Google-tagin lisääminen verkkosivustolle

Huom. Yleinen sivustotagi (gtag.js) on nyt Google-tagi. Tämän muutoksen myötä uusiin ja nykyisiin gtag.js-asennuksiin sisältyy uusia ominaisuuksia, joiden avulla voit saada enemmän aikaan, parantaa datan laatua ja ottaa uusia ominaisuuksia käyttöön ilman lisäkoodia. Lue lisää Google-tagista.

Kun luot konversiotapahtuman Google Ads ‑tilillä, saat Google-tagin, joka on lisättävä verkkosivustolle. Tagi seuraa, milloin mainostasi klikannut henkilö siirtyy verkkosivustollesi ja tekee jotakin, jonka olet määritellyt arvokkaaksi, esimerkiksi ostaa jotakin tai rekisteröityy.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tagi lisätään verkkosivustolle. Varmista ennen aloittamista, että olet määrittänyt sivustollesi konversioseurannan näiden ohjeiden mukaisesti.

Nämä ohjeet koskevat ainoastaan verkkosivustolla tapahtuvia konversioita. Lue lisää eri tavoista seurata konversioita.

Voit ottaa konversioseurannan käyttöön kahdella eri tavalla:

Konversiotapahtuman luominen Google-tagin käyttöönotto
Animoitu GIF-kuva uuden konversiotapahtuman luomisesta verkkosivustolle Animaatio, josta näkyy tagitunnus ja kohdetunnus Google-tagissa

Ennen kuin aloitat

Ennen kuin voit lisätä konversioseurantatagin verkkosivustollesi, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

• Luo konversiotapahtuma Google Ads ‑tililläsi. Voit luoda konversiotapahtuman ja saada konversioseurantatagin seuraamalla artikkelissa Verkkosivuston konversioseurannan käyttöönotto olevia ohjeita.
  • Varmista, että voit muokata verkkosivustoasi. Joko sinun tai web-kehittäjän on pystyttävä lisäämään tagi verkkosivustosi koodiin.
  • Tunnista verkkosivustosi konversiosivu. Tämän artikkelin ohjeet koskevat seurantaa, jonka kohteena on käyttäjän saapuminen uudelle sivulle sen jälkeen, kun käyttäjä on konvertoitunut verkkosivustollasi. Tällainen sivu voi olla esimerkiksi kiitossivu, jonka asiakas näkee ostoksen tehtyään. Jos haluat sen sijaan seurata linkin tai painikkeen klikkauksia, katso ohjeet artikkelista Verkkosivustolla tapahtuvien klikkausten seuraaminen konversioina.

Ohjeet

Konversioseurannan käyttöönotto Google-tagin avulla

1. Avaa sen sivun HTML-lähdekoodi, jolle asiakkaat päätyvät verkkosivustollasi konvertoitumisen jälkeen. Tämä voi olla esimerkiksi Kiitos tilauksestasi ‑sivu. Sivua kutsutaan konversiosivuksi.
  2. Liitä konversioseurantakoodi sivun head‑tagien (<head></head>) väliin. Liitä ensin Google-tagi ja sitten mahdolliset sivuun liittyvät tapahtumakoodinpätkät. (Jos et ole vielä luonut tagia, voit tehdä sen seuraamalla näitä ohjeita.) Animaatio, josta näkyy, miten voit lisätä Google-sivustotagin konversioseurantaa varten Google Adsissa.
  3. Tallenna verkkosivulle tehdyt muutokset.

Tässä on hyvin yksinkertaisen verkkosivun HTML-koodi:

<html>
		<head>
		<title>Sample HTML File</title>
		Paste your Google tag here.
                Paste your event snippet(s) here.
                </head>
		<body>
		</body>
		</html>

Tässä on sama verkkosivu konversioseurantatagin lisäämisen jälkeen (kyseessä on esimerkki, joten tämä koodi ei toimi verkkosivustollasi):

<html>
  <head>
  <title>Sample HTML File</title>

<!-- Google tag (gtag.js) - Google Ads: 123456789 -->
  <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=TAG_ID"></script>
  <script>
      window.dataLayer = window.dataLayer || [];
      function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
      gtag('js', new Date());
      gtag('config', 'TAG_ID');
  </script>

<!-- Event snippet for Example conversion page -->
    <script>
      gtag('event', 'conversion', {'send_to': 'AW-123456789/AbC-D_efG-h12_34-567',
        'value': 1.0,
        'currency': 'USD'
      });
    </script>

</head>
  <body></body>
  </html>

Hyvä muistaa: Tapahtumakohtaiset arvot

Jos valitsit "Aseta eri arvo kullekin konversiolle", kun otit konversioseurannan käyttöön verkkosivustollasi, sinun on muokattava tagia näiden ohjeiden mukaisesti, jotta voit seurata tapahtumakohtaisia arvoja.

Konversioseurantatagin tarkistaminen

Jos haluat varmistaa, että konversioseurantatagisi on lisätty ja konversioseuranta toimii oikein, tai epäilet, että tagissa on ongelmia, toimi näin:

Tarkista konversioseurantatagi seuraamalla alla olevia ohjeita.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtäsi Tavoitteet-kuvaketta Goals Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Konversiot-valikkoa.
  3. Valitse Yhteenveto.
  4. Etsi konversiotapahtumataulukosta konversiotapahtuma, jonka haluat tarkistaa. Katso sitten, mitä saman rivin Seurannan tila ‐sarakkeessa lukee.

Lue lisää konversioseurantatagin käyttöönotosta.