Mainoksen tai elementin tilan tarkistaminen

Kun olet luonut mainoksen tai elementin, voit tarkistaa Tila-sarakkeesta, onko se tarkastettu. Tarkastamme useimmat mainokset yhden arkipäivän kuluessa. Toisinaan tarvitaan laajempi tarkastus, johon voi mennä kauemmin. Jos mainoksen tarkastamiseen menee yli yksi arkipäivä, tarkista mainoksen tila. Google pidättää oikeuden priorisoida tarkastuksia voidakseen varmistaa järjestelmän vakaan toiminnan.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten tarkistat tilan ja mitä kukin tila tarkoittaa.

Mainoksen tai elementin hyväksymistilan tarkastaminen (englanti)

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Näin tarkistat mainoksen tai elementin tilan:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Jos haluat tarkistaa mainoksen tilan, etsi Mainokset-sivulta lista mainoksista. Jos haluat tarkistaa elementin tilan, siirry Elementit-sivulle.
  3. Katso Tila-sarakkeesta, mikä mainoksen tai elementin tila on. Vie hiiri tilan päälle, niin näet tarkemman kuvauksen kyseisen tilan merkityksestä.

Jos haluat nähdä tarkempia tietoja käytännöistä (tai tarkistaa keskeytetyn mainoksen tilan), ota "Käytännön tiedot" käyttöön taulukossa.

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Jos haluat tarkistaa keskeytetyn mainoksen tilan, etsi Mainokset-sivulta lista mainoksista. Jos haluat tarkistaa elementin tilan, siirry Elementit-sivulle.
  3. Klikkaa tilastotaulukon yläpuolelta sarakekuvaketta Kuva Google Ads ‐sarakekuvakkeesta ja valitse Muokkaa mainossarakkeita.
  4. Klikkaa taulukkonäkymästä Yhteys.
  5. Valitse Määritteet-kohdasta "Käytännön tiedot" ‑kohdan viereinen ruutu.
  6. Klikkaa Käytä.

Tietoa käytännöistä ‑sarakkeessa kerrotaan esimerkiksi, miksi hylätty mainos ei ole hyväksyttävä ja miksi mainos, jonka tila on "Hyväksyttävä (rajoitettu)", on rajoitettu tietylle yleisölle.

Tarkat käytäntöjä koskevat tiedot löytyvät helposti Google Adsin verkkokäyttöliittymästä. Jos käytät tällä hetkellä Google Adsissa Älykäs-tilaa, siirry Asiantuntija-tilaan nähdäksesi tarkat tiedot (lue lisää). Jos luot kampanjoita jonkin toisen tuotteen avulla (esim. Google Ads Editorilla, Google Ads ‑mobiilisovelluksella tai kolmannen osapuolen tuotteella), löydät tarkat tiedot Google Adsin verkkokäyttöliittymästä.

Tilojen merkitykset

Näet mainoksen tai elementin tilan sekä ennen tarkastusta että sen jälkeen.

Ennen tarkastusta mainoksella on seuraava tila:

• Tarkastus käynnissä: Mainosta tarkastetaan yhä, ja se voi näkyä, jos katsomme sen olevan käytäntöjemme mukainen. Tarkastusprosessi vie yleensä yhden arkipäivän.

Mainoksesi voi näkyä tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

Elementtisi voi näkyä tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

• Hyväksytty: Elementti on Google Adsin käytäntöjen mukainen, joten se voi näkyä kaikille yleisöille.
  • Hyväksytty (rajoitettu): Elementti voi näkyä, jos sen näkymistä eivät rajoita käytännöt, jotka liittyvät esimerkiksi tavaramerkkien käyttöön tai rahapeleihin liittyvään sisältöön.

Jos elementtiisi on mielestäsi kohdistettu käytäntörajoitus virheellisesti eikä elementin tilan pitäisi olla "Hyväksytty (rajoitettu)", tee valitus seuraamalla näitä ohjeita.

Mainostasi ei voida julkaista tarkastuksen jälkeen, jos sen tila on jokin seuraavista:

• Hylätty: Mainos ei voi näkyä, koska sen sisältö tai kohde on Google Ads ‑käytäntöjen vastainen. Jos mainos hylätään, se ei saa impressioita. Voit korjata hylätyn mainoksen seuraamalla näitä ohjeita.
  • Ei hyväksyttävä: Mainos ei näy, koska kampanjan tilana on Keskeytetty, Poistettu, Päättynyt tai Odottaa tai koska mainosryhmän tilana on Keskeytetty, Poistettu tai Vaillinainen.

Mainoksellasi voi olla myös jokin muu tila, kuten Keskeytetty, Päättynyt tai Odottaa. Nämä tilat eivät kuitenkaan liity mainoksen tarkastukseen.