Cost per clic (CPC) real: definició

El cost per clic real (CPC real) és l'import final que se us cobra per un clic. Sovint se us cobra menys (de vegades molt menys) que l’oferta de cost per clic màxim (CPC màxim), que és el màxim que normalment se us cobrarà per un clic.

El CPC real sol ser inferior al CPC màxim, perquè amb la subhasta de Google Ads, només pagueu el mínim necessari per arribar als llindars de rànquing d'anunci i superar el rànquing del competidor que teniu just a sota. En cas que no n'hi tingueu cap (per exemple, si cap altre competidor no ha arribat als seus llindars de rànquing d'anunci), només pagareu el preu de reserva. Consulteu l'article sobre els llindars de rànquing d'anunci per obtenir més informació. Tingueu present que el CPC real pot superar el CPC màxim si, per exemple, heu activat el CPC millorat o si heu definit un ajust d'oferta.

Com funciona

Per determinar el rànquing d'anunci, combinem la qualitat de l'anunci en el moment de la subhasta (que inclou la ràtio de clics d'entrada esperada, la rellevància de l'anunci i l'experiència a la pàgina de destinació), l'oferta de CPC màxim, els llindars de rànquing d'anunci, la competitivitat d'una subhasta, el context de la cerca de l'usuari i l'impacte previst de les extensions i d'altres formats d'anunci. Per estimar aquest impacte, tenim en compte factors com ara la rellevància, les ràtios de clics d'entrada esperades i la notorietat de les extensions o dels formats a la pàgina de resultats de cerca. A continuació, utilitzem el rànquing d'anunci de cada anunciant per decidir on es publicarà l'anunci i quins tipus d'extensions i altres formats d'anunci s'hi mostraran (o si l'anunci o el format d'anunci s'arribaran a mostrar).

En el cas dels anuncis de la Xarxa de Cerca, els llindars de rànquing d'anunci (i els CPC reals resultants) solen ser més elevats per als anuncis que es mostren a sobre dels resultats de cerca a fi de mantenir una experiència d'alta qualitat i també per garantir que els CPC reals reflecteixin el valor d'aquesta ubicació més notòria dels anuncis. En conseqüència, el CPC real sol ser més elevat quan l'anunci es mostra a sobre dels resultats de la cerca, en comparació de quan es mostra a sota, encara que no hi hagi més anunciants en una posició just per sota de la vostra. Tot i que s'ha de pagar una mica més per clic, els anuncis que es publiquen a la part superior de la pàgina solen tenir ràtios de clics d'entrada més altes i pot ser que us permetin mostrar algunes extensions d'anunci i altres funcions que només estan disponibles per a l'espai publicitari superior. Com sempre, mai no se us cobrarà més que la vostra oferta de CPC màxim (tret que utilitzeu les eines d'ofertes automàtiques).

Tingueu present que la competitivitat d'una subhasta d'anuncis pot afectar el cost per clic real. Si dos anuncis que competeixen per la mateixa posició tenen un rànquing d'anunci similar, tots dos tindran una oportunitat semblant de guanyar aquesta posició. Tanmateix, a mesura que augmenta la diferència entre el rànquing d'anunci de dos anunciants, els anuncis amb el rànquing més alt tindran més probabilitats de guanyar, però també pot ser que hagin de pagar un cost per clic més alt a canvi de la major certesa de guanyar. Aquesta mateixa dinàmica de preus s'aplica per a cada posició de l'anunci a la pàgina de resultats de cerca. D’aquesta manera, el cost per clic real està influït no només pel competidor que teniu just a sota, sinó també pels competidors que hi ha sota seu.

Exemple

A continuació, es mostra un exemple simplificat del funcionament del rànquing d'anunci i del CPC real. No té en compte tots els factors de rànquing d'anunci i de preus esmentats anteriorment, sinó que pretén oferir informació general d'alt nivell sobre els nostres algoritmes:

Suposem que hi ha cinc anunciants que competeixen per un màxim de quatre posicions d'anunci a sobre dels resultats de cerca, a la pàgina de resultats de la cerca de Google. El rànquing d'anunci de cadascun d'ells és, per exemple, 80, 50, 30, 10 i 5.

Si el rànquing d'anunci mínim que cal per mostrar-se a sobre dels resultats de la cerca és, posem per cas, de 40, només els dos primers anunciants (amb rànquings de 80 i 50) superen el mínim i es mostraran a sobre dels resultats. L'anunciant amb el rànquing de 80 pagarà l'import suficient (arrodonit a la unitat facturable més propera, que als EUA són 0,01 $, per exemple) per superar l'anunciant que té el rànquing de 50. Com que no hi ha cap altre compeditor apte, l'anunciant amb el rànquing de 50 pagarà l'import suficient per superar el rànquing d'anunci mínim, que és 40.

Si el rànquing d'anunci mínim que cal per mostrar-se a sota dels resultats de la cerca és 8, dos dels tres anunciants que queden (els que tenen els rànquings de 30 i 10) es mostraran a sota dels resultats. L'anunciant amb el rànquing de 30 aconseguirà la primera posició a sota dels resultats de la cerca i pagarà l'import suficient per superar l'anunciant que té el rànquing de 10. L'anunciant amb el rànquing de 10 es mostrarà a sota de l'anunciant anterior i pagarà l'import suficient per superar el rànquing d'anunci mínim, que és 8. L'anunciant amb el rànquing de 5 no ha assolit el rànquing d'anunci mínim i, per tant, no es mostrarà.

En alguns anuncis de la Xarxa de Display, el CPC real no és com s'ha descrit. Obteniu més informació sobre la subhasta d'anuncis de la Xarxa de Display.

Enllaços relacionats

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now