Optimitzar la llista de paraules clau

Ja heu creat una llista de paraules clau i ara voleu rebre uns quants consells sobre com en podeu millorar el rendiment. Obteniu més informació sobre com podeu afegir, editar i treure paraules clau.

En aquest article s'expliquen mètodes avançats per optimitzar una llista de paraules clau.

Trobar paraules clau noves amb el Planificador de paraules clau

Quan creeu una campanya de la Xarxa de Cerca, obteniu idees de paraules clau i calculeu el trànsit d'aquestes paraules clau mitjançant el Planificador de paraules clau.

Aquesta eina us mostrarà el rendiment d'un seguit de paraules clau i la mitjana de vegades que els usuaris han cercat aquests termes. Utilitzeu aquesta informació per decidir quines paraules clau poden augmentar els clics a l'anunci i incrementar la notorietat del producte.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar el Planificador de paraules clau.

Exemple

Si introduïu el terme "sabatilla de córrer" al Planificador de paraules clau, us pot mostrar "sabatilles de córrer amb descompte" o "sabatilles de córrer amb control de moviment" com a paraules clau addicionals que podeu tenir en compte. Obtindreu estadístiques per a cada idea de paraula clau, que n'indicaran la competitivitat i la mitjana de vegades que els usuaris han cercat aquest terme arreu del món.

Prova-ho

Augmentar el percentatge de clics amb paraules clau negatives

En alguns casos, pot ser que vulgueu evitar que els anuncis es mostrin quan se cerquin termes que no són rellevants per als productes o serveis que oferiu. Proveu d'afegir paraules clau negatives per reduir costos i aconseguir que l'anunci només es mostri amb els termes de cerca que vulgueu.

Obteniu més informació sobre com podeu afegir paraules clau negatives a la campanya.

Exemple

Imaginem que a la vostra botiga de vambes només veneu calçat per a home. Us podríeu plantejar afegir "dones" i "nenes" com a paraules clau negatives per impedir que l'anunci es mostri quan algú cerqui vambes per a dona o per a nena.

Utilitzar l'informe de termes de cerca

L'informe de termes de cerca us proporciona informació sobre el que els usuaris cercaven quan han vist l'anunci i hi han fet clic. Aquesta informació us permet treure les paraules clau de baix rendiment o afegir-ne de noves. També podeu utilitzar l'informe de termes de cerca per identificar les paraules clau negatives.

Obteniu més informació sobre l'informe de termes de cerca.

Utilitzar els tipus de concordança de paraules clau per controlar qui veu els anuncis

Els tipus de concordança de paraules clau us permeten controlar millor qui veu els anuncis.

Per exemple, amb l'opció de concordança exacta, podeu especificar una paraula clau exacta, cosa que n'inclou variacions semblants, com ara versions amb errors ortogràfics o en plural, abreviatures, canvis en l'ordre de les paraules i altres variacions amb el mateix significat. Per obtenir més informació, consulteu l'article Concordança exacta: definició.

Obteniu més informació sobre com podeu utilitzar els tipus de concordança de paraules clau.

Exemple

Si només voleu mostrar el vostre anunci a les persones interessades a comprar sabatilles de córrer per a home, pot ser que us interessi afegir un terme com ara "sabatilles de córrer per a home" com a paraula clau de concordança exacta.

D'aquesta manera, l'anunci serà apte per mostrar-se quan els usuaris cerquin aquest terme exacte o una variant semblant com per exemple "vambes d'home per córrer". En canvi, l'anunci no es mostrarà quan els usuaris cerquin termes com ara "les millors sabatilles de córrer per a home", perquè aquesta frase inclou "les millors", que no coincideix exactament amb cap part de la paraula clau ni de les seves variants semblants.

Utilitzar Smart Bidding per prioritzar les paraules clau amb millor rendiment

Smart Bidding és un subconjunt d'estratègies d'oferta automàtica que, mitjançant la IA de Google, optimitza les conversions o el valor de conversió en cada subhasta, una funció coneguda com a "ofertes en el moment de la subhasta". Si feu servir Smart Bidding a les campanyes de cerca, Google prioritzarà les paraules clau amb un rendiment més elevat per assolir els objectius de les vostres campanyes. Obteniu més informació sobre Smart Bidding.