Een Shopping-campagne gebruiken om uw winkelvoorraad te promoten

Shopping-campagnes geven standaard advertenties weer voor producten die op uw website worden verkocht. Als u advertenties met informatie over de winkelvoorraad inschakelt in uw Shopping-campagne, kunt u producten promoten die u online, in uw fysieke winkel of via beide kanalen verkoopt.

In dit artikel wordt beschreven hoe u advertenties met informatie over de winkelvoorraad inschakelt voor uw Shopping-campagne en de prestaties van uw winkelvoorraad kunt bijhouden.

Voordat u begint

Als u wilt instellen dat uw campagne de winkelvoorraad promoot, moet u de implementatie voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad voltooien.Als u dit nog niet heeft gedaan, bekijkt u meer informatie over advertenties met informatie over de winkelvoorraad om aan de slag te gaan.

Producten in de buurt aanzetten in uw Shopping-campagne

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tandwiel naast de campagne.
  5. Klik op de pijl Aanvullende instellingen en dan op Advertenties met lokale voorraad.
  6. Vink het selectievakje aan om advertenties met lokale voorraad aan te zetten.
  7. Klik op Opslaan.

Uw winkelvoorraad weergeven

Uw producten kunnen op een aantal verschillende manieren worden getoond in advertenties op basis van het type voorraad dat u indient bij Google. U kunt opgeven welke advertentie-indeling u wilt gebruiken voor geschikte voorraad in uw Shopping-campagne.

Alleen online voorraad Voorraad in meerdere kanalen Alleen winkelvoorraad
Wanneer de koper zich in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Advertentie met informatie over de winkelvoorraad Advertentie met informatie over de winkelvoorraad
Wanneer de koper zich niet in de buurt van uw winkellocatie bevindt Shopping-advertentie Shopping-advertentie -

Prestaties van lokale kanalen bijhouden

Als u producten die in fysieke winkels worden verkocht, promoot met een feed met informatie over producten in de buurt, kunt u prestatierapporten van uw lokale Shopping-kanaal bekijken op campagne- of advertentiegroepniveau wanneer u uw rapporten segmenteert op kliktype, kanaal of exclusiviteit van kanaal.

Segmenteren op kliktype

Wanneer u uw rapport op kliktype segmenteert, laten we u gegevens zien voor de vier verschillende kliktypen die hieronder worden gedefinieerd:

Naam van kliktype Wat dit betekent
Shopping - Product - Online Klik op een advertentie waarin een online product is weergegeven
Shopping - Product - Lokaal Klik op een advertentie waarin een product in de buurt wordt getoond
Shopping - Product - Meerdere kanalen, lokaal* Klik op het lokale gedeelte van een advertentie met 2 links: 1 link naar het product in de buurt en 1 link naar het online product
Shopping - Product - Meerdere kanalen, online* Klik op het online gedeelte van een advertentie met 2 links: 1 link naar het product in de buurt en 1 link naar het online product

* Dit kliktype wordt niet meer weergegeven. U kunt het echter wel zien in uw historische rapportage.

U kunt uw prestatiegegevens zo weergeven:

1. Selecteer in Google Ads de gewenste campagne.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op het icoon Segmenteren.
  3. Selecteer Kliktype in het dropdownmenu.

U kunt ook een rapport downloaden dat een of meer segmentopties weergeeft nadat u ze aan uw campagne heeft toegevoegd. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik rechtsboven in uw scherm op het menu met 3 stippen 3 dot icon.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Selecteer Meer opties.
  4. Typ onder Segmenten de namen van de segmenten waarin u bent geïnteresseerd.
  5. Vink de selectievakjes aan om titels, bereik en overzichtsrijen op te nemen.
  6. Klik op Downloaden.

U kunt ook via het tabblad Rapporten een aangepast rapport maken. Ontdek meer informatie over aangepaste rapporten maken.

Over filters voor kanalen en exclusiviteit van kanalen

Nu u producten in de buurt heeft aangezet in uw Shopping-campagne, kunt u filters instellen of uw voorraad onderverdelen op basis van kanaal en exclusiviteit van kanalen.

• Met Kanaal segmenteert u producten op basis van beschikbaarheid: Online of Lokaal.
  • Met 'Exclusiviteit van kanaal' segmenteert u producten op basis van hun beschikbaarheid in een van beide kanalen of allebei de kanalen.
  • Als u een voorraadfilter instelt voor 'Kanaal': 'Lokale winkels' en 'Exclusiviteit van kanaal': 'Eén kanaal' bevat uw campagne producten die alleen worden verkocht in lokale winkels en niet online.

Tip

U kunt uw productvoorraad onderverdelen en per kanaal en exclusiviteit van kanaal een ander bod instellen. U kunt uw productgroepen bijvoorbeeld onderverdelen in producten die beschikbaar zijn in meerdere kanalen (meerdere kanalen) met een toegewezen bod. U kunt vervolgens afzonderlijke biedingen toewijzen voor producten die alleen in één kanaal worden weergegeven. Ontdek meer informatie over hoe u uw campagne kunt ordenen met productgroepen.

Segmenteren op kanaal en exclusiviteit van kanaal

U kunt uw rapport zo segmenteren op kanaal of exclusiviteit van kanaal:

1. Selecteer in Google Ads de gewenste campagne.
  2. Klik vanuit de campagne- of advertentiegroepweergave op Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies).
  3. Selecteer in het menu Shopping Shopping - Kanaal of Shopping - Exclusiviteit van kanaal.

U kunt ook via het tabblad Rapporten een aangepast rapport maken. Ontdek meer informatie over aangepaste rapporten maken.