Opprett en kampanje

En kampanje er et sett med tilknyttede annonsegrupper som ofte brukes for å dele produktene eller tjenestene som tilbys, inn i kategorier. De ulike kampanjene er basert på et mål som samsvarer med det viktigste du ønsker å oppnå med kampanjen, for eksempel salg eller nettstedtrafikk. Du må ha opprettet minst én kampanje før du kan lage annonser i kontoen din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter en kampanje for bedriften din.

Før du begynner

Finn ut mer om de ulike kampanjetypene, og gjør deg kjent med kampanjeinnstillingene, slik at du vet hvordan du kan konfigurere kampanjer i henhold til forretningsmålene du har satt deg.

Kampanjemål angis først

Kampanjer er basert på mål, og funksjoner og innstillinger anbefales ut fra hva du ønsker at kundene dine skal gjøre. Alle kampanjeinnstillingene og -funksjonene er tilgjengelige for deg, uansett hvilke mål du velger. Du kan også endre målene når som helst.

Kampanjetyper og nettverk

Kampanjetypen du velger, avgjør hvor kundene får se annonsene dine, og hvilke innstillinger og alternativer du har tilgang til. Hvis du for eksempel vil opprette en kampanje i Søkenettverket som er målrettet mot Google Displaynettverk (tilsvarende den tidligere «Søk med utvalgt Display»-kampanjetypen), kan du velge «Søk» som kampanjetype og deretter legge til Displaynettverket i nettverksinnstillingene. Finn ut mer om kampanjetyper.

Veiledning

Hvis informasjonen i denne artikkelen ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, kan det hende du har et annet målsett. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen , og velg så Ny kampanje
  4. Velg ett eller flere mål for kampanjen, men hvis ingen av de aktuelle målene passer for deg, er det bare å velge Opprett en kampanje uten noe spesielt mål.
    1. Hvis dette trinnet ikke gjenspeiler det du ser i kontoen din, velger du først en kampanjetype og deretter et mål. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.
  5. Velg en kampanjetype.
  6. Klikk på Fortsett.
  7. Velg kampanjeinnstillinger. Finn ut mer om de ulike innstillingene.
  8. Klikk på Lagre og fortsett.

Tips:

Hvis du allerede har laget en lignende kampanje og ønsker å bruke de samme innstillingene, kan du spare tid ved å laste inn innstillingene fra den eksisterende kampanjen i den nye kampanjen. Du ser alternativet «eller last inn innstillinger fra» og rullegardinmenyen rett under kampanjetypen.

Du kan også raskt kopiere og lime inn en eksisterende kampanje fra «Rediger»-rullegardinmenyen på «Kampanjer»-fanen. Du kan ganske enkelt merke av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjen du ønsker å kopiere, velge «Kopiér» på «Rediger»-rullegardinmenyen og deretter velge «Lim inn» på rullegardinmenyen for å lage den nye kampanjen.

Linker til beslektet innhold