Entendre les dades de seguiment de conversions

Un cop hàgiu configurat el seguiment de conversions, afegiu columnes útils als informes per esbrinar com els anuncis generen accions valuoses dels clients.

Les columnes del resum de conversions us proporcionen diverses dades sobre el compte. Les opcions varien en funció de les columnes que hàgiu afegit. Trieu les columnes que vulgueu mostrar i després organitzeu-les i deseu-les en l'ordre que preferiu.

A continuació us expliquem què signifiquen les mètriques i com les podeu afegir als informes.

Consultar "Conversions" i columnes relacionades

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Objectius Goals Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Conversions.
  3. Feu clic a Resum.
  4. Passeu el cursor per sobre del títol que hi ha a la part superior de cada columna per veure la definició de l'acció de conversió.

Columna "Conversions" i columnes relacionades

La columna "Conversions" mostra el nombre de conversions que heu aconseguit de totes les accions de conversió. Les conversions es mesuren amb el seguiment de conversions, i pot ser que s'incloguin conversions modelitzades a la columna quan no pugueu observar totes les conversions que s'hagin generat. Podeu utilitzar aquesta columna per veure la freqüència amb què els anuncis motiven els clients a dur a terme accions que heu definit com a valuoses per a la vostra empresa.

Podeu personalitzar la manera de fer el seguiment de les dades de la columna "Conversions":

Consell: columna "Conversions" i ofertes

Si optimitzeu les ofertes per obtenir més conversions mitjançant estratègies d'ofertes manuals o automàtiques, les dades de la columna "Conversions" es faran servir per a aquestes estratègies d'ofertes.

Columnes relacionades

A més de la columna principal "Conversions", hi ha algunes columnes relacionades que utilitzen les dades de "Conversions" per proporcionar més informació. Són les següents:

• Cost per conversió ("Cost/conv.") permet saber el cost mitjà de cada conversió. Es calcula dividint el cost total entre la xifra de la columna "Conversions". Aquest càlcul només s'aplica a les interaccions aptes (com ara els clics en anuncis o les visualitzacions d'anuncis de vídeo), de manera que els clics dels quals no es pot fer el seguiment de conversions es treuen del càlcul.
  • La columna Percentatge de conversions ("Perc. conv.") mostra la freqüència mitjana amb què un clic en un anunci o qualsevol altra interacció amb un anunci genera una conversió. Es calcula dividint la xifra de la columna "Conversions" pel total d'interaccions aptes (com ara els clics a l'anunci o les visualitzacions de l'anunci de vídeo).
  • Valor de conversió total ("Valor total de conv.") mostra la suma dels valors de conversió de les vostres conversions. Heu d'introduir un valor per a les vostres accions de conversió perquè aquesta mètrica sigui útil.
  • Valor de conversió per cost ("Valor de conv./cost") fa una estimació del retorn de la inversió. Es calcula dividint el valor total de conversió pel cost total de totes les interaccions amb l'anunci.
  • Valor de conversió per clic ("Valor de conv./clic") representa el valor total de conversió dividit pel nombre de clics aptes.
  • Valor per conversió ("Valor/conv.") indica el valor mitjà aproximat de cada una de les conversions. Es calcula dividint el valor total de conversió per la xifra de la columna "Conversions". Aquesta mètrica és útil si cada conversió té un valor diferent.
  • Regles de valor de conversió ("Valor de totes les conv.") mostra el valor combinat de cada acció de conversió. Per exemple, suposem que heu definit un valor de 3 € per cada subscripció al butlletí d'informació i que heu aconseguit 10 subscripcions. L'import a "Valor de totes les conv." serà de 30 €. Si voleu revisar informes específics de regles de valor de conversió, podeu segmentar els informes.

Columnes "Totes les conversions" i "Conversions multidispositiu"

A la columna Totes les conversions ("Totes les conv.") es mostren les dades de totes les accions de conversió, fins i tot les que heu decidit no afegir a "Conversions". També s'hi inclouen altres fonts de conversió especials.

Aquest tipus de columna té el mateix conjunt de columnes relacionades que "Conversions", amb la diferència que les mètriques es calculen segons la columna "Totes les conversions" en comptes de "Conversions". Aquestes columnes són les següents:

• Cost per totes les conversions ("Cost / totes les conv.")
  • Percentatge de totes les conversions ("Perc. de totes les conv.")
  • Valor de totes les conversions ("Valor de totes les conv.")
  • Valor de totes les conversions per cost ("Valor de totes les conv./cost")
  • Valor de totes les conversions per clic ("Valor de totes les conv./clic")
  • Valor per totes les conversions ("Valor/totes les conv.")

