Todellisen klikkauskohtaisen hinnan (CPC) määritelmä

Todellinen klikkauskohtainen hintasi on lopullinen summa, jonka maksat klikkauksesta. Maksat usein vähemmän, joskus paljon vähemmän, kuin korkein klikkauskohtainen hintatarjouksesi. Korkein klikkauskohtainen hintatarjouksesi on korkein summa, jonka tavallisesti maksat klikkauksesta.

Todellinen klikkauskohtainen hinta on usein pienempi kuin korkein klikkauskohtainen hinta, sillä maksat AdWords-huutokaupassa enintään sen verran, mitä vähintään vaaditaan, jotta mainoksesi sijainti ja mainoksessasi näytettävät mainosmuodot (kuten sivustolinkit) säilytetään. Muista, että todellinen klikkauskohtainen hintasi voi ylittää korkeimman klikkauskohtaisen hintasi, jos olet esimerkiksi ottanut käyttöön tehostetun klikkauskohtaisen hinnan tai olet määrittänyt hintatarjouksen muokkauksen.

Näin se toimii

Yhdistämme huutokaupan aikaisen mainoksen laadun (joka kattaa odotetun klikkausprosentin, mainoksen relevanssin ja laskeutumissivukokemuksen), korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksen, mainoksen sijoituksen kynnysarvot, henkilön tekemän haun kontekstin sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotetun vaikutuksen. Nämä yhdessä määrittävät mainoksen sijoituksen. Arviomme laajennusten ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu muun muassa laajennusten tai muotojen osuvuuteen, odotettuihin klikkausprosentteihin ja laajennusten ja muotojen näkyvyyteen hakutulossivulla. Jokaisen mainostajan mainoksen sijoituksen avulla määritetään sitten mainoksen näyttöpaikka ja se, millaisia laajennuksia ja muita mainosmuotoja mainoksessa näytetään (tai se, näytetäänkö mainosta tai mainosmuotoa lainkaan).

Hakuverkostomainosten sijoituksen kynnysarvot (ja tuloksena olevat todelliset klikkauskohtaiset hinnat) ovat tavallisesti suurempia, kun mainokset sijaitsevat hakutulosten yläpuolella. Tämä ylläpitää laadukasta käyttökokemusta ja auttaa varmistamaan, että todelliset klikkauskohtaiset hinnat vastaavat mainoksen näkyvän sijainnin arvoa. Kun mainos siis näkyy hakutulosten yläpuolella, todellinen klikkauskohtainen hinta on usein suurempi kuin mainoksilla, jotka näkyvät hakutulosten alapuolella. Tämä pätee myös silloin, kun muita mainostajia ei ole välittömästi mainoksen alapuolella. Vaikka saatat maksaa klikkauksesta enemmän, ylimmässä sijainnissa olevilla mainoksilla on yleensä korkeampi klikkausprosentti, ja niiden avulla voi näyttää tiettyjä mainoslaajennuksia ja muita ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä vain ylimmissä mainoksen sijainneissa. Et kuitenkaan koskaan maksa enempää kuin korkeimman klikkauskohtaisen hintatarjouksesi (ellet käytä automaattisten hintatarjousten työkaluja).

Esimerkki

• Oletetaan, että viisi mainostajaa kilpailee enintään neljästä mainoksen sijainnista hakutulosten yläpuolella Googlen hakutulossivulla. Mainostajien mainoksen sijoitusarvot ovat tässä tapauksessa 80, 50, 30, 10 ja 5.
  • Oletetaan, että mainoksen sijoituksen on oltava vähintään 40, jotta se näytetään hakutulosten yläpuolella. Tällöin vain kaksi ensimmäistä mainostajaa (joiden mainosten sijoitukset ovat 80 ja 50) ylittävät vähimmäisarvon, ja vain niiden mainokset näytetään hakutulosten yläpuolella. Mainostaja, jonka mainoksen sijoitus on 80, maksaa juuri sen verran, että se voittaa mainostajan, jonka mainoksen sijoitus on 50 (maksu pyöristetään lähimpään laskutettavaan yksikköön, mikä on Yhdysvalloissa 0,01 dollaria). Koska tässä tapauksessa muita huomioitavia kilpailijoita ei ole, sijoitusarvon 50 mainostaja maksaa juuri sen verran, että maksu ylittää sen mainostajan hintatarjouksen, jonka mainoksen sijoitus on vähimmäisrajaksi määritetty 40.
  • Jos mainoksen sijoituksen on oltava vähintään 8, jotta se näytetään hakutulosten alapuolella, hakutulosten alapuolella näytetään niiden kahden mainostajan mainokset, joiden mainosten sijoitukset ovat 30 ja 10. Sijoitusarvon 30 mainostaja saa ensimmäisen sijainnin hakutulosten alapuolella ja maksaa juuri sen verran, että se voittaa mainostajan, jonka mainoksen sijoitus on 10. Sijoitusarvon 10 mainostaja saa edellisen mainostajan jälkeisen sijainnin ja maksaa juuri sen verran, että maksu ylittää sen mainostajan hintatarjouksen, jonka mainoksen sijoitus on vähimmäisrajaksi määritetty 8. Mainostaja, jonka mainoksen sijoitus on 5, ei ylitä mainoksen sijoituksen vähimmäisrajaa, joten sen mainosta ei näytetä.

Tiettyjen Display-verkoston mainosten todellinen klikkauskohtainen hinta eroaa kuvatusta. Lue lisätietoja Display-verkoston mainoshuutokaupasta.

Lisätietoja klikkauskohtaisista hintatarjouksista
Mainoksen sijainnin ymmärtäminen
Ohjevideo todellisesta klikkauskohtaisesta hinnasta ja mainoksen sijoituksesta