Automatisch bieden voor Shopping-campagnes

In dit artikel worden standaard Shopping-campagnes behandeld. Als u het beste van de AI van Google Ads wilt benutten en advertenties wilt weergeven op alle Google-services, kunt u in plaats daarvan Performance Max-campagnes gebruiken.

Met automatische biedstrategieën voor Shopping-campagnes kunt u uw advertentie-uitgaven optimaliseren. Deze maken gebruik van geavanceerde AI, houden uw campagneprestaties bij en stellen in elke veiling een bod in waarmee u uw doelen beter kunt behalen.

In dit artikel worden de verschillende automatische biedstrategieën uitgelegd die voor Shopping-campagnes beschikbaar zijn en leest u hoe u de beste strategie kiest.

Voordelen

• U kunt zich concentreren op uw uiteindelijke doelen terwijl Slim bieden het juiste bod voor u instelt. Of u nu meer bezoekers naar uw site wilt halen of de opbrengst voor uw bedrijf wilt verhogen, met Automatisch bieden kunt u uw aandacht richten op de algehele campagneprestaties in plaats van het perfecte bod instellen voor elke productgroep.
  • Er wordt altijd rekening gehouden met de historische prestaties en toekomstige doelen van uw campagne. U hoeft alleen maar de gewenste prestatiedoelen in te stellen. De automatische biedstrategie gaat daarmee in realtime aan de slag, op basis van de klikken die uw campagne in het verleden heeft ontvangen of de conversiegegevens.

Voorbeeld

U wilt de verkopen in de categorie Schoenen maximaliseren en u bent bereid € 1 uit te geven voor elke € 5 aan verkopen. Om te beginnen stelt u 'Conversies bijhouden' zo in dat er één conversie wordt gerapporteerd voor elke verkoop, met als waarde het verkoopbedrag. Vervolgens stelt u voor de Schoenen-campagne een automatische biedstrategie in. U kiest hiervoor de automatische biedstrategie 'Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS)' en stelt de doelwaarde in op 500%. U hoeft nu niet meer te gokken hoe u moet bieden om uw prestaties te optimaliseren. De biedstrategie bepaalt bij elke veiling uw bod door te kijken in welke mate uw diverse producten bijdragen aan het realiseren van uw doel.

Voorbeeld

U wilt het aantal klikken op de productpagina's van uw website maximaliseren en u heeft daarvoor een gemiddeld dagbudget ingesteld van € 50. U stelt nu een automatische biedstrategie in voor uw campagne. U kiest hiervoor de automatische biedstrategie 'Klikken maximaliseren' en stelt uw budget in op € 50. De biedstrategie gaat nu voor u bieden, en wel zo dat u het maximale aantal klikken ontvangt voor uw budget.

Typen automatische biedstrategieën voor Shopping-campagnes

Doel Automatische biedstrategie Waar toepassen

Zo veel mogelijk klikken voor uw budget.

Meer sitebezoeken.

Meer klikken op producten met weinig verkeer, maar toch binnen een bepaald bestedingsbedrag blijven.

Alleen beschikbaar voor standaard Shopping-campagnes.

Klikken maximaliseren stelt biedingen in om zo veel mogelijk klikken te stimuleren binnen een door u gekozen doelbestedingsbedrag.

Conversies niet vereist.

Informatie over hoe u 'Klikken maximaliseren' instelt voor Shopping-campagnes.

Campagnes, advertentiegroepen

Zo veel mogelijk conversies of hoogste conversiewaarde bij een bepaald doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS). Het doel-ROAS is het bedrag dat u wilt omzetten voor elke euro die u aan Google Ads uitgeeft.

Met Doelrendement op advertentie-uitgaven (ROAS) worden uw biedingen ingesteld om de conversiewaarde te maximaliseren, terwijl u een gemiddeld rendement op advertentie-uitgaven behaalt dat u instelt.

Conversies vereist.

Informatie over hoe u 'Doel-ROAS' instelt voor Shopping-campagnes.

Campagnes, advertentiegroepen