Hoe Google gegevens van Klantenmatch gebruikt

Met Klantenmatch van Google Ads kunt u advertenties weergeven aan uw klanten op basis van gegevens over deze klanten die u deelt met Google. We begrijpen dat klantgegevens belangrijk en privacygevoelig zijn. Daarom beschermen we de vertrouwelijkheid van de gegevens die u met ons deelt en beveiligen we deze. In dit artikel wordt uitgelegd hoe we de gegevensbestanden verwerken die u uploadt voor gebruik met Klantenmatch.

Hoe we uw gegevens verwerken

De gegevensbestanden die u uploadt, worden alleen gebruikt om uw klanten te matchen met Google-accounts en om te controleren of uw Klantenmatch-campagnes aan ons beleid voldoen. We behandelen uw gegevens vertrouwelijk en beveiligen ze volgens dezelfde branchenormen die we gebruiken voor de gegevens van onze eigen gebruikers.

We gaan als volgt om met de gegevens die u uploadt:

• Beperkt gebruik van gegevens. We gebruiken uw gegevensbestanden niet voor andere doeleinden dan het samenstellen van uw Klantenmatch-doelgroepen en om de naleving van ons beleid te controleren. We gebruiken uw gegevensbestanden niet om profielen van uw klanten op te bouwen of te verfijnen.
  • Beperkte toegang tot gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met andere Google-teams, behalve voor het samenstellen van uw Klantenmatch-doelgroepen en om de naleving van ons beleid te controleren. We gebruiken toegangsbeheeropties voor medewerkers om uw gegevensbestanden te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.
  • Beperkt delen van gegevens. We delen uw gegevensbestanden niet met derden, ook niet met andere adverteerders. We kunnen deze gegevens delen om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, juridische procedures of verzoeken van overheidsinstanties.
  • Beperkt behoud van gegevens. We bewaren uw gegevensbestanden niet langer dan nodig om uw Klantenmatch-doelgroepen samen te stellen en om de naleving van ons beleid te controleren. Zodra deze processen zijn voltooid, worden de gegevensbestanden die u via de Google Ads-interface of de API heeft geüpload, meteen verwijderd.

We zetten ons ook in om ervoor te zorgen dat de systemen die we voor de opslag van uw bestanden gebruiken, veilig en betrouwbaar blijven. We hebben speciale beveiligingsteams om onze systemen te beschermen tegen externe dreigingen en slaan al uw gegevensbestanden versleuteld op om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang.

We gebruiken het feit dat een Google-gebruiker deel uitmaakt van uw Klantenmatch-doelgroepen, niet om een profiel van de betreffende gebruiker op te stellen of om dit te verbeteren. Ook delen we niet met derden, waaronder andere adverteerders, dat een Google-gebruiker deel uitmaakt van uw Klantenmatch-doelgroepen. Wanneer u uw vergelijkbare doelgroepen genereert, kunnen we de profielen van de Google-gebruikers in uw Klantenmatch-doelgroep vergelijken met de profielen van andere Google-gebruikers. Net als bij andere Google-advertentieproducten kunnen we informatie die we afleiden uit vertoningen van of klikken op Klantenmatch-advertenties, gebruiken om Google Ads en andere producten en services van Google te verbeteren.

Certificeringen voor gegevensprivacy en beveiliging

Privacy Shield

De Privacy Shield-certificering van Google is nu goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Handel. Bekijk onze Privacy Shield-certificering.

ISO 27001

Google heeft een ISO 27001-certificering ontvangen voor de systemen, applicaties, mensen, technologie, processen en datacenters die diverse Google-producten leveren, waaronder Klantenmatch. Download het Google Ads/Analytics Scope Expansion Certificate 2019 - ISO27001 (pdf) of lees meer over ISO 27001.

Hoe klantgegevens worden gematcht

Meer informatie over het uploadproces en de manier waarop Google uw klantgegevens matcht met Google-accounts.

De Privacy Shield-certificering van Google is nu formeel goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Handel en opgenomen in de Privacy Shield-lijst.

Laatst geüpdatet: Maart 2018