Ändra kampanjtypen

I den här artikeln går vi igenom hur du ändrar kampanjtypen till en annan.

Så fungerar det

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Om du ändrar kampanjtypen kan kampanjens resultat eller annonsvisning påverkas och vissa funktioner kan döljas och inaktiveras. Vi har inaktiverat möjligheten att växla mellan vissa kampanjtyper så att du undviker följande problem:

Ändring av kampanjer av typen Endast Display-nätverket till

Not allowed Söknätverk med Display-tillval tillåts inte.

Not allowed Endast söknätverket tillåts inte.

Ändring av kampanjer av typen Endast söknätverket till

Allowed Söknätverket med Display-tillval tillåts. Läs mer om Söknätverket med Display-tillval.

Not allowed Endast Display-nätverket tillåts inte.

Ändring av kampanjer av typen Söknätverket med Display-tillval till

Allowed Endast söknätverket tillåts. Läs mer om Söknätverket med Display-tillval.

Not allowed Endast Display-nätverket tillåts inte.

Viktigt att tänka på

För kampanjer av typen Endast söknätverket och Söknätverket med Display-tillval kan du visserligen ändra kampanjundertypen (till exempel från Alla funktioner till Standard), men vi rekommenderar inte att du gör det eftersom det kan medföra att vissa funktioner och rapporter som du för närvarande använder döljs.

Så ändrar du kampanjtypen

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på kampanjen du vill redigera under Alla kampanjer.
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på Redigera bredvid Typ.
  6. Välj önskad kampanjtyp och klicka på Spara.

Tips

Vill du använda en funktion som inte är tillgänglig med den aktuella kampanjtypen? Skapa en ny kampanj med rätt typ och importera dina befintliga annonsgrupper till den nya kampanjen med hjälp av AdWords Editor. Läs mer om hur du använder AdWords Editor.