Om videokampanjer

Med videokampanjer kan du vise videoannonser – enten frittstående eller i annet strømmet videoinnhold på YouTube og i Google Displaynettverk.

I denne artikkelen forklarer vi de ulike delene av videokampanjer og hvordan du kan bruke dem. Finn ut hvordan du lager videokampanjer i Google Ads

Slik fungerer videokampanjer

Tilgjengelige formater for videoannonser inkluderer TrueView in-stream-annonser, TrueView video discovery-annonser og bumperannonser. TrueView video discovery-annonser kan utelukkende vises på YouTube.

TrueView in-stream-annonser blir kjørt før, underveis i eller etter andre videoer på YouTube samt på nettsteder, i spill og i apper i Displaynettverket. Disse annonsene kan også kjøres i YouTube-videoer som er innebygd på andre nettsteder. Seeren kan velge å hoppe over annonsen etter fem sekunder.

Out-stream-annonser vises på partnernettsteder. Disse annonsene er bare tilgjengelige på mobilenheter og nettbrett, og de er utformet for at det skal bli enklere for brukerne å trykke for å spille av videoer. Med out-stream-annonser kan du bidra til å øke merkevarebevisstheten ved å utvide rekkevidden din utover YouTube.

TrueView video discovery-annonser kan bare vises på YouTube, og med disse kan du nå ut til folk på steder der de leter etter innhold. Utseendet til annonsene avhenger av hvilke annonsestørrelser og -formater som støttes av de aktuelle innholdspublisistene. Når seeren klikker på et miniatyrbilde av annonsen din, spilles videoen av på video- eller kanalsiden på YouTube.

En bumperannonse er et kort videoannonseformat som er utformet for at du skal kunne nå ut til flere kunder og øke bevisstheten rundt merkevaren din ved å formidle korte, minneverdige budskap. Bumperannonser varer i seks sekunder eller mindre, og seerne kan ikke hoppe over disse annonsene.

Finn ut mer om videoannonseformater

Når bør du velge videoannonser?

• Du ønsker å markedsføre videoer på YouTube og i Google Displaynettverk.
  • Dette alternativet anbefales for alle Google-annonsører – både nybegynnere og mer erfarne.

Videoannonser høres kanskje litt avansert ut, men det er faktisk enkelt å konfigurere og administrere slike kampanjer. Du kan bruke videoer fra din egen YouTube-konto, og i likhet med andre Google Ads-kampanjer kan du se resultatene for videoannonsene og justere målrettingen av videoene.

Finn ut mer om resultater for videoannonser

Finn ut mer om målretting for videoannonser

Eksempel

Du har akkurat åpnet en restaurant og ønsker at potensielle kunder skal få høre om den.

Med en «Video»-kampanje kan du nå frem til folk som surfer på matrelaterte nettsteder som for eksempel blogger for bestemte matkategorier eller nettsteder med restaurantvurderinger. Du kan også nå frem til dem som ser på YouTube-videoer som handler om den samme typen mat som serveres i restauranten din.