Paikallisen tuotevalikoiman mainostaminen Shopping-kampanjan avulla

Shopping-kampanjoissa näytetään oletuksena verkkosivustollasi myytävien tuotteiden mainoksia. Kun otat Shopping-kampanjassasi käyttöön paikallisen tuotevalikoiman mainokset, voit mainostaa tuotteita, joita myyt verkossa tai paikallisesti tai molemmilla näillä tavoilla.

Tämä artikkeli käsittelee paikallisen tuotevalikoiman mainosten käyttöönottoa Shopping-kampanjassa sekä paikallisen tuotevalikoiman tehokkuuden seurantaa.

Ennen kuin aloitat

Jos haluat määrittää kampanjan mainostamaan paikallista tuotevalikoimaa, sinun on ensin otettava käyttöön Paikallisten tuotteiden mainokset.Jos et ole vielä tehnyt sitä, lue ensin artikkeli Local inventory ads overview.

Paikallisten tuotteiden käyttöönotto Shopping-kampanjassa

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat‑kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
  3. Valitse Kampanjat.
  4. Klikkaa kampanjan vierestä asetuskuvaketta.
  5. Klikkaa Lisäasetukset-nuolta ja valitse Paikalliset tuotemainokset.
  6. Ota paikalliset tuotemainokset käyttöön klikkaamalla valintaruutua.
  7. Klikkaa Tallenna.

Paikallisen varaston mainostaminen

Tuotteesi voivat näkyä mainoksissa eri tavoin riippuen siitä, minkätyyppisten tuotteiden tiedot olet lähettänyt Googlelle. Voit valita, mitä mainosmuotoa haluat käyttää Shopping-kampanjassa hyväksyttävälle varastolle:

Vain verkossa myytävät tuotteet Monikanavaiset tuotteet Vain paikalliset tuotteet
Kaupan lähellä oleva asiakas Shopping-mainos Paikallinen tuotemainos Paikallinen tuotemainos
Kaupasta kaukana oleva asiakas Shopping-mainos Shopping-mainos

Paikallisen kanavan tulosten seuranta

Jos mainostat fyysisissä toimipisteissä myytäviä tuotteita paikallisen tuotesyötteen avulla, voit nähdä paikallisesta Shopping-kanavastasi kampanja- tai mainosryhmätason tulosraportteja, kun ryhmittelet raportit klikkaustyypin, kanavan tai kanavan yksinomaisuuden perusteella.

Ryhmittely klikkaustyypin mukaan

Kun ryhmittelet raportin klikkaustyypin mukaan, voit tarkastella seuraavien neljän eri klikkaustyypin tietoja:

Klikkaustyypin nimi Mitä se tarkoittaa
Shopping – Tuote – Verkko Mainoksen klikkaus, kun mainoksessa on näkynyt verkossa myytävä tuote
Shopping – Tuote – Paikallinen Mainoksen klikkaus, kun mainoksessa on näkynyt paikallinen tuote
Shopping – Tuote – Monikanavainen paikallinen* Kaksi linkkiä sisältävän mainoksen paikallisen osan klikkaus – toinen on paikallisen tuotteen linkki ja toinen verkossa myytävän tuotteen linkki
Shopping – Tuote – Monikanavainen verkko Kaksi linkkiä sisältävän mainoksen verkko-osan klikkaus – toinen on paikallisen tuotteen linkki ja toinen verkossa myytävän tuotteen linkki

*Tätä klikkaustyyppiä ei enää näytetä. Tiedot näkyvät kuitenkin aiemmissa raporteissa.

Löydät tulosdatan näin:

1. Valitse Google Adsista haluamasi kampanja.
  2. Klikkaa kampanjan tai mainosryhmän näkymästä Ryhmittele-kuvaketta.
  3. Valitse avattavasta valikosta Klikkaustyyppi.

Voit myös ladata raportin, joka kuvaa yhtä tai useampaa ryhmittelyasetusta sen jälkeen, kun olet lisännyt niitä kampanjaasi. Toimi seuraavasti:

1. Klikkaa näytön oikeasta yläkulmasta kolmen pisteen valikkoa 3 dot icon.
  2. Klikkaa Lataa.
  3. Valitse Lisää vaihtoehtoja.
  4. Kirjoita Segmentit-kohtaan haluamiesi segmenttien nimet.
  5. Merkitse "Otsikko ja ajanjakso-" ja "Yhteensä"-rivien ruudut valituiksi.
  6. Klikkaa "Lataa".

Voit myös luoda oman raportin Raportit-välilehdellä. Lue lisää omien raporttien luomisesta.

Kanavien sekä kanavien yksinomaisuuden suodattimet

Kun olet ottanut paikalliset tuotteet käyttöön Shopping-kampanjassasi, voit luoda suodattimia tai jakaa tuotteet ryhmiin kanavan tai kanavan yksinomaisuuden perusteella.

• "Kanava"-vaihtoehto ryhmittelee tuotteet verkkosaatavuuden tai paikallisen saatavuuden mukaan.
  • "Kanavan yksinomaisuus" ‑vaihtoehto ryhmittelee tuotteet sen mukaan, ovatko ne saatavilla jommassakummassa vai molemmissa kanavissa.
  • Jos valitset tuotesuodattimeksi "Kanava: Paikalliset kaupat" ja "Kanavan yksinomaisuus: Yksi kanava", kampanjaan otetaan mukaan vain paikallisissa kaupoissa myytävät tuotteet, ei verkossa myytäviä.

Vinkki

Voit jaotella tuotevarastosi ja valita eri hintatarjoukset kanavalle ja kanavan yksinomaisuudelle. Voit esimerkiksi sijoittaa useissa kanavissa saatavilla olevat tuotteet (monikanavatuotteet) erillisiin tuoteryhmiin, joilla on tietty hintatarjous. Tämän jälkeen voit määrittää eri hintatarjoukset tuotteille, jotka näkyvät vain yhdessä kanavassa. Lue lisää kampanjan järjestämisestä tuoteryhmien avulla.

Ryhmittely kanavan tai kanavan yksinomaisuuden mukaan

Voit ryhmitellä raportin kanavan tai kanavan yksinomaisuuden mukaan näin:

1. Valitse Google Adsista haluamasi kampanja.
  2. Klikkaa kampanjan tai mainosryhmän näkymästä Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet).
  3. Valitse Shopping-valikosta joko "Shopping – kanava" tai "Shopping – kanavan yksinomaisuus".

Voit myös luoda oman raportin Raportit-välilehdellä. Lue lisää omien raporttien luomisesta.