URL's upgraden met omleidingen tussen verschillende domeinen

Informatie over uiteindelijke URL's en trackingtemplates

Wat is mijn uiteindelijke URL?

Uw uiteindelijke URL is de pagina op uw website waar mensen terechtkomen wanneer ze op uw advertentie klikken. Dit hoeft niet dezelfde URL te zijn als uw zichtbare URL, maar de domeinen (bijv. 'example.com' in 'www.example.com') moeten wel met elkaar overeenkomen.

Met geüpgradede URL's, die gebruikmaken van trackingtemplates, wordt de URL van de landingspagina gescheiden van het trackinggedeelte van de URL. U hoeft dus geen trackinginformatie op te nemen in uw uiteindelijke URL.

Wat is een trackingtemplate?

Een trackingtemplate is een veld waar u URL-trackinginformatie opgeeft, bijvoorbeeld als u klikken van een bepaalde campagne of advertentiegroep wilt bijhouden.

Trackingtemplates maken gebruik van URL-parameters om uw tracking-URL of uiteindelijke URL aan te passen.

Hoe ziet mijn trackinginformatie eruit?

Als uw URL's omleidingen tussen verschillende domeinen bevatten, komt iemand die op uw advertentie klikt langs een website met een ander domein voor- of nadat diegene uw landingspagina bereikt. U kunt ook parameters (bijvoorbeeld 'source=google' en 'ad={creative}') gebruiken in de URL's. Die parameters nemen bepaalde gegevens over de advertentie op in de URL wanneer iemand erop klikt.

Bij geüpgradede URL's wordt deze trackinginformatie verplaatst van de bestemmings-URL naar het nieuwe veld Trackingtemplate.

Voorbeeld

Stel dat de URL van uw landingspagina 'http://www.examplebusiness.com/buy' is.

En dat u het verkeer naar de URL van de landingspagina wilt bijhouden voor campagne A. In uw trackingtemplate kunt u dan het volgende schrijven:

{lpurl}?source_campaign={_campaignA}

Meer informatie over URL-parameters

Welke URL krijgen klanten te zien?

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate is ingevuld en parallelle tracking aanstaat, wordt diegene naar de uiteindelijke URL geleid terwijl de URL van de trackingtemplate op de achtergrond wordt geladen.

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate is ingevuld en parallelle tracking uitstaat, wordt diegene naar de URL van de trackingtemplate geleid. Deze URL kan de gebruiker omleiden naar tussenliggende trackingservers voordat die de gebruiker naar de uiteindelijke URL leidt.

Als iemand op een advertentie klikt waarvoor de trackingtemplate niet is ingevuld, wordt diegene naar de uiteindelijke URL geleid.

De URL van de trackingtemplate en alle omleidingen moeten in HTTPS zijn, anders werken ze niet. De omleidingen moeten zich ook aan de serverzijde bevinden. Hoewel Google geen controle heeft over de verdere omleidingen, gebruikt Google Ads altijd HTTPS voor de eerste aanroep voor de tracking-URL als deze niet als zodanig is opgegeven.

Parallelle tracking is verplicht voor campagnes in het zoeknetwerk, Shopping-campagnes, display-campagnes en videocampagnes. Voor hotelcampagnes is parallelle tracking optioneel. Voor sommige accounts is de schakelaar voor parallelle tracking nog steeds beschikbaar in de accountinstellingen, maar deze optie is alleen van toepassing op hotelcampagnes.

Let op: Gebruik Google Ads Editor 12.4 of hoger. Als u een oudere versie gebruikt, kan dit leiden tot verwijdering van sommige van uw eerdere wijzigingen in URL- en parallelle tracking. Controleer welke versie van Google Ads Editor u gebruikt.

Wat is een omleiding tussen verschillende domeinen?

Als u een omleiding tussen verschillende domeinen heeft ingesteld, wordt een gebruiker die op uw advertentie klikt, via een website met een ander domein (bijvoorbeeld 'example.com' in 'www.example.com') geleid voor- of nadat uw bestemmingspagina wordt bereikt.of daarna).

Omleidingen kunnen binnen een bestemmings-URL of op uw eigen website worden ingesteld. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Deze omleidingen worden als 'omleidingen tussen verschillende domeinen' beschouwd, omdat een gebruiker verschillende domeinen bezoekt tussen het moment waarop hij op een advertentie klikt en een bestemmingspagina bezoekt.

Voorbeeld 1

Zichtbare URL: example.com
URL van bestemmingspagina: https://example-redirect.com?url=https://example.com/somepage

Wat er gebeurt: een gebruiker die op deze advertentie klikt, wordt eerst naar https://example-redirect.com/ geleid voordat hij op https://example.com/somepage terechtkomt.

Voorbeeld 2

Zichtbare URL: example.com
URL van bestemmingspagina: https://example-redirect.com/12345678

Wat er gebeurt: Een gebruiker die op deze advertentie klikt, wordt eerst naar https://example-redirect.com/12345678 geleid voordat hij op https://example.com/somepage terechtkomt. De bestemmingspagina wordt opgeslagen op https://example-redirect.com/12345678.

Voorbeeld 3

Zichtbare URL: example.co.uk
URL van bestemmingspagina: https://example.com

Wat er gebeurt: Een gebruiker die op deze advertentie klikt, wordt eerst naar https://example.com geleid voordat hij op https://example.co.uk/somepage terechtkomt. De server op example.com leidt bezoekers automatisch om op basis van het land waarin ze zich bevinden.

Voorbeeld 4

Zichtbare URL: example.com
URL van bestemmingspagina: https://www.example.com/yourpage

Wat er gebeurt: Een gebruiker die op uw advertentie klikt, wordt eerst naar https://www.example.com/yourpage geleid en vervolgens naar https://example-redirect.com, voordat hij op https://www.example.com/yourotherpage terechtkomt. Deze omleidingen worden geactiveerd door code op uw website.

In ons advertentiebeleid staat dat de bestemmingspagina van een advertentie hetzelfde domein moet hebben als de zichtbare URL. Bij geüpgradede URL's zijn omleidingen tussen verschillende domeinen niet toegestaan in het veld 'Uiteindelijke URL'. U moet ze daarom instellen in het veld Trackingtemplate.