Sjekk godkjenningsstatusen for annonser eller utvidelser

Når du har opprettet en annonse eller utvidelse, kan du sjekke «Status»-kolonnen for å finne ut om den er evaluert eller ikke.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sjekker denne statusen og betydningen av de ulike statusene.

Veiledning

Slik sjekker du statusen for annonser:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen for å se en liste over annonsene dine.
  3. Du finner statusen for en annonse i «Status»-kolonnen. Hvis du holder markøren over en annonsestatus, får du en mer detaljert forklaring på hva statusen betyr.

For å se mer detaljert informasjon om retningslinjer (eller kontrollere statusen for annonser som er satt på pause), slå på «Retningslinjer» i tabellen.

1. Gå til Annonser -siden i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på kolonneikonet Kolonner ovenfor statistikktabellen, og klikk deretter på Endre kolonner.
  3. Merk av for «Retningslinjer» i «Attributter»-delen.
  4. Klikk på Bruk.

I «Retningslinjer»-kolonnen finner du informasjon om hvorfor en annonse ikke ble godkjent, eller hvorfor en annonse med statusen «Godkjent (begrenset)» bare kan vises til en bestemt målgruppe.

Betydningen av de ulike statusene

Du ser en status både før en annonse eller utvidelse er godkjent, og etter at den er evaluert.

Før gjennomgangen er annonsen din tilordnet en av statusene oppført nedenfor:

• Kvalifisert: Annonsen er fortsatt under evaluering. Vær imidlertid oppmerksom på dette:
    • Hvis ressursannonser er gitt denne statusen (f.eks. responsive annonser eller annonser for appkampanjer), innebærer dette at en viss kombinasjon av elementene dine er godkjent og kanskje kjøres.
    • Hvis videoannonser er gitt denne statusen, betyr dette at videoen er gjennomgått med tanke på visse kontekster, og at den også kan vises i visse kontekster.
  • Under evaluering: Annonsen er fortsatt under evaluering og kan ikke vises før den er godkjent.

Etter gjennomgangen kan annonsen din kjøres om den er tilordnet en av statusene nedenfor:

Etter gjennomgangen kan utvidelsen din kjøres hvis den gitt en av disse statusene:

• Godkjent: Utvidelsen er i tråd med retningslinjene for Google Ads og kan derfor vises til alle målgrupper.
  • Godkjent (begrenset): Utvidelsen kan kjøres, men ikke i alle situasjoner. Dette skyldes restriksjoner i retningslinjene knyttet til for eksempel gamblingrelatert innhold eller bruk av varemerker.

Etter gjennomgangen kan annonsen din ikke kjøres hvis den gitt en av disse statusene:

• Ikke godkjent: Annonsen kan ikke kjøres ettersom innholdet eller destinasjonen i annonsen bryter retningslinjene for Google Ads.

Annonsen din kan ha en annen status som ikke er relatert til godkjenning av selve annonsen, for eksempel «Satt på pause», «Avsluttet» eller «Venter».