Finn og endre eksperimentene dine

Når eksperimentet ditt begynner å kjøre, er det lurt å kontrollere resultatene sammenlignet med den opprinnelige kampanjen. Da blir det enklere å avgjøre om du skal avslutte eksperimentet, konvertere det til en ny kampanje, eller ta det i bruk i den opprinnelige kampanjen.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du finner og redigerer eksperimentene dine.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Finn kampanjeeksperimentene dine på Kampanjer-siden

Merk: Hvis du foretrekker å bruke navigasjonspanelet til venstre, kan du klikke på Endre visningen øverst til venstre i Google Ads-kontoen din.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter.
  4. Eksperimenter oppført med kampanjer vises med et flaskeikon Experiment. Hvis du holder markøren over Status-kolonnen for eksperimentet, kan du se om eksperimentet kjøres, den aktuelle start- og sluttdatoen og hvordan trafikken og budsjettet er fordelt mellom eksperimentet og den opprinnelige kampanjen.

Finn eksperimentene dine på Eksperimenter-siden (tidligere kalt «Utkast og eksperimenter»)

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Eksperimenter. I «Alle eksperimenter»-tabellen ser du eksperimentnavnet, eksperimenttypen, statusen og start- og sluttdatoen.
    • Hvis du kommer fra en bestemt kampanjeside, ser du en tabell som bare inneholder eksperimentene basert på den aktuelle kampanjen.
    • Hvis du kommer fra «Alle eksperimenter»-siden, er eksperimentene listet opp under kampanjene de ble opprettet fra, i tabellen som vises. For å endre denne visningen, klikk på segmentikonet  øverst til høyre, og velg så følgende under «Gruppér rader etter»:
      • Ingen: Se eksperimentene oppført etter navn i alfabetisk rekkefølge.
      • Kampanje: Se eksperimentene gruppert etter kampanje.
    • For å finne et eksperiment via filterfunksjonen, klikk på filterikonet Filter øverst til høyre, og velg så et filter fra rullegardinmenyen.

Gjør endringer i eksperimenter

Når du har opprettet eksperimenter, kan du gjøre endringene oppført nedenfor i eksperimentene etter behov.

Husk at nye endringer, som å legge til eller fjerne målretting, annonser eller annonsegrupper, kan forhindre at endringene du har gjort tidligere i et eksperiment, blir tatt i bruk.

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på EksperimenterSe detaljer
  4. Finn og klikk på navnet på eksperimentet. Da kan du se følgende detaljer for eksperimentet:

• Navn: Navnet du har valgt for eksperimentet. Klikk på navnet på eksperimentet for å åpne eller redigere det.
    • Opprinnelig kampanje (synlig hvis Ingen er valgt for «Radgruppering»): Kampanjen eksperimentet ble opprettet fra.
    • Status: Eksperimentets nåværende tilstand. Finn ut hva de ulike statusene betyr.
    • Fordeling: prosentandelen av trafikken (og budsjettet) eksperimentet deler med den opprinnelige kampanjen.
    • Alternativ for eksperimentdeling: Måten du ønsker å dele opp eksperimentet på, altså om det skal deles opp basert på informasjonskapsler eller søk. Eksperimentet ditt har søkebasert inndeling som standard, dvs. hvis du ikke velger deling basert på informasjonskapsler.
    • Startdato: Startdatoen for eksperimentet.
    • Sluttdato: Sluttdatoen for dette eksperimentet. Hvis du ikke har angitt en sluttdato, er denne kolonnen tom.
    Endre detaljene
    Finn navnet på eksperimentet. Klikk på blyantikonet Endre ved siden av disse feltene:
    • Eksperiment: Dette viser til navnet du har valgt å gi eksperimentet.
    • Startdato: Startdatoen for eksperimentet.
    • Sluttdato: Sluttdatoen for dette eksperimentet. Hvis du ikke har angitt en sluttdato, er denne kolonnen tom.
    Merk: Du kan ikke endre startdatoen for et eksperiment etter at kampanjen har begynt å kjøre og statusen er «Under evaluering».
    Avslutt et eksperiment
    Finn og klikk på navnet på eksperimentet. Klikk på Avslutt nå øverst til høyre på siden. Velg Avslutt.
    Fjern et eksperiment
    Merk av i avmerkingsboksen ved siden av eksperimentene du vil fjerne, og klikk så på Fjern ovenfor tabellen.