Hitta och redigera dina experiment

När ditt experiment är aktivt vill du förstås se vilket resultat det får i förhållande till den ursprungliga kampanjen. Då kan du bättre avgöra om du ska avsluta experimentet, omvandla det till en ny kampanj eller använda det på den ursprungliga kampanjen.

I denna artikel beskriver vi hur du hittar och redigerar dina experiment.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Hitta dina kampanjexperiment på sidan Kampanjer

Obs! Om du hellre vill använda navigeringspanelen till vänster kan du klicka på Ändra vy högst upp till höger i ditt Google Ads-konto.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment.
  4. Kampanjer som innehåller experiment visas med en kolvikon Experiment. När du håller muspekaren över kolumnen Status för experimentet kan du se om det pågår, dess startdatum och slutdatum, andel av budgeten och vilken kampanj den skapades från.

Hitta dina experiment på sidan Experiment (tidigare Utkast och Experiment)

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Experiment. Tabellen Alla experiment innehåller experimentens namn, typ, status och start- och slutdatum.
    • Om du kommer från en specifik kampanjsida ser du en tabell med experimenten för motsvarande kampanj.
    • Om du kommer från sidan Alla experiment ser du en tabell med alla experiment bredvid kampanjerna de skapades från. Du kan ändra vyn genom att klicka på segmentikonen högst upp till höger och välja följande under Gruppera efter:
      • Inget för att se experimenten i bokstavsordning efter namn
      • Kampanj för att se experimenten grupperade efter kampanjer
    • Om du vill använda filtret för att hitta ett experiment kan du klicka på filterikonen Filter högst upp till höger och välja ett filter i rullgardinsmenyn.

Göra ändringar i experiment

När du har skapat dina experiment kan du göra följande ändringar efter behov.

Tänk på att ändringar som att lägga till eller ta bort annonser, annonsgrupper eller inriktning kan medföra att ändringar du har gjort tidigare i ett experiment ignoreras.

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på ExperimentVisa information
  4. Leta reda på experimentets namn och klicka på det. Då visas följande information om experimentet:

• Namn: Namnet du har gett experimentet. Klicka på namnet för att öppna och göra ändringar i experimentet.
    • Kampanj (syns om du har valt Ingen under Radgruppering): Kampanjen som experimentet skapades från.
    • Status: Experimentets aktuella status. Läs mer om vad de olika statusvärdena betyder.
    • Fördelning: Den procentandel av trafiken (och budgeten) som experimentet delar med den ursprungliga kampanjen.
    • Experimentfördelning: Hur du vill dela upp experimentet, antingen cookie-baserad eller sökbaserad fördelning. Experimentet ställs in på sökbaserad fördelning som standard om du inte väljer cookie-baserad.
    • Startdatum: Experimentets startdatum.
    • Slutdatum: Experimentets slutdatum. Kolumnen är tom om du inte har angett något slutdatum.
    Redigera information
    Leta reda på experimentets namn. Klicka på pennikonen Redigera i tabellen vid följande fält:
    • Experiment: Namnet på experimentet.
    • Startdatum: Experimentets startdatum.
    • Slutdatum: Experimentets slutdatum. Kolumnen är tom om du inte har angett något slutdatum.
    Obs! Du kan inte redigera startdatumet för ett experiment när kampanjen har börjat köras och statusen är Pågående.
    Avsluta ett experiment
    Leta reda på experimentets namn och klicka på det. Klicka på Avsluta nu högst upp till höger. Välj Avsluta.
    Ta bort ett experiment
    Markera kryssrutorna vid experimenten du vill ta bort och klicka på Ta bort ovanför tabellen.