Uw bereik vergroten onder uw app-gebruikers

We hebben de volgende verbeteringen in Google Ads aangebracht om een uitgebreide en geconsolideerde weergave van uw doelgroepen te bieden en het beheer en de optimalisatie van doelgroepen te vereenvoudigen:

• Nieuwe doelgroeprapportage
    Gedetailleerde rapportage over demografie, segmenten en uitsluitingen voor doelgroepen is nu samengevoegd op één plaats. Klik op het icoon Campagnes Campaigns Icon, open het tabblad 'Doelgroepen, zoekwoorden en content' en klik op Doelgroepen. U kunt uw doelgroepen ook makkelijk beheren vanaf deze rapportpagina. Ontdek meer informatie over doelgroeprapportage.
  • Nieuwe termen
    We gebruiken nieuwe termen in uw doelgroeprapport en in Google Ads. Zo worden 'doelgroeptypen' (waaronder aangepaste, in-market- en affiniteitsdoelgroepen) nu 'doelgroepsegmenten' genoemd en is 'remarketing' nu 'uw gegevens'. Meer informatie over de updates van termen en woordgroepen in doelgroepen

Als u advertenties wilt weergeven aan mensen die uw mobiele app hebben gebruikt, moet u gegevensverzameling voor uw app aanzetten. In dit artikel leest u hoe u dit doet en vindt u links naar instructies voor ontwikkelaars.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de code van uw mobiele app, kunt u samenwerken met een ontwikkelaar of iemand met een technische achtergrond.

Opmerking: Het is in Google Ads niet toegestaan om tags te implementeren op pagina's die gerelateerd zijn aan door beleid beperkte aanbiedingen. Meer informatie over het beleid voor gepersonaliseerd adverteren

Instructies

1. Klik rechtsboven in het scherm op het gereedschapspictogram Google Ads | Moersleutel [icoon].
  2. Klik onder 'Gedeelde bibliotheek' op Doelgroepbeheer.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Doelgroepbronnen.
  4. Ga naar de kaart 'App-analyse' en selecteer Details, klik op het pictogram met drie stippen en klik vervolgens op Bron bewerken.
  5. Bepaal welke gegevens u wilt verzamelen:
    1. Met 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' verzamelt u algemene bezoekgegevens van de website.
    2. Met 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' stemt u uw advertenties af op de activiteiten van gebruikers.
      1. Een andere naam voor deze optie is 'Dynamische remarketing'. Hiermee kunt u mensen op uw remarketinglijsten advertenties laten zien op basis van hun activiteiten in uw app.
  6. Selecteer de algemene parameters die u wilt bijhouden.
  7. Als u 'Standaardgegevens verzamelen die beschikbaar zijn via deze gegevensbron' heeft geselecteerd, gaat u verder met stap 9.
  8. Als u 'Specifieke kenmerken of parameters verzamelen om advertenties te personaliseren' heeft geselecteerd:
    1. Selecteer een bedrijfstype.
      1. Het bedrijfstype wordt gebruikt om informatie te verzamelen over de activiteit op uw website die specifiek is voor uw bedrijfstype. Als uw bedrijfstype niet wordt weergegeven, selecteert u 'Anders (aangepaste optie)'.
    2. Selecteer de bedrijfstypeparameters die u wilt bijhouden.
  9. Klik op Maken en doorgaan.
  10. Implementeer de algemene sitetag en eventueel het gebeurtenisfragment met de gegenereerde code en de instructies.

Nadat u gegevensverzameling voor uw app-gebruikers heeft aangezet, kunt u gegevenssegmenten maken op basis van gebruikersinteracties met uw app. Met de gegevenssegmenten kunt u regels instellen die bepalen welke gebruikers uw advertenties kunnen zien. Ook kunt u een lidmaatschapsduur instellen.