Beståndsdelarna i en Shopping-annons för en produkt

Med Shopping-annonser kan du visa produktbild, titel, pris och namnet på din butik eller ditt företag i dina annonser, utan att behöva skapa unika annonser för varje produkt du säljer.

Du kan också annonsera dina produkter med Shopping-annonser med sortiment.

Framhävda Shopping-annonser kan användas i Australien, Filippinerna, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Irland, Indien, Indonesien, Kanada, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, Taiwan, Tyskland och USA. Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med hjälp av den nya Google Ads-upplevelsen och Google Ads-API:et (AdWords API:et). Om du vill annonsera enskilda produkter kan du använda Shopping-annonser med en produkt.

Så här kan Shopping-annonser för en produkt se ut på olika skärmar:

An illustration showing how Shopping ads appear on many different devices

Informationen i annonsen hämtas från produktinformationen som du har angett i ditt Merchant Center-konto. Du kan också välja till andra Google-tjänster, till exempel Specialerbjudanden och Trusted Store, om du vill utöka dina annonser ännu mer.

Shopping-annonsernas utformning kan komma att ändras efter hand som vi experimenterar med de bästa sätten att visa formatet. Till exempel kanske bilden beskärs automatiskt så att produkten hamnar mer i fokus. Du kan välja bort den här funktionen genom att kontakta oss.

Utökningar av dina annonser

Du kan använda de här utökningarna när du vill dra uppmärksamhet till annonserna på andra sätt. Utökningarna som du lägger till kanske inte visas varje gång annonsen visas.

Specialerbjudanden

Med verktyget Specialerbjudanden kan du använda ett kampanjdataflöde som distribuerar dina onlinekampanjer med dina annonser. Onlinekampanjer visas tillsammans med Shopping-annonser för en produkt i form av länken ”specialerbjudande” och kostar inget extra utöver den vanliga kostnaden per klick.

Läs om hur du deltar i Specialerbjudanden.

Produktomdömen

Produktomdömen innehåller viktig information till kunder som ska fatta köpbeslut, och hjälper annonsörerna att leda mer effektiv trafik till sina webbplatser. För att underlätta för kunderna att hitta informationen, visar vi nu produktomdömen i Shopping-annonserna i kvalificerade länder. Produktomdömena visas i Shopping-annonser med upp till fem stjärnor och totalt antal recensioner. Stjärnorna motsvarar de samlade omdömena och recensionerna om produkten och sammanställs från olika källor, bland annat säljare, externa mellanhänder, redaktionella webbplatser och användare. En produkt måste ha fått minst tre recensioner för att produktomdömen ska kunna visas på Google.se.

Se hur du visar produktomdömen i dina Shopping-annonser.

Trusted Stores

Google Trusted Stores-märket talar om för kunderna att din butik skickar varorna i tid och har utmärkt kundtjänst, så att de kan känna sig trygga med att köpa av dig. Butiker som uppfyller kraven för programmet får visa Google Trusted Stores-märket på sina webbplatser samt i Google Shopping-resultat och i sina Shopping-annonser för en produkt. När kunden håller muspekaren över märket, expanderas ett informationskort med resultatbetyg som visar säljarens pålitlighet vad gäller frakt och kundtjänstkvalitet.

Läs om hur du deltar i Google Trusted Stores.