Kontrollera en annons godkännandestatus

När du har skapat en annons kan du kontrollera om den har granskats eller inte i kolumnen Status.

I den här artikeln förklarar vi hur du kontrollerar det och vad respektive status innebär.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Så här kontrollerar du statusen för en annons:

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på kampanjen som innehåller annonsen i listan till vänster.
  3. Klicka på fliken Annonser. Då visas en tabell med alla annonserna i kampanjen.
  4. Du kan kontrollera annonsernas status i kolumnen Status. När du håller muspekaren över statusen visas mer information om vad den innebär.
Om du vill ha mer detaljerad policyinformation (eller vill kontrollera statusen för en pausad annons) kan du aktivera kolumnen Policyinformation.
  1. Klicka på fliken Annonser i ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på knappen Kolumner i verktygsfältet ovanför statistiktabellen.
  3. Klicka på Ändra kolumner.
  4. Klicka på Lägg till vid Policyinformation i avsnittet Attribut.
  5. Klicka på Använd.

När du har utfört stegen ovan ser du kolumnen Policyinformation på fliken Annonser. Där kan du se detaljerad information om varför en annons inte har godkänts eller varför en annons som är godkänd (begränsad) har begränsats till en viss målgrupp.

Vad de olika statusvärdena betyder

Statusen visas både innan annonsen godkänns och efter att den har granskats.

Före granskningen har annonsen en av följande statusar:

• Kvalificerad: annonsen granskas fortfarande. Observera dock:
    • Om du ser den här statusen för tillgångsbaserade annonser (till exempel responsiva annonser eller annonser i appkampanjer) innebär det att någon kombination av dina tillgångar har godkänts och kanske visas.
    • Om du ser den här statusen för videoannonser innebär det att videon har granskats och godkänts och att den visas i vissa sammanhang.
  • Undergår granskning: annonsen granskas fortfarande, och kan inte visas förrän den har godkänts.

Efter granskningen kan annonsen visas om den har någon av följande statusar:

• Godkänd: annonsen följer Google Ads-policyerna och kan visas för alla målgrupper.
  • Godkänd (begränsad): annonsen kan visas, men inte i alla situationer på grund av policybegränsningar som varumärkesanvändning och hasardspelsrelaterat innehåll.
  • Godkänd (begränsade platser): annonsen kan inte visas på dina inriktade platser på grund av policybegränsningar och inriktningsinställningar. Annonsen kan dock visas för personer som är intresserade av dina inriktade platser.
  • Visas: videoannonsen är godkänd för att visas på YouTube.

Efter granskningen kan tillägget visas om det har någon av följande statusar:

• Godkänd: tillägget följer Google Ads-policyerna och kan visas för alla målgrupper.
  • Godkänd (begränsad): tillägget kan visas, men inte i alla situationer på grund av policybegränsningar som varumärkesanvändning och hasardspelsrelaterat innehåll.

Efter granskningen kan annonsen inte visas om den har någon av följande statusar:

• Inte godkänd: annonsen kan inte visas eftersom dess innehåll eller mål bryter mot Google Ads-policyn.

Annonsen kan ha en annan status som Pausad, Avslutad och Vilande, men det har inte med godkännandet att göra.