Konvertoitumiseen menevän ajan selvittäminen

Konversioseurannan käyttöönoton jälkeen on tärkeää selvittää, miten kauan asiakkailta menee konvertoitumiseen mainoksesi näkemisen ja klikkaamisen jälkeen ja miten tämä vaikuttaa tililläsi näkyvään dataan. Toisinaan konvertoituminen tapahtuu nopeasti eli noin vuorokauden kuluessa klikkauksesta, mutta konversioita voidaan raportoida jopa 90 päivää myöhemmin valitsemastasi konversioikkunasta riippuen.

Impression ja konversion välinen aika vaikuttaa siihen, mitä arvoja näet tililläsi. Konversioviive saattaa vaikuttaa tilin tietoihin seuraavissa esimerkkitilanteissa:

• Tulosten vertailu: Jos vertaat viimeaikaisia ja aiempia tuloksia toisiinsa, viimeaikaiset tulokset voivat vaikuttaa heikommilta, koska jotkut mainostasi klikanneista eivät ole vielä konvertoituneet. Koska osa konversioista näkyy vasta myöhemmin mutta mainoskulut näkyvät jo kokonaisuudessaan, konversiomäärä voi vaikuttaa todellista pienemmältä ja hinta per konversio suuremmalta.
  • Puuttuvat hintatarjoussimulaattorin arviot: Jos asiakkaiden konvertoitumiseen menee kauan, et välttämättä näe konversioarvioita hintatarjoussimulaattorissa. Lue lisää hintatarjoussimulaattorista.

Arviot konversiomääristä ja -arvoista: mitä ne ovat ja mistä ne voi nähdä

Konversiomäärää koskevat arviot kertovat, kuinka monta konversiota mainostesi arvioidaan tuottavan aiemman datan ja valitun aikavälin tulosten perusteella. Jos olet lisännyt konversioille arvoja, saat myös niitä koskevia arvioita. Ne kertovat, millaisen konversioarvon voisit saada käyttämälläsi hintatarjousstrategialla.

Arviot konversiomääristä ja ‑arvoista näkyvät hintatarjousstrategiaraportissa ja kampanjataulukoissa.

Seuraavassa on joitakin hyödyllisiä vinkkejä eri tilanteisiin.

• Konversioviive: Jos valittuun aikaväliin sisältyy konversioviive, jonka aikaisia konversioita ei ole vielä raportoitu, arvio kertoo, kuinka paljon suuremman konversiomäärän tai ‑arvon voisit saada.
  • Konversionmuokkaus: Saatat käyttää joskus konversionmuokkauksia, kun haluat esimerkiksi huomioida palautukset ja muuttaa konversioita niiden mukaisesti. Jos konversioviive osuu valitulle aikavälille ja olet käyttänyt aiemmin konversionmuokkauksia, arvio konversiomäärästä tai ‑arvosta saattaa olla pienempi.
  • Konversioviiveiden ja -muutosten yhdistelmä: Arviot konversiomäärästä ja -arvosta eivät aina välttämättä osu yhteen kuten nähtiin edellä kuvatussa tilanteessa. Jos esimerkiksi saat useita vähäarvoisia palautuksia, saatamme arvioida, että saat vähemmän konversioita, mutta konversioarvoa koskeva arvio voi silti olla suurempi, jos samalle aikavälille osuu arvokkaita mutta viivästyneitä konversioita.

Jos haluat nähdä raportin tilisi konversioviivehistoriasta, seuraa alla olevia ohjeita.

Ohjeet

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tilisi vasemmalla puolella olevasta osiovalikosta Kampanjat, Mainosryhmät tai Hakuavainsanat.
  2. Tarkista, että raportin aikaväli on päättynyt vähintään 30 päivää sitten (tai aiemmin, jos konversioikkuna on pidempi). Näin varmistat, että raportti sisältää täydellisen konversiodatan. Voit muuttaa aikaväliä sivun oikeassa yläkulmassa olevasta valitsimesta.
  3. Klikkaa segmentointikuvaketta Segmentti ja valitse sitten Konversiot > Konversioviive päivinä. Raportin konversiosarakkeet ryhmitellään enintään 19 riville.

Vinkki

Jos käytät Smart Biddingiä, voit tarkistaa konversioviiveen myös hintatarjousstrategiaraporteistasi, jos valitsemallasi aikavälillä tulee todennäköisesti lisää konversioita. Kun katsot raportteja, osoita hiirellä konversiomäärän ja -arvon mittareita (Konversiot, Hinta/konv. ja Konv.pros.), niin näet keskimääräisen viiveen. Näet myös viiveeseen perustuvan arvion niiden konversioiden määrästä, joita ei ole vielä raportoitu. Tuloskaavioon on merkitty aikaväli, jolla konversioita saatetaan vielä raportoida.