Uw campagnetype wijzigen

In dit artikel leggen we uit hoe u van het huidige campagnetype kunt overschakelen op een ander campagnetype.

Hoe het werkt

Als u het campagnetype wijzigt, kan dit invloed hebben op de prestaties van uw campagne en op de weergave van advertenties. Ook kunnen bepaalde functies hierdoor worden verborgen of gedeactiveerd. Ter voorkoming van dergelijke problemen hebben we in het nieuwe, verbeterde Google Ads de optie om het campagnetype te wijzigen, uitgeschakeld.

Als u wilt aanpassen waar uw advertenties kunnen worden weergegeven, maak dan een nieuwe campagne met een ander campagnetype. Voor campagnes in het zoeknetwerk, videocampagnes of Shopping-campagnes wijzigt u de instellingen van de campagne bij Netwerken.

De netwerkinstellingen van uw campagne wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik om het gedeelte Netwerken uit te vouwen.
  5. Selecteer de gewenste instellingen en klik vervolgens op Opslaan.

Tip

Wilt u een functie gebruiken die niet beschikbaar is voor het huidige campagnetype? Maak dan een nieuwe campagne van het gewenste type en importeer uw bestaande advertentiegroepen met behulp van Google Ads Editor in die nieuwe campagne. Meer informatie over hoe u Google Ads Editor gebruikt.