Faktisk pris pr. klik (CPC, cost-per-click): Definition

Din faktiske pris pr. klik (faktisk CPC) er det endelige beløb, du debiteres for et klik. Ofte debiteres du mindre - nogle gange meget mindre - end maksimumbudprisen pr. klik (maks. CPC-bud), som er det største beløb, du debiteres for et klik.

Faktisk CPC er ofte mindre end maks. CPC, da du i Google Ads-auktionen maksimalt kommer til at betale det mindst mulige beløb, som kræves for at bevare din annonceposition og eventuelle annonceformater, der vises sammen med din annonce, f.eks. undersidelinks. Husk, at din faktiske CPC kan overskride din maks. CPC, hvis du f.eks. har aktiveret Udvidet CPC, eller hvis du har angivet en budjustering.

Sådan fungerer det

Vi kombinerer annoncekvaliteten på auktionstidspunktet (herunder den forventede klikrate, annoncerelevansen og landingssideoplevelsen), maks. CPC-bud, grænseværdier for annoncerangering, konteksten for personens søgning og den forventede effekt af udvidelser og andre annonceformater, når vi bestemmer annoncerangeringen. Når vi vurderer den forventede effekt af udvidelser og annonceformater, tager vi højde for faktorer såsom relevans, forventede klikrater og forekomsten af udvidelser eller formater på søgeresultatsiden. Den enkelte annoncørs annoncerangering bruges herefter til at afgøre, hvor annoncen vises, og hvilke typer udvidelser og andre annonceformater der vises sammen med annoncen (eller om annoncen eller annonceformatet overhovedet vises).

For annoncer på Søgenetværket er grænseværdierne for annoncerangering (og de deraf følgende faktiske CPC) typisk højere for annoncer over søgeresultaterne med det formål at bevare en oplevelse af høj kvalitet og sikre, at den faktiske CPC afspejler værdien af annoncens fremtrædende placering. Derfor kan den faktiske CPC ved visning over søgeresultater være højere end den faktiske CPC ved visning under søgeresultaterne, også selv om der ikke er andre annoncører umiddelbart under dig. Selvom du måske betaler mere pr. klik, har topannoncer som regel højere klikrater, og de giver dig mulighed for at vise bestemte annonceudvidelser og andre funktioner, der kun er tilgængelige på topannoncepositionen. Som altid debiteres du aldrig mere end dit maks. CPC-bud (medmindre du bruger værktøjer til automatisk budgivning).

Eksempel

• Lad os antage, at vi har fem annoncører, der kæmper om maksimalt fire annoncepositioner over søgeresultaterne på Googles søgeresultatside. Den respektive annoncerangering for hver af annoncørerne er eksempelvis 80, 50, 30, 10 og 5.
  • Hvis den laveste annoncerangering, der er nødvendig for at blive vist over søgeresultaterne, f.eks. er 40, vil kun de første to annoncører (med annoncerangeringerne 80 og 50) overstige den laveste nødvendige rangering og blive vist over søgeresultaterne. Annoncøren med annoncerangeringen 80 betaler lige præcis nok (for eksempel rundet op til nærmeste fakturerbare enhed, som i USA er 0,01 USD), for at slå annoncøren med annoncerangeringen 50. Da der ikke er nogen andre kvalificerede konkurrenter, betaler annoncøren med annoncerangeringen 50 lige præcis nok til at slå den laveste nødvendige annoncerangering på 40.
  • Hvis den laveste annoncerangering, der er nødvendig for at blive vist under søgeresultaterne, er 8, bliver to af de tre resterende annoncører (med annoncerangering 30 og 10) vist under søgeresultaterne. Annoncøren med annoncerangeringen 30 bliver vist i øverste placering under søgeresultaterne og betaler lige præcis nok til at slå annoncøren med annoncerangeringen 10. Annoncøren med en annoncerangeringen 10 vises under denne annoncør og betaler kun lige præcis nok til at slå den laveste nødvendige annoncerangering på 8. Annoncøren med annoncerangeringen 5 nåede ikke den laveste nødvendige annoncerangering og vil derfor slet ikke blive vist.

For visse annoncer på Displaynetværket er din faktiske CPC anderledes end beskrevet. Få flere oplysninger om annonceauktionen på Displaynetværket.