Tips til hvordan du kan måle resultater for mål-ROAS

Det assisterende feilsøkingsverktøyet vårt kan hjelpe deg med å identifisere, forklare og håndtere potensielle årsaker til uventede svingninger i forbruket i Performance Max-kampanjer.

Smart budgivning omfatter budstrategiene mål-CPA, mål-ROAS, maksimer antall konverteringer og maksimer konverteringsverdi. I denne artikkelen skal vi evaluere resultatene du oppnår med å bruke budstrategien for maksimering av konverteringsverdien sammen med budstrategien for mål-ROAS.

Slik kan du måle resultatene du oppnår med budgivningen

Her er noen tips til hvordan du kan sjekke resultatene du oppnår med budstrategien for maksimering av konverteringsverdien for kampanjen din:

Analysér over tid

• Du bør kjøre budstrategien i 1–2 uker før du begynner å evaluere resultatene. På denne måten får strategien tid til å tilpasse seg.
  • Sørg for at du har nok data til å evaluere resultatene for strategien. Vurder å gå gjennom dataene dine fra en lang periode med godt konverteringsvolum.
  • Tenk på at en rekke faktorer kan påvirke resultatene over tid. Resultatene dine kan bli påvirket av eksterne faktorer, for eksempel økning eller reduksjon i konkurransen eller endringer i søkeinteressen.
  • Mål resultatene ved å kjøre kampanjeeksperimenter. Du kan for eksempel kjøre en eksperimentkampanje med mål-ROAS parallelt med den vanlige kampanjen din, og sammenligne resultatene på slutten av en periode du selv angir. Finn ut mer om kampanjeutkast og eksperimenter.
  • Mål resultatene ved å kjøre «gjennomsnittlig mål-ROAS» i budstrategirapporten og på kampanjesiden. Da blir det tatt høyde for eventuelle målendringer du gjorde i den aktuelle tidsperioden.

Vent på endringer

• Ta høyde for konverteringsforsinkelser. Noen konverteringer tar mer tid enn andre, i noen tilfeller dager eller uker. Hvis du sammenligner nylige resultater med tidligere resultater, kan konverteringsforsinkelser føre til at de siste resultatene ikke ser så gode ut. Se hvordan du kan finne rapporter om konverteringsforsinkelser.
  • Hvis du gjør store endringer i en kampanje, bør du gi budstrategien tid til å justere seg. Dette kan ta noen dager for mindre endringer og opptil to uker for større endringer.

Mål resultatene for budstrategiene for mål-ROAS og maksimering av konverteringsverdi opp mot mål-ROAS-verdien

• Se på konverteringsverdien og så på konverteringsverdien delt på kostnaden. Dette kan hjelpe deg med å kontrollere at du oppnår nok salg, og at du er i nærheten av mål-ROAS-verdien du ønsker deg.
  • Ha fokus på konverteringsverdi og ROAS. Mål-ROAS-verdien optimaliseres ikke på bakgrunn av beregninger som klikk, visninger eller sted på siden, så det kan hende du ser at disse beregningene går opp eller ned etter at du har valgt denne muligheten. Ha fokus på hvor høy konverteringsverdi som genereres, og i hvilken grad strategien bidrar til at du når målet ditt.

Optimaliser kampanjene

Her er noen tips for å optimalisere en kampanje der du bruker mål-ROAS:

Oppnå høyere konverteringsverdi

• Hvis du ønsker å oppnå høyere konverteringsverdi, bør du vurdere å redusere mål-ROAS-verdien gradvis for kampanjene dine. Dermed vet budstrategien at du er villig til å betale mer for hver konvertering, og strategien bruker mer for å øke salget og konverteringsverdien. Finn ut hvordan du kan justere mål med smart budgivning i Søkenettverket
    • Hvis du har kjennskap til høyeste CPC-budgivning, har en reduksjon av mål-ROAS-verdien omtrent samme effekt som en budøkning for søke- og Shopping-kampanjer.

Gå gjennom strategien din

• Gå gjennom resultatene for budstrategien din for mål-ROAS for lengre tidsperioder, for eksempel minst en måned. Du må også ha hatt minst 50 konverteringer i de aktuelle tidsperiodene. Jo større kampanjer og flere budstrategier du har, desto bedre blir som regel resultatene.
  • Det kan være lurt å vurdere hvordan du kan styrke din egen konkurransedyktighet dersom andre annonsører øker budene sine. Budene kan for eksempel øke i en salgsperiode eller som følge av sesongendringer. I slike tilfeller kan du vurdere å redusere mål-ROAS. Strategien oppjusterer da budene dine, noe som resulterer i høyere volum. Du kan også bruke sesongjusteringer til å informere den smarte budgivningen om forventede endringer i konverteringsfrekvenser i forbindelse med forestående hendelser, for eksempel salg eller kampanjer.

Velg en mål-ROAS som passer for deg

• Mål-ROAS bør reflektere konverteringsverdien du tidligere har oppnådd, basert på kostnadsdata for kampanjene der du vil bruke denne strategien. Det kan hjelpe deg med å maksimere konverteringsverdien din, samtidig som du kan oppnå den samme avkastningen på annonsekostnadene for kampanjer som tidligere.
  • Du kan finne den historiske konverteringsverdien per kostnad ved å velge Endre kolonnene på Kolonner-rullegardinmenyen og legge til Konv.verdi/kostnad-kolonnen fra listen over «Konverteringer»-kolonner. Deretter ganger du verdien for konverteringsverdi per kostnad med 100 for å få prosentandelen for mål-ROAS. Sørg for at tidsperioden for ROAS-evalueringen ekskluderer den nyeste perioden din med konverteringsforsinkelse, slik at kampanjeresultatene blir så nøyaktige som mulig.
  • Du kan også bruke målet du blir anbefalt på Anbefalinger-siden, eller anbefalingene du ser når du legger til et mål mens du oppretter en strategi på kampanje- eller porteføljenivå.