A la columna Conversions multidispositiu ("Conv. multidispositiu") s'indica el nombre total de conversions multidispositiu de totes les accions de conversió. Les conversions multidispositiu comencen amb un clic en un anunci des d'un dispositiu i acaben amb una conversió en un altre dispositiu (o en un altre navegador web instal·lat al mateix dispositiu). Per oferir un informe més complet de les conversions multidispositiu, utilitzem models basats en dades segures pel que fa a la privadesa d'usuaris que prèviament han iniciat la sessió als serveis de Google. Aquests models prediuen conversions multidispositiu que no podem observar directament. Això ens permet oferir informes sobre el comportament multidispositiu en què es combinen conversions modelitzades i observades, sense comprometre la privadesa dels usuaris.

Decimals a les dades de conversió

Veureu que les xifres que es mostren a les columnes "Conversions", "Totes les conversions" i "Conversions multidispositiu" tenen dos decimals. El motiu és que alguns models d'atribució atribueixen una fracció del mèrit a cada conversió generada després de diversos clics. Aquestes fraccions es representen amb decimals, com ara 0,33 o 0,50. Als informes veureu les dues posicions decimals encara que no feu servir cap model d'atribució que ofereixi mèrit fraccional.

Hora de la conversió

Les columnes de conversions principals que s'han esmentat abans es calculen basant-se en l'hora del clic, i no en la de la conversió. Per exemple, si es va fer clic a l'anunci la setmana passada i aquest trànsit ha generat una conversió aquesta setmana, tant el clic com la conversió s'inclouen als informes amb data de la setmana passada a les columnes de conversions principals. Això us permet mesurar amb precisió mètriques com ara el cost per conversió o el retorn de la inversió en publicitat, ja que la despesa publicitària també es calcula en funció de l'hora del clic.

Així mateix, podeu generar informes de les conversions en funció de l'hora en què es va produir la conversió. És una alternativa útil per veure dades de conversió recents i comparar-les amb els informes de tercers. Entre les columnes d'hora de la conversió s'inclouen les següents:

• Conversions (per hora de la conv.)
  • Valor de conv. (per hora de la conv.)
  • Valor/conv. (per hora de la conv.)
  • Totes les conv. (per hora de la conv.)
  • Valor de totes les conv. (per hora de la conv.)
  • "Valor / totes les conv. (per hora de la conv.)"

Nota: les dades d'aquestes columnes estan disponibles des del març de 2019. Les conversions de visita a la botiga i les conversions de vendes a la botiga no s'inclouen a les dades de les columnes "per hora de la conv.".

Sobre les conversions de visualització completa

A la columna "Conversions de visualització completa" es recullen les ocasions en què els clients veuen el vostre anunci, sense interaccionar-hi, i més tard fan una conversió al vostre lloc web. No s'ha de confondre amb les altres columnes de conversió, que registren les ocasions en què els clients interaccionen amb un anunci i, tot seguit, fan una conversió al lloc web.

Les conversions de visualització completa són útils per fer un seguiment del valor que tenen les campanyes d'anuncis de display o de vídeo. Per exemple, en el cas de les campanyes de display, es mesuren les conversions en què un client ha vist un anunci, sense fer-hi clic, abans de completar una conversió. Les conversions de visualització completa tenen en compte la configuració de les vostres accions de conversió, com ara la manera de comptabilitzar les conversions.

En el cas dels anuncis de la Xarxa de Display, el mèrit de la conversió de visualització completa s'atribueix a l'última impressió visible. Amb la tecnologia Active View de Google, es considera que la impressió d'un anunci de display és visible quan almenys el 50% de l'anunci s'ha mostrat en pantalla durant com a mínim un segon.

Les conversions de visualització completa exclouen automàticament les conversions fetes per usuaris que també han interaccionat amb altres anuncis vostres. Les conversions de visualització completa no s'inclouen a la columna "Conversions"; només es mostren a les columnes "Conversions de visualització completa" i "Totes les conversions".

Les conversions de visualització completa procedents de navegadors que no admeten galetes de diversos llocs web no es poden incloure als informes.

Conversions de visualització completa per als anuncis de vídeo

En el cas de les campanyes de vídeo, les conversions de visualització completa indiquen quan la impressió del vostre anunci de vídeo s'ha traduït en una conversió al vostre lloc web. El mèrit de la conversió de visualització completa s'atribueix a l'última impressió d'un anunci de vídeo.

Recordeu que una impressió no és el mateix que la visualització d'un anunci de vídeo; es comptabilitza una visualització quan algú mira un anunci de vídeo durant 30 segons (o bé tot sencer, en cas que duri menys de 30 segons) o fa clic en una part de l'anunci. Les visualitzacions que generen conversions s'inclouen a la columna "Conversions".

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Achieve your advertising goals today!

Attend our Performance Max Masterclass, a livestream workshop session bringing together industry and Google ads PMax experts.

Register now