Sjekk statusen for gjennomgang for annonser eller elementer

Når du har opprettet en annonse eller et element, kan du se i Status-kolonnen om annonsen eller elementet er gjennomgått. De fleste gjennomganger er utført i løpet av én virkedag, men mer krevende evalueringer kan ta lengre tid. Hvis annonsen er under gjennomgang i mer enn én virkedag, kan du sjekke annonsens status. Google forbeholder seg retten til å prioritere gjennomganger for å sikre stabilitet i systemene våre.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sjekker statusen for gjennomgang, og betydningen av de ulike statusene.

Sjekk godkjenningsstatusen for annonser eller elementer (på engelsk)

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Slik kan du kontrollere statusen for annonser eller elementer:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Finn listen over annonser du vil sjekke statusen for, på Annonser-siden. Hvis du vil sjekke statusen for et element, går du til Elementer-siden.
  3. Du finner statusen for en annonse eller et element i «Status»-kolonnen. Hvis du holder markøren over de enkelte statusene, får du se en mer detaljert forklaring av hva statusen innebærer.

For å se mer detaljert informasjon om retningslinjene (eller kontrollere statusen for annonser som er satt på pause), slår du på «Retningslinjer» i tabellen.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Finn listen over annonser som er satt på pause, og som du vil sjekke statusen for, på Annonser-siden. Hvis du vil sjekke statusen for et element, går du til Elementer-siden.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads ovenfor statistikktabellen og så på Endre kolonner.
  4. Klikk på Tilknytning i tabellvisningen.
  5. Merk av for «Retningslinjer» i «Attributter»-delen.
  6. Klikk på Bruk.

I Retningslinjer-kolonnen kan du se årsaken til at annonser ikke er kvalifisert, eller årsaken til at annonser med statusen «Kvalifisert (begrenset)» bare kan vises til en viss målgruppe.

Detaljert informasjon om retningslinjene er lett tilgjengelig i nettgrensesnittet for Google Ads. Annonsører som per nå bruker Smartmodus i Google Ads, må bytte til Ekspertmodus for å se fullstendig informasjon om retningslinjene (finn ut mer). Hvis du oppretter kampanjer med et annet produkt (f.eks. Google Ads Editor, Google Ads-mobilappen eller et tredjepartsprodukt), finner du detaljert informasjon om retningslinjene i nettgrensesnittet for Google Ads.

Betydningen av de ulike statusene

Du ser en status både før og etter at annonsen eller elementet er gjennomgått.

Før gjennomgangen har annonsen en av disse statusene:

• Under gjennomgang: Annonsen er fortsatt under gjennomgang. Hvis vi kan fastslå at den er i tråd med retningslinjene våre, blir den snart kvalifisert for visning. Gjennomgangen tar vanligvis én virkedag.

Etter gjennomgangen kan annonsen din publiseres hvis den får en av disse statusene:

Etter gjennomgangen kan elementet ditt kjøres hvis det har en av disse statusene:

• Godkjent: Elementet er i tråd med retningslinjene for Google Ads og kan derfor vises til alle målgrupper.
  • Godkjent (begrenset): Elementet kan kjøres, men ikke i alle situasjoner. Dette skyldes restriksjoner i retningslinjene, for eksempel knyttet til bruk av varemerker eller gamblingrelatert innhold.

Hvis du mener at et element feilaktig har blitt merket som «Godkjent (begrenset)» på grunn av retningslinjene, kan du følge veiledningen her.

Annonsen din kan ikke kjøres hvis den har fått en av disse statusene etter gjennomgangen:

• Ikke godkjent: Annonsen kan ikke kjøres fordi innholdet eller destinasjonen i annonsen bryter med retningslinjene for Google Ads. Hvis en annonse ikke blir godkjent, kan den ikke bli vist. Følg retningslinjene her for å korrigere en annonse som ikke ble godkjent.
  • Ikke kvalifisert: Annonsen vises ikke fordi kampanjen venter eller er fjernet, avsluttet eller satt på pause, eller fordi annonsegruppen er fjernet, ufullstendig eller satt på pause.

Annonsen din kan ha en annen status som ikke er relatert til annonsevurdering, for eksempel «Satt på pause», «Avsluttet» eller «Venter».