Tips på hur du mäter resultat från mål-ROAS

Med vårt felsökningsverktyg kan du identifiera, se beskrivningar av och åtgärda potentiella orsaker till oväntade variationer i utgifterna för din Performance Max-kampanj.

Smart Bidding innefattar Mål-CPA, Mål-ROAS, Maximera konverteringar och Maximera konverteringsvärde. I denna artikel utvärderar vi resultatet av Maximera konverteringsvärde med Mål-ROAS.

Mäta budgivningsresultat

Här följer några tips på hur du kan se hur resultaten för Maximera konverteringsvärde ser ut för din kampanj:

Analysera över tid

• Överväg att använda budstrategin i 1–2 veckor innan du utvärderar resultatet. På så sätt får strategin tid att anpassa sig.
  • Se till att du har tillräckligt med data för att kunna utvärdera strategins resultat. Överväg att granska din data under en lång period med en bra konverteringsvolym.
  • Tänk på att ett antal faktorer kan påverka resultaten under en given tidsperiod. Dina resultat kan påverkas av externa faktorer, som ökad eller minskad konkurrens eller förändringar i sökintresset.
  • Mäta resultat genom att köra kampanjexperiment. Du kan till exempel köra en experimentkampanj med Mål-ROAS tillsammans med din vanliga kampanj och jämföra resultaten efter en angiven tid. Läs mer om kampanjutkast och experiment
  • Mät resultatet genom att köra Genomsnittlig mål-ROAS i budstrategirapporten och på kampanjsidan. Där ingår eventuella måländringar som du har gjort under tidsperioden.

Vänta på ändringar

• Ta hänsyn till konverteringsfördröjningar. Vissa konverteringar kan ta längre tid än andra, i vissa fall upp till flera dagar eller till och med veckor. Om du jämför aktuella resultat med tidigare resultat kan de aktuella resultaten se sämre ut på grund av konverteringsfördröjning. Läs om hur du hittar en rapport om konverteringsfördröjning
  • Om du gör viktiga ändringar i kampanjen behöver budstrategin få tid på sig att anpassa sig. Detta kan ta några dagar för mindre ändringar och upp till två veckor för större.

Mäta resultatet av Mål-ROAS eller Maximera konverteringsvärde med Mål-ROAS

• Titta på konverteringsvärdet och sedan på konverteringsvärdet delat med kostnaden. Det kan hjälpa dig att verifiera att du säljer tillräckligt mycket och att du ligger nära din mål-ROAS.
  • Fokusera på konverteringsvärde och avkastning på annonseringsutgifter (ROAS). Mål-ROAS optimerar inte för mätvärden som klick, exponeringar eller plats på sidan, och därför kanske du märker att dessa mätvärden går upp eller ned efter att du har valt att använda Mål-ROAS. Fokusera på hur stort konverteringsvärde som skapas och hur väl strategin uppfyller ditt mål.

Optimera kampanjer

Här följer några tips på hur du kan optimera en kampanj som använder mål-ROAS:

Öka konverteringsvärdet

• Om du vill öka konverteringsvärdet ska du överväga att stegvis sänka mål-ROAS för dina kampanjer. På så sätt ”vet” budstrategin att du kan tänka dig spendera mer för varje konvertering och spenderar därför mer för att öka försäljningen och konverteringsvärdet. Läs om hur du justerar mål med Smart Bidding för Sök
    • Om du vet hur budgivning med högsta CPC fungerar kan du se en minskning av mål-ROAS som en höjning av ditt bud för Sök- och Shopping-kampanjer.

Granska din strategi

• Granska resultatet av budstrategin Mål-ROAS från längre tidsperioder, till exempel en månad eller längre, där du har fått minst 50 konverteringar. Resultatet förbättras i allmänhet för större kampanjer och fler budstrategier.
  • Det kan vara bra att se till att du förblir konkurrenskraftig när andra annonsörer höjer sina bud. Buden kan till exempel öka under en reaperiod eller när årstiderna växlar. I en sådan situation kan du överväga att sänka din mål-ROAS. Dina bud justeras då uppåt, vilket leder till större volym. Du kan också använda säsongsjusteringar för att informera Smart Bidding om förväntade förändringar av konverteringsfrekvensen för framtida händelser, som kampanjer eller reor.

Ange en mål-ROAS som passar dig

• Prova att ange en mål-ROAS baserat på tidigare data om konverteringsvärde per kostnad för kampanjerna som du vill tillämpa strategin på. På så sätt kan du maximera konverteringsvärdet och samtidigt nå samma avkastning på annonsutgift som du får med dina kampanjer.
  • Du hittar tidigare data om konverteringsvärde per kostnad genom att välja Ändra kolumner på rullgardinsmenyn Kolumner och lägga till kolumnen Konv.värde/kostnad från listan över kolumner för Konverteringar. Multiplicera sedan konverteringsvärdet per kostnad med 100, så får du fram procentvärdet för mål-ROAS. Se till att tidsperioden för utvärderingen av ROAS utesluter din senaste konverteringsfördröjningsperiod så att du får en mer rättvis bild av kampanjresultatet.
  • Du kan också använda målet som rekommenderas på sidan Rekommendationer eller rekommendationer när du lägger till ett mål under tiden du skapar en strategi på kampanj- eller portföljnivå.