De goedkeuringsstatus van een advertentie controleren

Nadat u een advertentie heeft gemaakt, kunt u in de kolom 'Status' controleren of de advertentie is beoordeeld.

In dit artikel wordt beschreven hoe u die status kunt controleren en wat elke status betekent.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

De status van een advertentie controleren:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in de lijst aan de linkerkant op de campagne waarin uw advertentie is opgenomen.
  3. Klik op het tabblad Advertenties. Er wordt een tabel weergegeven met een lijst van alle advertenties voor die campagne.
  4. U kunt de status van een advertentie controleren in de kolom Status. Als u de muisaanwijzer op de status van een advertentie plaatst, krijgt u een gedetailleerdere uitleg van de status te zien.
Als u gedetailleerde beleidsinformatie wilt lezen (of de status van een onderbroken advertentie wilt controleren), schakelt u de kolom Beleidsdetails in.
  1. Ga naar het tabblad Advertenties in uw AdWords-account.
  2. Klik in de werkbalk boven de tabel met statistieken op de knop Kolommen.
  3. Klik op Kolommen aanpassen.
  4. Klik in het gedeelte Kenmerken op Toevoegen naast Beleidsdetails.
  5. Klik op Toepassen.

Nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd, ziet u op het tabblad Advertenties een kolom Beleidsdetails. Hierin vindt u informatie over waarom een advertentie is afgekeurd of waarom een advertentie met de status 'Goedgekeurd (beperkt)' is beperkt tot een bepaalde doelgroep.

De betekenis van elke status

Er wordt een status weergegeven voordat uw advertentie is goedgekeurd én nadat deze is beoordeeld.

Vóór de beoordeling heeft uw advertentie een van deze statussen:

• Geschikt: De advertentie wordt nog beoordeeld. Houd echter rekening met het volgende:
    • Als u deze status voor op items gebaseerde advertenties ziet (bijvoorbeeld responsieve advertenties of advertenties in app-campagnes), betekent het dat een combinatie van uw items is goedgekeurd en kan worden weergegeven.
    • Als u deze status voor videoadvertenties ziet, betekent het dat de video is beoordeeld en goedgekeurd voor weergave in sommige situaties.
  • Wordt beoordeeld: De advertentie wordt nog beoordeeld en kan pas na goedkeuring worden weergegeven.

Na de beoordeling kan uw advertentie worden weergegeven als deze een van de volgende statussen heeft:

• Goedgekeurd: De advertentie voldoet aan het Google Ads-beleid en kan daarom worden weergegeven aan alle doelgroepen.
  • Goedgekeurd (beperkt): De advertentie kan worden weergegeven, maar niet in alle situaties vanwege beleidsbeperkingen, zoals gebruik van handelsmerken of aan kansspelen gerelateerde content.
  • Goedgekeurd (alle locaties beperkt): De advertentie kan niet worden weergegeven in uw targetlocaties vanwege beleidsbeperkingen en targetinginstellingen. De advertentie kan wel worden weergegeven aan mensen die geïnteresseerd zijn in uw targetlocaties.
  • Weergave: De videoadvertentie is goedgekeurd voor weergave op YouTube.

Na de beoordeling kan uw extensie worden weergegeven als deze een van de volgende statussen heeft:

• Goedgekeurd: De extensie voldoet aan het Google Ads-beleid en kan daarom worden weergegeven aan alle doelgroepen.
  • Goedgekeurd (beperkt): De extensie kan worden weergegeven, maar niet in alle situaties vanwege beleidsbeperkingen, zoals gebruik van handelsmerken of aan kansspelen gerelateerde content.

Na de beoordeling kan uw advertentie niet worden weergegeven als deze een van de volgende statussen heeft:

• Afgekeurd: De advertentie kan niet worden weergegeven omdat de bijbehorende content of bestemming in strijd is met het Google Ads-beleid.

Uw advertentie kan ook een andere status (zoals 'Onderbroken', 'Beëindigd' of 'In behandeling') hebben die niet is gerelateerd aan advertentiegoedkeuring.