Uw doel-CPA bewerken

Google Ads beschikt over een automatische biedstrategie waarmee biedingen automatisch worden ingesteld om zo veel mogelijk conversies te genereren binnen uw budget. Als u doel-CPA wilt gebruiken, stelt u een doel-CPA-bod (kosten per acquisitie) in. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om automatisch biedingen in te stellen voor alle campagnes en advertentiegroepen die aan uw biedstrategie zijn gekoppeld.

Nadat u uw biedstrategie voor doel-CPA heeft ingesteld, kunt u het bedrag van uw doel-CPA op elk gewenst moment aanpassen. In dit artikel leest u hoe u dit doet.

Voordat u begint

Als u nog geen biedstrategie voor doel-CPA heeft ingesteld, lees dan eerst meer informatie over doel-CPA-biedingen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Scrol omlaag naar Biedstrategie en klik op Bewerken.
  6. Voer het nieuwe bedrag in dat u wilt gebruiken voor uw doel-CPA.
    1. Opmerking: Als de campagne die u bewerkt een portfoliobiedstrategie gebruikt, wordt de nieuwe door u ingestelde doel-CPA toegepast op alle campagnes en advertentiegroepen die aan die biedstrategie zijn gekoppeld.
  7. Klik op Opslaan.

Tip: Kies op welke conversies u wilt bieden

Met de instelling Opnemen in Conversies kunt u aangeven of u afzonderlijke conversieacties wilt opnemen in de rapportagekolommen 'Conversies' en 'Conversiewaarde'. De gegevens in deze kolommen worden gebruikt door biedstrategieën zoals doel-CPA, doel-ROAS en ECPC, zodat uw biedstrategie alleen wordt geoptimaliseerd op basis van de conversies waarvan u heeft aangegeven dat u ze wilt opnemen. Meer informatie

Conversies via verschillende apparaten van campagnes in het Display Netwerk, het videonetwerk of het zoeknetwerk en Shopping-campagnes worden standaard opgenomen.