Redigera din mål-CPA

I Google Ads kan du välja budgivning med Mål-CPA, en automatisk budstrategi som innebär att buden ställs in automatiskt så att du får så många konverteringar som möjligt för din budget. Med Mål-CPA anger du en målkostnad per åtgärd som sedan används för att automatiskt ställa in bud för alla kampanjer och annonsgrupper där budstrategin används.

Efter att du har ställt in budstrategin kan du ändra din mål-CPA när som helst. Här beskriver vi hur det går till.

Innan du börjar

Om du inte har använt budstrategin Mål-CPA tidigare bör du börja med att läsa Om budgivning med Mål-CPA.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på länken för kampanjen du vill redigera.
  4. Klicka på Budgivning.
  5. Ange det nya belopp du vill använda som mål-CPA. Om kampanjen du redigerar använder en portföljbudstrategi tillämpas din nya mål-CPA på alla kampanjer och annonsgrupper som använder denna budstrategi.
  6. Klicka på Spara.

Tips! Välj vilka konverteringar du vill lägga bud på.

Med inställningen Visa i Konverteringar kan du välja om enskilda konverteringsåtgärder ska visas i rapportkolumnerna Konverteringar och Konverteringsvärde. Informationen i kolumnerna används av budstrategier som Mål-CPA, Mål-ROAS och Förbättrad CPC. Resultatet blir att budstrategin bara optimerar bud baserat på de konverteringar du har valt att ta med. Läs mer om inställningen Visa i Konverteringar

Konverteringar över flera enheter från Display-nätverket, video, Sök och Shopping-kampanjer tas med som standard.