Sjekk godkjenningsstatusen for en annonse

Når du har opprettet en annonse, kan du sjekke «Status»-kolonnen for å finne ut om den er evaluert eller ikke.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du sjekker denne statusen og betydningen av hver status.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Slik sjekker du statusen for annonser:

1. Logg på AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på kampanjen der annonsen din inngår, i listen til venstre.
  3. Klikk på Annonser-fanen. Deretter ser du en tabell med en liste over alle annonsene i denne kampanjen.
  4. Du finner statusen for en annonse i «Status»-kolonnen. Hvis du holder markøren over en annonsestatus, får du en mer detaljert forklaring på hva statusen betyr.
Hvis du vil se mer detaljert informasjon om retningslinjene (eller sjekke statusen for en annonse som er satt på pause), kan du aktivere «Retningslinjer»-kolonnen.
  1. Gå til Annonser-fanen i AdWords-kontoen din.
  2. Klikk på Kolonner-knappen på verktøylinjen ovenfor statistikktabellen.
  3. Klikk på Endre kolonner.
  4. Klikk på Legg til ved siden av «Retningslinjer» under «Attributter».
  5. Klikk på Bruk.

Når du har fulgt fremgangsmåten ovenfor, ser du Retningslinjer-kolonnen på Annonser-fanen. Der kan du se detaljert informasjon om hvorfor en annonse ikke ble godkjent, eller hvorfor en annonse med statusen «Godkjent (begrenset)» bare kan vises til en bestemt målgruppe.

Betydningen av de forskjellige statusene

Du ser en status både før en annonse er godkjent, og etter at den er evaluert.

Før evalueringen har annonsen din en av disse statusene:

• Kvalifisert: Annonsen er fortsatt under evaluering. Vær imidlertid oppmerksom på dette:
    • Hvis ressursannonser er gitt denne statusen (f.eks. responsive annonser eller annonser for appkampanjer), innebærer dette at en viss kombinasjon av elementene dine er godkjent og kanskje kjøres.
    • Hvis videoannonser er gitt denne statusen, betyr dette at videoen er gjennomgått med tanke på visse kontekster, og at den også kan vises i visse kontekster.
  • Under evaluering: Annonsen er fortsatt under evaluering og kan ikke vises før den er godkjent.

Etter gjennomgangen kan annonsen din kjøres om den er tilordnet en av statusene oppført nedenfor:

Etter gjennomgangen kan utvidelsen din kjøres hvis den gitt en av disse statusene:

• Godkjent: Utvidelsen er i tråd med retningslinjene for Google Ads og kan derfor vises til alle målgrupper.
  • Godkjent (begrenset): Utvidelsen kan kjøres, men ikke i alle situasjoner. Dette skyldes restriksjoner i retningslinjene knyttet til for eksempel gamblingrelatert innhold eller bruk av varemerker.

Etter gjennomgangen kan annonsen din ikke kjøres hvis den gitt en av disse statusene:

• Ikke godkjent: Annonsen kan ikke kjøres ettersom innholdet eller destinasjonen i annonsen bryter retningslinjene for Google Ads.

Annonsen din kan ha en annen status som ikke er relatert til godkjenning av selve annonsen, for eksempel «Satt på pause», «Avsluttet» eller «Venter».