Opprett kampanjer

Med en kampanje kan du markedsføre produktene eller tjenestene dine i Googles enorme nettverk av produktoppføringer, søkeresultater, mobilapper, nettsteder, videoer, kart med mer.

Du må velge en kampanjetype basert på målene du har satt deg med markedsføringen, merkevarestrategien du har utarbeidet, og hvor mye tid du har til rådighet.

Med hver kampanjetype følger et spesifikt sett av annonser og målretting. Med en søkekampanje kan du for eksempel plassere tekstannonser i søkeresultatene, mens du med en videokampanje kan vise videoannonser på YouTube.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette nye kampanjer, og du kan fullføre kampanjeoppsettet ditt ved å følge de aktuelle linkene helt nederst.

Veiledning

Hvis du har satt kontoen din i Smartmodus, kan du finne ut hvordan du konfigurerer Smart-kampanjer.

1. Opprett en ny kampanje og velg ønsket mål

Det første du må gjøre, er å opprette en ny kampanje og velge deg et mål. Med utgangspunkt i dette målet kan du finne ut hvilken kampanjetype som er mest formålstjenlig med tanke på å nå ut til målgruppen du ser for deg.

OPPRETT KAMPANJEN I KONTOEN DIN

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i menyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje
  4. Velg et mål for kampanjen din, eller velg Opprett en kampanje uten noe spesielt mål hvis ingen av målene som vises, passer for deg.

2. Velg en kampanjetype

Det er gjennomvalg av kampanjetype du avgjør hvilke steder på nettet du skal vise annonsene dine til kundene.

Med hver kampanjetype følger en spesifikk konfigurasjon og spesifikke anbefalte fremgangsmåter. Du kan bruke veiledningene vi lister opp nederst i denne veiledningen, til å fullføre kampanjeoppsettet ditt.

1. Velg ønsket kampanjetype. Hvis du valgte et mål, får du se de kampanjetypene som er best egnet for dette målet.
  2. Velg undertyper hvis dette finnes i den aktuelle kampanjen.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. Nå kommer du til en side der du skal velge innstillinger, konfigurere annonsegrupper og opprette annonser. Følg veiledningen nedenfor som er tilpasset kampanjetypen du har valgt, for å fullføre disse trinnene:
    • Søk: Med dette blir det vist tekstannonser i søkeresultater.
    • Banner: Med dette blir det vist bildeannonser på nettsteder.
    • Video: Med dette blir det vist videoannonser på YouTube.
    • Shopping: Med dette blir det vist produktoppføringer på Google.
    • Discovery: Annonsér i feeder på nettet.
    • App: Markedsfør appen din i mange kanaler.
    • Lokalt: Markedsfør beliggenhetene dine i mange kanaler.
    • Smart: Få kampanjene dine automatisert.

Linker til beslektet innhold