Om videokampanjer

Du kan använda videokampanjer när du vill visa videoannonser som fristående videor eller med annat streamat videoinnehåll på YouTube eller i Googles Display-nätverk.

I den här artikeln beskriver vi de olika komponenterna i videokampanjer och hur du kan använda dem. Läs om hur du skapar en videokampanj i Google Ads

Så fungerar det

InStream-annonser, Video Discovery-annonser, inte överhoppningsbara InStream-annonser, outstream-annonser och bumperannonser är några av de tillgängliga videoannonsformaten. Video Discovery-annonser kan bara visas på YouTube.

InStream-annonser visas före, samtidigt som eller efter videor på YouTube eller på webbplatser, i spel eller appar i hela Display-nätverket. Annonserna kan även visas i YouTube-videor som är inbäddade på andra webbplatser. Tittaren kan hoppa över annonsen efter fem sekunder.

Video Discovery-annonser visas bara på YouTube och når människor på platser där de upptäcker innehåll. Utseendet varierar beroende på vilka annonsstorlekar och annonsformat som stöds av innehållsutgivarna. När en tittare klickar på miniatyren för din annons spelas videon upp på visningssidan eller kanalsidan på YouTube.

Outstream-annonser visas på partnerwebbplatser. Dessa annonser är endast tillgängliga på mobiler och surfplattor och är utformade så att användarna lätt kan trycka för att spela upp din video. Outstream-annonser kan öka varumärkesmedvetenheten genom att förlänga din räckvidd bortom YouTube.

Inte överhoppningsbara InStream-annonser är ett annonsformat som inte är överhoppningsbart och som gör att du kan nå kunder med hela ditt meddelande. Inte överhoppningsbara In-Stream-annonser är 15 sekunder eller kortare och tittarna kan inte hoppa över annonsen.

Bumperannonser är ett annonsformat för korta videoannonser som är utformat så att du ska kunna nå breda kundgrupper och öka medvetenheten om ditt varumärke med ett kort och minnesvärt budskap. Bumperannonser är högst sex sekunder långa, och tittarna kan inte hoppa över dem.

Läs mer om videoannonsformat

När du ska välja det

• Du vill annonsera med video på YouTube och i Googles Display-nätverk.
  • Rekommenderas för alla Google-annonsörer, från nybörjare till mer erfarna proffs.

Det kan verka avancerat med videoannonser, men det fina med den här typen av kampanjer är att de är enkla att ställa in och hantera. Du kan använda videor från ditt eget YouTube-konto, och precis som med andra Google Ads-kampanjer kan du se resultatet av videoannonserna och justera inriktningen.

Läs mer om resultatet av videoannonser

Läs mer om inriktning för videoannonser

Exempel

Du har nyss öppnat en restaurang och vill få ut nyheten till potentiella kunder.

Med en videokampanj kan du nå användare som besöker matrelaterade webbplatser, till exempel bloggar om vissa typer av mat eller webbplatser med restaurangrecensioner. Du kan även nå användare som tittar på YouTube-videor om den typ av mat som serveras på din restaurang.