Ontdekken hoelang het duurt voordat uw klanten een conversie genereren

Zodra u Conversies bijhouden heeft ingesteld, is het belangrijk om te begrijpen hoelang het duurt voordat klanten die uw advertentie zien en erop klikken, de conversie afronden, en hoe dat van invloed is op de gegevens die in uw account worden weergegeven. Soms vindt de conversie snel plaats, op de dag van de klik zelf, maar dit is lang niet altijd zo. Afhankelijk van de door u gekozen conversieperiode kan een conversie worden gerapporteerd tot 90 dagen na de klik.

De tijd tussen vertoning en conversie is van invloed op welke waarden u in uw account ziet. Hier volgen voorbeelden van situaties waarin conversievertragingen mogelijk het beeld vertekenen:

• Prestaties vergelijken: Als u recente prestaties vergelijkt met prestaties in het verleden, lijken uw recente prestaties mogelijk minder goed omdat sommige mensen die op uw advertentie hebben geklikt, nog geen conversie hebben gegenereerd. Aangezien conversies die pas later plaatsvinden op dat moment nog ontbreken, maar uw uitgaven wel volledig worden gerapporteerd, kan het lijken alsof er minder conversies zijn gegenereerd, de kosten per conversie hoger zijn, enzovoort.
  • Geen schattingen van de Bodsimulator: Als het lang duurt voordat uw klanten converteren, worden er in de Bodsimulator mogelijk geen conversieschattingen getoond. Meer informatie over de Bodsimulator

Schattingen van conversies en conversiewaarde: wat het zijn en waar u ze kunt bekijken

Met conversieschattingen krijgt u inzicht in het aantal conversies dat uw advertenties naar schatting oplevert op basis van historische gegevens en prestaties voor de geselecteerde periode. Als u waarden heeft toegewezen aan uw conversies, geven schattingen van de conversiewaarde u een idee van de conversiewaarde die u mogelijk krijgt voor die biedstrategie.

Deze waarden, conversieschattingen en schattingen van de conversiewaarde worden berekend en getoond in het rapport Biedstrategie en de campagnetabellen.

Hieronder hebben we een aantal scenario's op een rij gezet.

• Conversievertraging: Als de geselecteerde periode een conversievertraging bevat waarin niet alle conversies daadwerkelijk zijn gerapporteerd, geeft de schatting aan hoeveel extra conversies of conversiewaarde u mogelijk krijgt.
  • Conversieaanpassing: Soms kunt u conversieaanpassingen gebruiken. U kunt bijvoorbeeld rekening houden met retourzendingen en conversies daaraan aanpassen. Als de geselecteerde periode wordt beïnvloed door de conversievertraging en u in het verleden conversieaanpassingen heeft gebruikt, kan het aantal conversies of de geschatte conversiewaarde lager zijn.
  • Combinatie van vertragingen en aanpassingen: De schatting van de conversie en de conversiewaarde komen mogelijk niet altijd overeen zoals beschreven in het bovenstaande scenario. Als u bijvoorbeeld een aantal rendementen met een kleine waarde heeft, kunnen we schatten dat u minder conversies krijgt, maar kunt u nog steeds een hogere conversiewaarde krijgen als er in dezelfde periode vertraagde conversies waren.

Als u een rapport wilt weergeven waarin de historische details over de conversievertragingen in uw account worden weergegeven, volgt u de instructies hieronder.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op Campagnes, Advertentiegroepen of Zoekwoorden in het menu aan de linkerkant.
  2. Check of de periode voor uw rapport minstens 30 dagen geleden is geëindigd (of langer geleden als uw conversieperiode langer is) om ervoor te zorgen dat het rapport volledige conversiegegevens bevat. Als u de periode wilt wijzigen, gebruikt u de periodekiezer rechtsboven op de pagina.
  3. Klik op het segmenteericoon Segment en selecteer daarna Conversies > Dagen tot conversie. Hiermee worden de conversiekolommen in uw rapport gesegmenteerd in maximaal 19 rijen.

Tip

Als u Slim bieden gebruikt en er binnen de door u geselecteerde periode waarschijnlijk meer conversies worden gegenereerd, kunt u ook de conversievertraging in uw biedstrategierapporten bekijken. Wanneer u deze rapporten bekijkt, plaatst u de muisaanwijzer op uw statistieken voor conversies en conversiewaarde (Conversies, Kosten/conv. en Conv.perc.) om de gemiddelde duur van de vertraging te zien. U ziet ook hoeveel conversies volgens onze voorspellingen nog niet zijn gerapporteerd op basis van de vertraging. In het prestatiediagram wordt de periode gemarkeerd waarin nog meer conversies kunnen worden gerapporteerd.