Een campagneconcept opzetten

U kunt concepten maken voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. Wanneer u een concept maakt, begint u met een kopie van de bestaande campagne. Zo kunt u meerdere wijzigingen in een campagne voorbereiden zonder dat dit van invloed is op de prestaties ervan.

Houd er rekening mee dat concepten alleen beschikbaar zijn voor campagnes in het zoeknetwerk en het Display Netwerk. U kunt geen concept maken voor video-, app- of Shopping-campagnes.

In dit artikel leggen we uit hoe u een concept maakt. Voor meer achtergrondinformatie over concepten leest u Over concepten voor campagnes in het zoeknetwerk en display-campagnes.

Voordat u begint

U heeft een bestaande campagne nodig om een concept te maken. Als u geen campagnes heeft, leest u eerst het artikel Een campagne maken waarmee u nieuwe klanten bereikt.

Opmerking: Advertentiemateriaal in campagnes met de status Concept wordt niet beoordeeld. Hierdoor blijft de status van advertentiemateriaal 'Wordt beoordeeld' totdat het concept wordt toegepast op de oorspronkelijke campagne.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Concepten en experimenten en klik vervolgens bovenaan de pagina op Campagneconcepten.
  3. Klik op de plusknop .
  4. Als u van de pagina 'Alle campagnes' komt, gebruikt u het dropdownmenu Selecteer een campagne om de campagne te selecteren waarvoor u een concept wilt maken. Als u van een specifieke campagnepagina komt, wordt deze stap niet weergegeven omdat het concept automatisch wordt gemaakt voor de specifieke campagne die u bekijkt.
  5. Geef een naam voor het concept op en klik op Opslaan. Het nieuwe concept wordt op de pagina Campagneconcepten weergegeven onder de bijbehorende campagne.
  6. Klik op de naam van het concept om het concept te openen en wijzigingen aan te brengen. Wijzigingen die u aanbrengt in het concept, worden automatisch opgeslagen. U kunt op elk gewenst moment het concept verlaten en ophouden met het aanbrengen van wijzigingen.

Als u tevreden bent over het concept, kunt u uw wijzigingen toepassen op de oorspronkelijke campagne of een experiment maken.

Aandachtspunt

Campagneconcepten verschillen van concepten die worden gemaakt in Google Ads Editor. Hoewel u op beide manieren wijzigingen in een campagne kunt voorbereiden, kunt u campagneconcepten gebruiken om een experiment te maken, terwijl concepten in Google Ads Editor campagnes zijn die u nog niet wilt exporteren naar uw account. Meer informatie over Google Ads Editor-conceptcampagnes.