Visa dina dagliga kostnader på kampanjnivå och kontonivå

Obs! Informationen i den här artikeln gäller endast för kunder med månadsvis fakturering. Om du gör manuella förskottsbetalningar till ditt konto eller om du debiteras automatiskt läser du istället artikeln Om den nya sidan Faktureringsaktivitet.

sidan Transaktioner kan du se dina månadskostnader för varje kampanj. Om du däremot vill se dina dagliga kostnader för en eller flera av dina kampanjer, eller för hela kontot, kan du granska rapporten Fakturerad kostnad.

I den rapporten kan du också se visningskostnad jämfört med fakturerad kostnad för varje kampanj.

• Visningskostnaden är kostnaden för alla klick eller exponeringar som kampanjen har samlat på sig.
  • Den fakturerade kostnaden är det faktiska belopp du ska betala, efter justeringar i ditt konto för sådant som överleverans, ogiltig aktivitet, med mera.

Visa kostnader per dag på kampanj- eller kontonivå på sidan Transaktioner

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Transaktioner.
    • Se dagliga kostnader för en kampanj: Se till att Detaljerad transaktionsvy visas. Gå till månaden du är intresserad av och klicka på kampanjen du vill se dagliga kostnader för i kolumnen Beskrivning. Då ser du en rapport över fakturerad kostnad som är filtrerad för att visa dagliga kostnader för den angivna kampanjen under den angivna månaden.
    • Visa kostnader per dag för ditt konto: Öppna Översiktsvy högst upp på sidan Transaktioner. Ta fram månaden som du är intresserad av och leta reda på raden Kostnader. Klicka sedan på Kampanjaktivitet i kolumnen Beskrivning. Då ser du en rapport över fakturerad kostnad som är filtrerad för att visa dagliga kostnader för alla kampanjer i hela kontot under den angivna månaden.

Visa kostnader per dag på kampanj- eller kontonivå på sidan Rapporter

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Insikter och rapporter i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Rapportredigerare.
  4. Klicka på Fördefinierade rapporter (Dimensioner), Annat och Fakturerad kostnad. Som standard visas de dagliga kostnaderna för varje enskild kampanj som har visat annonser under den senaste månaden.

Visa dagliga kostnader för en eller flera kampanjer

1. Klicka på filterikonen till höger på sidan och välj Budgetnamn. Budgetnamnet motsvarar kampanjnamnet så som det visas på sidan Kampanjer i Google Ads.
  2. Till vänster i dialogrutan markerar du rutorna för de kampanjer vars dagliga kostnader du vill se. (Du kan också söka efter kampanjer och välja dem i sökresultaten. Om du vill se dagliga kostnader för alla kampanjer markerar du rutan högst upp bredvid det totala antalet resultat.)
  3. Klicka på Använd.

Visa dagliga kostnader på kontonivå

1. Klicka på Budgetnamn uppe till höger i avsnittet Rad under tabellmenyn.
  2. Klicka på Ta bort.

Kolumnen Budgetnamn tas bort så att rapporten nu visar dagliga kostnader för hela kontot under en viss tidsperiod.

Anpassa rapporten

Precis som med andra rapporter i ditt Google Ads-konto kan du anpassa rapporten på följande sätt:

• Ändra datumintervallet: klicka på datumintervallet högst upp till höger på sidan.
  • Ändra ordning på kolumner:
    • Om du vill lägga till kolumner i tabellen klickar du på Ändra kolumner. Välj bland de mätvärden och dimensioner som är tillgängliga till höger och lägg till dem i rapporten genom att klicka på plusikonen.
    • Du kan ta bort kolumner från tabellen genom att klicka på den kolumn du vill ta bort i tabellmenyn under avsnittet Kolumn och sedan klicka på Ta bort.
    • Ändra storlek på en kolumn genom att klicka och dra kolumnrubrikens kant åt vänster eller höger. Läs mer om hur du lägger till och tar bort kolumner.
  • Sortera data: sortera tabellen genom att klicka på rubriken i den kolumn som du vill sortera informationen efter. Sortera åt motsatt håll genom att klicka på samma rubrik igen.
  • Visa data som en tabell eller ett cirkel-, linje-, stapel- eller punktdiagram: växla mellan alternativen genom att klicka på rullgardinsmenyn Tabell i tabellmenyn till höger och välja ett alternativ.
  • Exportera data som CSV, Excel, PDF och andra format: klicka på nedladdningsknappen högst upp till höger.