Over advertenties voor display- en Discovery-campagnes

Het Google Display Netwerk maakt het makkelijk om de juiste doelgroep te vinden. Het omvat miljoenen websites, video's en apps en biedt een grote verscheidenheid aan advertentie-indelingen en -formaten. In dit artikel wordt uitgelegd welke verschillende typen advertenties u kunt maken en weergeven in display- en Discovery-campagnes.

Advertentietypen

Responsieve display-advertenties

Responsieve display-advertenties kunnen in display-campagnes worden gebruikt. Met responsieve display-advertenties kunt u uw items (afbeeldingen, koppen, logo's, video's en beschrijvingen) uploaden. Google maakt vervolgens automatisch advertentiecombinaties voor websites, apps, YouTube en Gmail. Meer informatie over responsieve display-advertenties

Waarom responsieve display-advertenties?

Met responsieve display-advertenties kunt u alle items aanpassen aan de vormgeving en uitstraling van uw merk en tegelijkertijd uw bereik in het Google Display Netwerk maximaliseren.

Bij de analyse van gegevens afkomstig van adverteerders die zowel geüploade display-advertenties als responsieve display-advertenties laten lopen, constateerde Google gemiddeld 50% meer conversies tegen vergelijkbare kosten per actie (CPA) wanneer zowel responsieve display-advertenties als geüploade beeldadvertenties worden gebruikt in vergelijking met het gebruik van alleen beeldadvertenties. Vergelijkbare analyse heeft aangetoond dat responsieve display-advertenties met meerdere koppen, beschrijvingen en afbeeldingen gemiddeld 10% meer conversies genereren tegen dezelfde CPA in vergelijking met een advertentie met een enkele set items.

Discovery-advertenties

Met Discovery-advertenties kunt u mensen bereiken die uw merk willen ontdekken en hiermee interactie willen hebben. Discovery-advertenties worden met behulp van één campagne automatisch weergegeven op de YouTube-homepage, de Hierna kijken-feeds, Discover en de tabbladen Promoties en Sociaal in Gmail. U kunt Discovery-advertenties gebruiken in een Discovery-campagne.

Geüploade display-advertenties

U kunt ook uw eigen advertenties maken en uploaden om meer controle over het advertentiemateriaal van uw display-campagnes te behouden. Geüploade beeldadvertenties worden buiten Google Ads gemaakt en kunnen in meerdere bestandstypen naar Google Ads worden geüpload. Meer informatie over hoe u uw eigen display-advertenties kunt uploaden