Ändra kampanjtypen

I den här artikeln går vi igenom hur du ändrar kampanjtypen till en annan.

Så fungerar det

Om du ändrar kampanjtypen kan kampanjens resultat eller annonsvisning påverkas och vissa funktioner kan döljas och inaktiveras. I den nya Google Ads-upplevelsen går det inte att växla mellan kampanjtyper, vilket gör att du slipper sådana problem.

Om du vill anpassa var dina annonser kan visas skapar du en ny kampanj med en annan kampanjtyp. För kampanjer i söknätverket, videokampanjer och Shopping-kampanjer ändrar du kampanjens nätverksinställningar.

Ändra kampanjens nätverksinställningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn.
  3. Klicka på kampanjen du vill redigera.
  4. Utöka avsnittet Nätverk genom att klicka på det.
  5. Välj inställningar och klicka på Spara.

Tips

Vill du använda en funktion som inte är tillgänglig med den aktuella kampanjtypen? Skapa en ny kampanj med rätt typ och importera dina befintliga annonsgrupper till den nya kampanjen med hjälp av Google Ads Editor. Läs mer om hur du använder Google Ads Editor.