Uw campagnetype wijzigen

In dit artikel leggen we uit hoe u van het huidige campagnetype kunt overschakelen op een ander campagnetype.

Hoe het werkt

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Als u het campagnetype wijzigt, kan dit invloed hebben op de prestaties van uw campagne en op de weergave van advertenties. Ook kunnen bepaalde functies hierdoor worden verborgen of gedeactiveerd. Ter voorkoming van dergelijke problemen hebben we de optie om te schakelen tussen sommige campagnetypen uitgeschakeld:

Uw huidige campagnetype is Alleen in het Display Netwerk:

Not allowed Overschakelen op 'Zoeknetwerk met Display Select' is niet toegestaan.

Not allowed Overschakelen op 'Alleen in het Zoeknetwerk' is niet toegestaan.

Uw huidige campagnetype is Alleen in het Zoeknetwerk:

Allowed Overschakelen op 'Zoeknetwerk met Display Select' is toegestaan. Meer informatie over 'Zoeknetwerk met Display Select'

Not allowed Overschakelen op 'Alleen in het Display Netwerk' is niet toegestaan.

Uw huidige campagnetype is Zoeknetwerk met Display Select:

Allowed Overschakelen op 'Alleen in het Zoeknetwerk' is toegestaan. Meer informatie over 'Zoeknetwerk met Display Select'

Not allowed Overschakelen op 'Alleen in het Display Netwerk' is niet toegestaan.

Houd rekening met het volgende

U kunt voor campagnes van het type 'Alleen in het Zoeknetwerk' en 'Zoeknetwerk met Display Select' het subtype wijzigen (u kunt bijvoorbeeld 'Alle functies' wijzigen in 'Standaard'). We raden u echter af dit te doen. De kans bestaat namelijk dat hierdoor bepaalde functies en rapporten die u momenteel gebruikt, worden verborgen.

Het campagnetype wijzigen

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik onder 'Alle campagnes' op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Klik naast 'Type' op Bewerken.
  6. Kies het campagnetype waarnaar u wilt overschakelen en klik op Opslaan.

Tip

Wilt u een functie gebruiken die niet beschikbaar is voor het huidige campagnetype? Maak dan een nieuwe campagne van het gewenste type en importeer uw bestaande advertentiegroepen met behulp van AdWords Editor in die nieuwe campagne. Meer informatie over hoe u AdWords Editor gebruikt.