account en een campagne of alleen een account wilt maken. Dit doet u als volgt:

Een account en een campagne maken

1. Als u een account wilt maken en meteen ook uw eerste campagne, stelt u het volgende in:
    • Campagnedoel
    • Campagnetype
    • Campagne-instellingen en -functies (deze zijn afhankelijk van het gekozen campagnetype)
    • Advertentiegroep
    • Advertentie
    • Facturering, inclusief betaalmethode
  2. Klik op Verzenden om uw campagne te maken en de instelling van uw account te voltooien.

Alleen een account maken

1. Klik op Maak een account zonder campagne om het maken van een campagne over te slaan.
  2. Controleer uw bedrijfsinformatie, waaronder het factureringsland, de tijdzone en de valuta.
  3. Klik op Verzenden om de instelling van uw account te voltooien.

Als u een campagne wilt instellen nadat u uw account heeft gemaakt, gaat u verder met Uw eerste campagne opzetten.

Tip

Hebben meerdere mensen toegang nodig tot uw nieuwe Google Ads-account? Nadat u uw account heeft gemaakt en bij Google Ads bent ingelogd, kunt u hen uitnodigen. Meer informatie over toegangsniveaus in uw Google Ads-account

Problemen oplossen met het maken van of inloggen op een Google-account